HWNews #5: Emoticoane periculoase, Apple musai la birou și concediu de mahmureală
Bonus: lecția despre speranță oferită de David Popovici
Servus! Primiți cu newsletterul Hacking Work? E cel mai bun de până acum!
Poți găsi și edițiile 1, 2, 3 și 4, dar acum SPOR la citit, e fain ce-am pregătit.
Folosești emojis la muncă? Grijă mare!
Folosirea emoticoanelor în comunicarea de la serviciu ne ajută să ne exprimăm mai sintetic și să ne nuanțăm sentimentele, dar și să comunicăm mai rapid și eficient la muncă, cred peste 55% dintre respondenții unei cercetări recente făcute de Duolingo și Slack. Folosind emoji în dialogul la distanță, oamenii compensează absența gesturilor, intonației și contactului vizual, ceea ce ne face să ne simțim mai apropiați, chiar dacă muncim la distanță.
Photo by Hello I'm Nik on Unsplash
Emoticoanele sunt bune, dar trebuie să ai mare grijă cum le alegi, ținând cont de codul semantic și cultural pe care îl folosesc destinatarii.
Ar fi bine să eviți să trimiți colegilor simboluri precum pătlăgeaua vânătă, răhățelul, limba scoasă foarte tare și buzele rujate care sugerează sărutul pasional, fiindcă acestea au conotații sexuale și o simbolistică absolut periculoasă în context profesional.
Apple, obligatoriu la birou 3 zile din 5
Tim Cook, CEO al Apple, a trimis zilele trecute un memo tuturor angajaților din America, anunțându-i că trei zile pe săptămână e musai să lucreze de la birou, începând din luna septembrie. Marți, joi și încă o zi aleasă de fiecare echipă devin obligatorii pentru prezența la birou, o politică hibridă anunțată deja de peste un an, dar aplicată abia acum din cauza valurilor de Covid.
Apple este una dintre cele mai creative companii din lume, iar studiile științifice arată că prezența echipelor creative în același spațiu, interacțiunile frecvente și comunicarea informală sunt factori determinanți pentru apariția și testarea cu success a ideilor noi.
Într-un comentariu publicat de CNN, Johnny Taylor, președintele prestigioasei Societăți americane pentru Managementul Resurselor Umane, afirmă că munca 100% remote ar putea dispărea curând, ca fenomen semnificativ, rămânînd practicată doar în oaze cu caracteristici speciale, cum sunt freelancingul și cum ar putea fi profesioniștii cu un grad foarte înalt de specializare și expertiză.
Revenirea la birouri într-un format cel puțin hibrid este favorizată de situația economică, recesiunea aducând multe concedieri și o răsturnare a balanței puterii de negociere în favoarea angajatorilor, care pot pune acum mai multe condiții. Totodată, munca în birouri adduce oportunitatea reconectării sociale a angajaților, dar și a revitalizării culturilor organizaționale, crunt afectate de izolare.
Întoarcerea în birou este cu siguranță benefică organizațiilor creative și oamenilor activi în inovație, dar nu înseamnă automat motivație și productivitate pentru cei care fac munci de rutină sau lipsite de provocare intelectuală reală. Iar dacă micro-managementul și leadershitul își fac din nou de cap, vom vedea crescând fenomenul Quiet Quitting și cu siguranță vom vedea un nou val al demisiiilor, imediat ce economia va da semne că se stabilizează și se repune pe un drum ascendent.
Tinerii de azi, mult mai săraci decât tinerii de ieri.
Generația Z are cu 86% mai puține resurse financiare decât aveau cei din Generația Baby Boomers, când aveau 20 de ani. În ultimii 50 de ani, salariile au crescut cu circa 70%, dar costul vieții s-a majorat cu 500%.
Costul locuirii este mai mult decât dublu în prețuri echivalate, costul studiilor practic s-a triplat, iar benzina consumă cu 50% mai mult din bugetul unui tânăr de azi, față de un junior din anii 1970. Am mai scris pe acest subiect în ediția 1 și o să mai scriem, credem că este probabil cel mai important subiect de discuție serioasă, la nivelul societății actuale.
Mesajul de speranță, încredere și sănătate al unui campion legendar
David Popovici a devenit sâmbătă cel mai rapid înotător din istorie. El a stabilit sâmbătă un nou record Mondial în proba de 100 de metri și a câștigat titlul de campion european, după ce devenise și campion mondial la aceeași probă. David este ambasador al SPERANȚEI în inițiativa RoMâine, lansată de Medlife, cel mai puternic sistem medical privat din România, care este și sponsorul și partenerul proiectelor Hacking Work.
