Hacking Work
Hacking Work Podcast
Mădălina Hodorog: Cum lucrezi eficient și durabil cu tinerii din Generația Z | S02E30
0:00
-1:06:04

Mădălina Hodorog: Cum lucrezi eficient și durabil cu tinerii din Generația Z | S02E30

Conexiunea și învățarea se creează prin feedback.

Tinerii au nevoie să li se dea voce, iar educația ar trebui să fie centrată pe ei și pe dezvoltarea unor competențe valoroase, nu pe a-i pune să memoreze și să reproducă informații care nu le vor fi de folos în viață. Mai mult decât atât, profesorul este un facilitator al relației și conexiunii dintre tineri, relația principală nefiind între elev și profesor.

Nevoia lor de autonomie, de a avea șansa pentru a construi relații este aceeași și în organizații, nu doar în școală. Ăsta e unul dintre motivele pentru care tinerii demisionează atât de repede: nu li se dă voce, simt că nu este despre ei, că jobul nu e al lor și că nu se pot dezvolta în acel mediu. De multe ori doar li se dau niște responsabilități pe care trebuie să le execute într-un mod robotic, fără ca ei să aibă vreo contribuție reală la munca lor. 

Împreună cu Mădălina Hodorog am dezbătut aceste subiecte și am atins altele cel puțin la fel de importante și necesare: 

  • Metodele de atragere a tinerilor spre învățare;

  • Importanța metodelor interactive de predare;

  • Nevoia tinerilor de feedback, ghidaj și autonomie;

  • Motivele pentru care își doresc tinerii să fie manageri;

  • Motivele pentru care schimbă tinerii atât de des locul de muncă;

  • Educația centrată pe tânăr;

  • Cum ne descoperim pasiunile;

  • Stadiul în care se află educația din România.


Mădălina Hodorog este facilitator, consultant și fondatorul programelor de #EducatieAltfel din România. Lucrează de 10 ani în educație, timp în care a ajutat +10.000 de tineri, profesori, antreprenori și angajatori să se pregătească pentru cariera lor și să își identifice direcția. 

A dezvoltat programele FUTURE, Eduspace sau Cursurile de #EducatieAltfel unde lucrează 100% fără prezentări de tip PowerPoint. La aceste programe tinerii – profesorii – angajatorii lucrează împreună pentru a se pregăti pentru primul job și schimbările din piața muncii. 

De-a lungul anilor, a activat ca manager, a fost organizator de evenimente la nivel internațional, om de comunicare și marketing, a scris proiecte europene și a predat în cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj. Deoarece crede în educația continuă, Mădălina este doctor în științe ale comunicării și a urmat cursuri internaționale cu accent pe educația experiențială sau pedagogie sistemică. 

Scrie-ne părerile tale în secțiunea de comentarii. Să îți fie de folos!

Share


Hacking Work este primul podcast din România care vorbește clar, cinstit și curajos despre piața muncii, un produs multimedia oferit de compania de software DevNest și susținut de Medlife. Este produs de Pluria Romania, Undelucram.ro și SPOR - Școala Pentru Oameni Responsabili.

Acest material a fost prelucrat cu ajutorul soluției software de transcript Vatis Tech, care asigură cea mai bună acuratețe în limba română (95%+). Platformele web Hacking Work se bucură de serviciile excepționale de găzduire și mentenanță oferite de Hosterion.

Ne poți asculta pe 🔵Youtube 🔵Spotify 🔵Apple Podcast. Urmărește-ne pe platforma ta preferată: 🟠Linkedin 🟠Facebook 🟠Instagram.

0 Comments
Hacking Work
Hacking Work Podcast
Primul podcast din România care vorbește clar, curajos și cinstit despre piața muncii, angajați și organizații, competență și performanță, climat și mentalități, creativitate și eficiență, colaborare și recompensă, oameni și nu resurse, leadership sau leadershit.
►► Hacking Work este podcast produs de Pluria, Școala SPOR și Undelucrăm.ro