Hacking Work
Hacking Work Podcast
George Roman, Salvați Copiii: În România, jumătate dintre copii vor să plece din țară | S02E23
0:00
-1:08:04

George Roman, Salvați Copiii: În România, jumătate dintre copii vor să plece din țară | S02E23

Copiii sunt parteneri în procesul educațional.

Mai mult de jumătate dintre copiii din România vor să plece din țară și doar 13% susțin răspicat că își doresc să rămână, conform unui studiu realizat de Salvați Copiii. Elevii consideră că școala nu le este de folos în dezvoltarea personală și nu găsesc sprijin din partea cadrelor didactice, dar nici resursele pentru a-și fructifica interesele și pasiunile. 

Cu alte cuvinte, țara noastră riscă să rămână fără viitor, în timp ce îi tratăm pe copii cu neîncredere, drept persoane în devenire și nicidecum ca persoane cu drepturi actuale. În acest episod vorbim cu George Roman despre studiul pe care l-au realizat, dar și despre motivele care îi determină pe copii să își dorească să plece. 

Dezbatem subiecte importante, dificile și complexe: nevoile și drepturile copiilor, neajunsurile și problemele unui sistem educațional sărac, investițiile (aproape inexistente) ale statului în educație, dar și analfabetismul funcțional, violența în școală și în familie și importanța consultării copiilor în aspecte care le influențează viața.


George Roman este director de advocacy al Organizației Salvați Copiii România, o organizație care are misiunea de a garanta protecția și dezvoltarea tuturor copiilor vulnerabili, indiferent de mediul din care provin. 

George lucrează în acest domeniu de 26 de ani, iar de-a lungul timpului, a fost implicat în organizarea de programe socio-educaționale destinate copiilor din comunități dezavantajate, în elaborarea de propuneri legislative, strategii naționale și cercetări privind drepturile copilului. 

În prezent, coordonează inițiativele de advocacy și lobby ale organizației Salvați Copiii în diverse contexte: îmbunătățirea cadrului legislativ, monitorizarea respectării obligațiilor legale de către autorități, aplicarea drepturilor copilului în școli și familii, comunicarea cu mass-media, elaborarea pozițiilor oficiale ale Salvați Copiii și reprezentarea organizației în cadrul structurilor Save the Children International.

De 33 de ani, Salvați Copiii România construiește programe sociale, politici publice și practici solide în beneficiul copilului din România. Expertiza și complexitatea proiectelor la nivel național fac din organizație o instituție socială esențială, al cărei rol este medierea între societate și autoritatea publică, în beneficiul copilului. Peste 3.396.000 de copii au fost implicați în programele și campaniile organizației Salvați Copiii.

Scrie-ne părerile tale în secțiunea de comentarii. Să îți fie de folos!

Leave a comment


Hacking Work este primul podcast din România care vorbește clar, cinstit și curajos despre piața muncii, un produs multimedia oferit de compania de software DevNest și susținut de Medlife. Este produs de Pluria Romania, Undelucram.ro și SPOR - Școala Pentru Oameni Responsabili.

Acest material a fost prelucrat cu ajutorul soluției software de transcript Vatis Tech, care asigură cea mai bună acuratețe în limba română (95%+). Platformele web Hacking Work se bucură de serviciile excepționale de găzduire și mentenanță oferite de Hosterion.

Ne găsești pe 🟠Youtube 🔵Spotify 🔵Google Podcast 🔵Apple Podcast 🔵RSS 🔵Substack 🟠Facebook 🟠Linkedin 🟠Instagram.

0 Comments
Hacking Work
Hacking Work Podcast
Primul podcast din România care vorbește clar, curajos și cinstit despre piața muncii, angajați și organizații, competență și performanță, climat și mentalități, creativitate și eficiență, colaborare și recompensă, oameni și nu resurse, leadership sau leadershit.
►► Hacking Work este podcast produs de Pluria, Școala SPOR și Undelucrăm.ro