Hacking Work
Hacking Work Podcast
Raluca Alecu: Frica de eșec și sindromul impostorului țin pe loc oamenii competenți | S02E29
0:00
-1:01:11

Raluca Alecu: Frica de eșec și sindromul impostorului țin pe loc oamenii competenți | S02E29

Ai nevoie de eșec ca să atingi succesul.

Ce impact are Sindromul Impostorului asupra vieții profesionale și personale?

Mulți oameni se confruntă cu o autopercepție distorsionată și o frică constantă de a fi descoperiți ca impostori în cariera lor. Raluca Alecu, designer de experiențe educaționale, îi numește „oameni competenţi, fără curaj".

Fiecare persoană are propriile tipare de frici, bazate pe experiențele și învățăturile din trecut. De multe ori, frica de a ne exprima limitele sau de a înfrunta situații dificile vine dintr-o serie de factori.

Acești factori pot include experiențe anterioare în care am fost respinși sau judecați pentru exprimarea opiniei sau a nevoilor noastre, teama de conflict sau de a nu fi acceptați de ceilalți. Frica poate fi, de asemenea, legată de o lipsă de încredere în sine sau de temeri legate de consecințele negative pe care le putem experimenta.

Pentru a depăși aceste frici și a ne permite să ne exprimăm limitele, este important să ne conștientizăm frica și să o explorăm în profunzime.


Raluca Alecu este trainer, consultant și antreprenor. A acumulat 20 de ani de experiență la Orange, 18 ani lucrând în zona de HR & Training. În cadrul companiei, a lucrat cu peste 4.000 de oameni.

Proiectul său „Competent pentru curaj” îi ajută pe oamenii valoroși și competenți care nu au curajul de a ieși în față. Deși simt că nu sunt mulțumiți și că au frustrări, se simt blocați și nu pot face o schimbare.

Scrie-ne părerile tale în secțiunea de comentarii. Să îți fie de folos!

Share


Hacking Work este primul podcast din România care vorbește clar, cinstit și curajos despre piața muncii, un produs multimedia oferit de compania de software DevNest și susținut de Medlife. Este produs de Pluria Romania, Undelucram.ro și SPOR - Școala Pentru Oameni Responsabili.

Acest material a fost prelucrat cu ajutorul soluției software de transcript Vatis Tech, care asigură cea mai bună acuratețe în limba română (95%+). Platformele web Hacking Work se bucură de serviciile excepționale de găzduire și mentenanță oferite de Hosterion.

Ne găsești pe 🟠Youtube 🔵Spotify 🔵Google Podcast 🔵Apple Podcast 🔵RSS 🔵Substack 🟠Facebook 🟠Linkedin 🟠Instagram.

0 Comments
Hacking Work
Hacking Work Podcast
Primul podcast din România care vorbește clar, curajos și cinstit despre piața muncii, angajați și organizații, competență și performanță, climat și mentalități, creativitate și eficiență, colaborare și recompensă, oameni și nu resurse, leadership sau leadershit.
►► Hacking Work este podcast produs de Pluria, Școala SPOR și Undelucrăm.ro