Hacking Work
Hacking Work Podcast
Andra Pintican: Managerul este orchestrator de performanță, nu stăpân de sclavi | Hacking Work Podcast | S02E16
0:00
Current time: 0:00 / Total time: -2:03:54
-2:03:54

Andra Pintican: Managerul este orchestrator de performanță, nu stăpân de sclavi | Hacking Work Podcast | S02E16

Omul e finit ca energie și infinit ca potențial.

De decenii, patronii și conducătorii organizațiilor au folosit cultura companiei și psihologia pentru a stoarce profit și pentru a exploata oamenii, având greșita impresie că oamenii au energie infinită. La asta se adaugă credința oamenilor că nu au nicio putere, că munca e grea, că trebuie să execute ordinele și că nu au dreptul să se apere.

De câte ori te-ai gândit că vrei să pleci din organizație, dar nu ai unde să te duci? Această frică vine din credințele noastre adânc înrădăcinate cum că nu suntem suficient de buni, nu suntem angajabili sau că nu merităm să fim în altă parte. Nimic mai greșit și neadevărat. Tu ești cel care trebuie să ia atitudine.

Andra Pintican atrage atenția asupra motivelor pentru care angajații nu merg la terapie și nu utilizează abonamentele medicale, deși compania le oferă aceste beneficii. Angajatorii nu se obosesc să-i înțeleagă pe oameni în profunzime, deși acesta este primul pas pentru a înțelege cum funcționează echipele și, mai apoi, cultura organizației.

În acest episod disecăm subiectele fierbinți ale momentului din piața muncii, de la concedieri, discriminare și agresori, până la nevoia de învățare și recalificare, inclusiv în cazul managerilor care nu înțeleg ce înseamnă să fii lider. Urmărește episodul și află ce înseamnă să fii learned helplessness (neputința învățată), dar și care este primul lucru pe care trebuie să-l faci dacă vrei să devii antreprenor.


Andra Pintican activează ca People Advocate, fiind o voce importantă din spațiul public care vorbește în interesul oamenilor, ca angajați. Este un profesionist orientat către oameni, cu o uriașă empatie și o vastă înțelegere a mediului de business, cu o audiență fantastică datorată luărilor de atitudine clare și răspicate și nenumăratelor proiecte în care ajută oameni aflați în momente dificile ale carierei.

Este fondator și trainer la Școala de HR din 2020, are o carieră de peste 12 ani ca HR Manager și Marketing Manager. A fondat diverse proiecte de (re)calificare și training în Leadership, Wellbeing Organizațional, Servicii de Resurse Umane si Educație. Scopul ei suprem este sa îi ajute pe oameni să își descopere vocația și potențialul și să își construiască o carieră cu care să fie fericiți.

În prezent se ocupă de mai multe proiecte, printre care: Centrul de Carieră Student - Un MasterMind Program de un an pentru dezvoltare carieră dedicat tinerilor din comunitatea Școala de HR, Centrul de Carieră – programe strategie de viață și design de carieră, 1000 – Grup de inițiativă civică pentru reformarea educației românești și Meserii cu rost – proiect dedicat meseriilor pe cale de dispariție.

Scrie-ne părerile tale în secțiunea de comentarii. Să îți fie de folos!

Leave a comment


Hacking Work este primul podcast din România care vorbește clar, cinstit și curajos despre piața muncii, un produs multimedia oferit de compania de software DevNest și susținut de Medlife. Este produs de Pluria Romania, Undelucram.ro și SPOR - Școala Pentru Oameni Responsabili.

Acest material a fost prelucrat cu ajutorul soluției software de transcript Vatis Tech, care asigură cea mai bună acuratețe în limba română (95%+). Platformele web Hacking Work se bucură de serviciile excepționale de găzduire și mentenanță oferite de Hosterion.

Ne găsești pe 🟠Youtube 🔵Spotify 🔵Google Podcast 🔵Apple Podcast 🔵RSS 🔵Substack 🟠Facebook 🟠Linkedin 🟠Instagram.

Discussion about this podcast

Hacking Work
Hacking Work Podcast
Primul podcast din România care vorbește clar, curajos și cinstit despre piața muncii, angajați și organizații, competență și performanță, climat și mentalități, creativitate și eficiență, colaborare și recompensă, oameni și nu resurse, leadership sau leadershit.
►► Hacking Work este podcast produs de Pluria, Școala SPOR și Undelucrăm.ro