Hacking Work
Hacking Work Podcast
Liviu Livanu: Recrutare asistată de Inteligența Artificială - robotul Dora | S02E19
0:00
Current time: 0:00 / Total time: -1:02:40
-1:02:40

Liviu Livanu: Recrutare asistată de Inteligența Artificială - robotul Dora | S02E19

Dora, robotul care te ajută să găsești jobul potrivit.

În general, un recrutor dintr-o companie sau dintr-o agenție de recrutare pierde peste 50% din timp căutând şi respingând candidați care nu sunt eligibili sau nu doresc jobul respectiv, deși au aplicat.

Dacă ești recrutor sau lucrezi în Resurse Umane, află că poți folosi acel timp mult bine și mai eficient. În acest episod, Liviu Livanu ne face cunoștință cu chatbot-ul Dora – viitorul interviurilor de angajare. Robotul de recrutare, creat de echipa Happy Recruiter, are un ecosistem clar definit, venind atât în ajutorul candidaților, cât și în ajutorul recrutorilor.

Practic, Dora discută cu cei interesați de un anumit loc de muncă sau cu cei care au aplicat bazându-se pe instrucțiunile primite de la recrutori, astfel încât discuția să urmeze un flux logic. Din 2018, Dora a avut între 900.000 și 1 milion de mini-interviuri.

Happy Recruiter a pornit de la ideea de a rezolva două dintre problemele sectorului de recrutare folosind automatizarea:

  1. Îi ușurează munca recrutorului oferindu-i doar candidații care sunt interesați și îl scutește de toată munca grea și cronofagă reprezentată de discuții preliminare cu zeci de candidați.

  2. Îi oferă persoanei interesate să se angajeze sau candidatului un loc de muncă exact când acesta îl caută, exact în momentul în care are nevoie de un nou job.

Astfel, candidații au libertatea de a susține interviurile online oricând și de oriunde doresc ei. Mai mult, robotul de recrutare oferă feedback de fiecare dată, astfel, orice candidat va știi dacă este potrivit pentru job sau nu.

În prezent, robotul vorbește 7 limbi (română, germană, engleză, franceză, olandeză, portugheză și poloneză) și sunt prezenți în Europa. Happy Recruiter lucrează atât cu agențiile de recrutare (de exemplu, Lugera & Makler), cât și cu angajatorii din sectoare de activitate precum retail sau producție (Penny, Flanco, Profi România etc).


Liviu Livanu este co-fondator și director de vânzări al Happy Recruiter, o platformă care foloseşte inteligenţa artificială pentru recrutarea pe reţelele de socializare. Este tată, sociolog, antreprenor, iar în timpul liber e foarte posibil să-l întâlnești în spatele cortinei, la teatru.

Echipa Happy Recruiter își dorește să diminueze prăpastia dintre ceea ce văd candidații în unele anunțuri de angajare și ceea ce își doresc angajatorii de la candidați. Din 2017 și până în prezent obiectivul a rămas același: de a face recrutarea fericită, simplificând lucrurile și oferindu-le timp recrutorilor pentru a înțelege noile cerințe, pentru a atrage candidații potriviți și pentru a construi relații bazate pe încredere cu angajatorii.

Astfel, au dezvoltat un set de instrumente de recrutare în social media (printre care și Dora), ușor de utilizat, pentru a permite recrutorilor să valorifice potențialul de angajare al platformelor social media pe care le folosim cu toții.

Scrie-ne părerile tale în secțiunea de comentarii. Să îți fie de folos!

Leave a comment


Hacking Work este primul podcast din România care vorbește clar, cinstit și curajos despre piața muncii, un produs multimedia oferit de compania de software DevNest și susținut de Medlife. Este produs de Pluria Romania, Undelucram.ro și SPOR - Școala Pentru Oameni Responsabili.

Acest material a fost prelucrat cu ajutorul soluției software de transcript Vatis Tech, care asigură cea mai bună acuratețe în limba română (95%+). Platformele web Hacking Work se bucură de serviciile excepționale de găzduire și mentenanță oferite de Hosterion.

Ne găsești pe 🟠Youtube 🔵Spotify 🔵Google Podcast 🔵Apple Podcast 🔵RSS 🔵Substack 🟠Facebook 🟠Linkedin 🟠Instagram.

Discussion about this podcast

Hacking Work
Hacking Work Podcast
Primul podcast din România care vorbește clar, curajos și cinstit despre piața muncii, angajați și organizații, competență și performanță, climat și mentalități, creativitate și eficiență, colaborare și recompensă, oameni și nu resurse, leadership sau leadershit.
►► Hacking Work este podcast produs de Pluria, Școala SPOR și Undelucrăm.ro