#168: „Spor de rușine” pentru ITM-urile care îngroapă dosare; Moderatorii AI-ului: Între algoritmi și traume; 58% dintre liderii din România asociază bunăstarea angajaților cu succesul financiar.
#167: Intel pune lacătul pe automotive, angajații români suferă; Autosabotajul românesc: cum ieșim din spirala neîncrederii; Ești bolnav, plătești: statul reintroduce CASS la concediile medicale
#166: Lista neagră de la Continental: concedieri subiective; Românii cred că un „salariu corect” începe de la 1.500 de euro; Harta globală a forței de muncă în tech;
#165: După abuzuri și hărțuire, Atos face pași spre normalitate; Rezidențiatul în România: un sistem care frânge vieți, în loc să formeze salvatori; Chief Happiness Officer patruped.
#164: Peste 850 de angajați Continental România rămân pe drumuri; Tragedia MDPI îngropată în tăcerea ITM București; Costul real al conflictelor de la job.
#163: Avem 275 de întreruperi pe zi doar în timpul jobului; Pensionare la 70 de ani – Danemarca muncește până la ultima suflare; Micromanagementul grijuliu rămâne tot micromanagement.
#162: 4 din 10 români cred că opiniile diferite provoacă conflicte la muncă; Angajatul „non-stop”: visul managerului sub presiune; De ce vrei să te faci corporatist când vei fi mare?
#161: Munca remote costă scump: singurătatea doare tare; După joburile fantomă, apar și candidații-fantomă; 6 din 10 elevi români suferă de confirmation bias: cred doar ce le convine.
#160: Suntem (iar) cei mai implicați angajați din Europa; Șefu’pare psihopat, da’ în rest, e om bun; Flexibilitatea – cheia productivității.
#159: Gen Z nu iartă lipsa transparenței salariale; Favoritismul la locul de muncă dăunează grav echipei; Discriminarea taților sabotează și cariera mamelor.
#158: Cât (și ce) ne costă managerii epuizați? „Task-masking”: arta de a părea ocupați la muncă; România, pe locul 6 în Europa la creșterea nivelului de trai în ultimul deceniu.
#157: Joburile cu titluri creative: motivează, dar și dăunează; 57% dintre bărbații din Gen Z văd sprijinul pentru femei ca pe o amenințare; De HR cine are grijă dacă intră în burnout?
#156: Fericiți, dar suspicioși: România, pe locul 35 la fericire; 46% dintre români cumpără doar strictul necesar; Un angajat epuizat poate aduce o gaură de 21.000 de dolari anual.
#155: Cel mai tare job în 2025: Meseriașul?; 65% dintre lideri iau decizii de afaceri pe ghicite; ”Blame shifting”: Leapșa de-a cui e vina.
#154: IT-ul în 2025 – salariile cresc mai greu, recrutorii nu mai sună; Liderii care sprijină curiozitatea economisesc până la 1 milion de dolari anual; Burnout avem, concediu pentru el nu.
#153: Gen Z a crescut mare și aduce viteză în piața muncii; Un sfert de milion de români părăsesc țara anual; Autocompasiunea, remediu pentru burnout.
#152: Azi te apreciază, mâine abuzează – efectele leadershipului instabil; Concedierile în România au crescut cu 52% în 2024 față de 2023; Fericirea la job – contează sau e doar un moft?
#151: O firmă de IT din România plătește circa 9000 de euro daune pentru epuizarea unui angajat; Softurile de urmărire nu motivează, dialogul da; Liderii care inspiră nu dau ordine, ci oferă speranță.
#150: Câți bani câștigă IT-iștii din România? Efectul AI: 1 miliard de oameni forțați să se recalifice în următorii 5 ani; Măsurăm greșit performanța, spun angajații din UK și SUA.
#149: Google își plătește angajații din „hardware” să-și dea demisia; Trump obligă funcționarii federali să se întoarcă la birou; Un ego mai mic = un lider mai bun.
#148: 71% dintre lideri simt mai mult stres de când sunt la conducere; Visul american din IT-ul românesc poate deveni coșmar; Oamenii consideră companiile mai competente decât guvernele.
#147: „Demisia din răzbunare”: angajații care pleacă lăsând haos în urma lor; Europenii au cea mai mare încredere în medici și oameni de știință; România își sabotează industria IT.
#146: Primele reacții ale companiilor din IT la eliminarea facilităților fiscale; Doar 2 din 10 angajați pricep cu adevărat ce semnează la job; Concedierile mascate: fie lucrezi de la birou, fie pleci
#145: 2 din 3 angajați simt că epuizarea le va pune bețe-n roate în 2025, dar tinerii au găsit leac: „micropensionarea”; 99% dintre americanii peste 40 de ani se simt discriminați la muncă.