Hacking Work
Hacking Work Podcast
Lucian Șteț, Beard Brothers: Învățarea contează mai mult decât diplomele | S02E28
0:00
-37:22

Lucian Șteț, Beard Brothers: Învățarea contează mai mult decât diplomele | S02E28

Școala construită de Beard Brothers va reduce deficitul de meseriași

În România, școlile profesionale sau de meserii sunt văzute ca un loc pentru elevii slab pregătiți, căpătând o conotație negativă: ajungi acolo doar dacă nu îți iei examenele sau nu ai medie destul de mare pentru liceu. Mai mult, avem școli profesionale puține, cu ateliere prost dotate și cu profesori blazați.

În anul școlar 2020-2021, doar 2 din 10 elevi au optat pentru învățământul profesional: din 89.983 de elevi înscriși în licee, 10.086 au ales educația profesională. Concomitent, piața muncii se confruntă cu o lipsă acută de meseriași: instalatori, electricieni, faianțari, fierari betoniști, lăcătuși mecanici, dar și mecanici auto sau bucătari.

Eșecul sistemului educațional românesc și nevoile pe care acesta le are sunt cauze ale acestui deficit de meseriași. Pentru a produce o schimbare, organizația non-profit Beard Brothers construiește o școală de meserii. Una la care oamenii vor merge cu drag și unde vor evolua și se vor dezvolta prin practică și exemplele pozitive.

Despre stadiul în care se află proiectul și modul în care vor avea acces la această formă de educație persoanele din medii defavorizate sau din centrele de plasament vorbim cu Lucian Șteț, membru fondator al ONG-ului, în noul episod Hacking Work Podcast. 


Lucian Șteț (Luca) este membru fondator al organizației Beard Brothers. S-a stabilit la Cluj acum 14 ani când a venit la facultate. În prezent are 3 firme: este acționar al unui loc de petrecere, are o companie care organizează evenimente și una de marketing și comunicare.

Beard Brothers s-a înființat în noiembrie 2013, fiind o frăție a bărboșilor cu spirit de inițiativă și dorință de a schimba mentalități prin implicarea în societate. În 2015 a apărut divizia de fete, The Sisterhood, iar în 2016, Volunteer Crew, unde sunt implicați toți cei care vor să ajute în activitățile ONG-ului.

De-a lungul celor 10 ani au avut multiple campanii, dintre care menționăm cele 2 ambulanțe donate către Smurd Cluj, renovarea etajului 3 al secției de Pediatrie, înființarea unui serviciu de transport persoane cu dizabilități în regim gratuit. În prezent lucrează la al 13-lea proiect, înființarea unei școli de meserii.

Scrie-ne părerile tale în secțiunea de comentarii. Să îți fie de folos!

Share


Hacking Work este primul podcast din România care vorbește clar, cinstit și curajos despre piața muncii, un produs multimedia oferit de compania de software DevNest și susținut de Medlife. Este produs de Pluria Romania, Undelucram.ro și SPOR - Școala Pentru Oameni Responsabili.

Acest material a fost prelucrat cu ajutorul soluției software de transcript Vatis Tech, care asigură cea mai bună acuratețe în limba română (95%+). Platformele web Hacking Work se bucură de serviciile excepționale de găzduire și mentenanță oferite de Hosterion.

Ne găsești pe 🟠Youtube 🔵Spotify 🔵Google Podcast 🔵Apple Podcast 🔵RSS 🔵Substack 🟠Facebook 🟠Linkedin 🟠Instagram.

0 Comments
Hacking Work
Hacking Work Podcast
Primul podcast din România care vorbește clar, curajos și cinstit despre piața muncii, angajați și organizații, competență și performanță, climat și mentalități, creativitate și eficiență, colaborare și recompensă, oameni și nu resurse, leadership sau leadershit.
►► Hacking Work este podcast produs de Pluria, Școala SPOR și Undelucrăm.ro