Într-un interviu pentru revista InfoLife din iunie 2022, David spune cam așa:
”Încrederea îți dă speranță, iar speranța se bazează pe încredere. O națiune motivate de speranță este o națiune mai sănătoasă, fiindcă sănătatea fizică nu există fără sănătate mentală, și invers. O națiune care înțelege importanța mișcării va avea oameni fericiți, optimiști, energici, cu inițiativă, încrezători în propriile forțe.”
David Popovici, imediat după câștigarea cursei de 100 de metri. Foto: Gazeta Sporturilor
De ce eșuează săptămâna de lucru de 4 zile.
O firmă de cercetări de marketing din Los Angeles a pilotat vreme de 10 săptămâni ideea săptămânii de lucru de patru zile de câte opt ore și, la încheierea testului, a decis revenirea la sistemul traditional, de cinci zile lucrătoare a câte opt ore. Experimentul este relatat în detaliu în Fast Company, iar CEO-ul firmei spune că săptămîna de lucru de patru zile este un eșec și a provocat o scădere a satisfacției și motivației angajaților.
De ce oare? Păi hai să ne uităm un pic la detalii: de fapt firma nu a trecut niciodată la săptămâna de lucru de patru zile, ci doar a simulat-o, într-un model improvizat în care se lucra de fapt cinci zile, dar oamenii aveau voie să își ia pe rând câte o zi liberă, niciodată în aceeași zi cu colegii din aceeași echipă, pentru a fi mereu cineva disponibil pentru clienți, orice nevoie ar fi avut.
Practic, clienții nici nu au observat că firma de market research și-a redus programul, iar pentru angajații care își luau liber revenirea la birou era de fiecare data stresantă, fiindcă trebuiau să recupereze informația pierdută în ziua când ei nu au lucrat, dar colegii lor lucraseră. Avem de-a face așadar cu o aplicare defectuoasă a conceptului, care în loc să creeze beneficii a adus mai mult stres și insatisfacție pentru angajați.
Nu ideea săptămânii de patru zile de lucru este greșită, ci aplicarea ei incorectă duce la catastrofă. Când spui că lucrezi doar patru zile, atunci chiar asta faci și aliniezi întreaga echipă, dar și clientela, la noul sistem. Ceea ce firma din Los Angeles nu a făcut. Evident că nu funcționează, dacă în loc să te concentrezi pe eficiență, optimizare, reducerea proceselor greoaie și eliminarea timpilor morți, tu creezi mai multă ineficiență, forțându-ți oamenii să lucreze suplimentar ca să recupereze ziua pe care doar teoretic le-ai oferit-o ca liberă.
___
Cum experimentezi corect săptămâna de lucru redusă.
Un motiv al reducerii săptămânii de lucru de 40 de ore este burnout-ul, o problemă majoră, mai ales în contextul muncii de acasă când oamenii folosesc e-mailul și muncesc la proiecte la orice oră din zi și din noapte. Un alt motiv este cel al recrutării și atragerii talentelor: nu primești salariu mai mare, dar lucrezi mai puțin.
Brian Kropp, șeful de cercetare al Gartner recomandă derularea unui program pilot pentru a vedea care va fi impactul asupra organizației în cazul reducerii timpului de lucru la 32 de ore pe săptămână. Acesta susține că măsurarea rezultatelor și nu a orelor este, de asemenea, o idee bună, însă nu suntem pregătiți pentru asta deoarece cele mai multe companii nu au capacitățile manageriale pentru a măsura productivitatea și performanța.
E nevoie de răbdare, dorință de experimentare și curaj de a spune că ceva nu funcționează. Brian Kropp preconizează că săptămâna de 4 zile „va fi o lume nouă și va dura între trei și cinci ani pentru a afla cum trebuie să procedeze companiile pentru a face bine acest lucru”.
Facem super-tabără de Leadership la Breb, în Maramureș, între 8 și 11 septembrie. Șase speakeri foarte-foarte tari și o experiență unică în natură și în case tradiționale.
Mai avem doar câteva locuri, iar early booking expiră sâmbătă. Hai!
Cazul Quantic Lab, investigat de Libertatea.
Un reportaj care aduce adevărul la lumină confirmă tot ce am scris deja despre abuzurile incredibile și ilegalitățile absolut halucinante ale unei firme care a batjocorit sute de tineri, în Cluj, în ultimii ani. Deși au trecut deja două luni de la declanșarea scandalului, managementul Quantic Lab și al firmei suedeze Embracer Group, care deține firma din Cluj, continua să tacă adânc, refuzând să ofere explicații sau informații oficiale despre practicile sale de business și modul în care își tratează angajații.
Și vloggerul de gaming Upper Echelon, cel care a pornit întreaga campanie de dezvăluiri, a publicat un nou video pe acest subiect, acuzând direct managementul Quantic Lab și al patronului suedez Embracer Group de fraude în valoare de multe milioane de dolari. UEG argumentează că practica folosită frecvent de Quantic Lab, de a declara și factura clienților mult mai mulți oameni și mult mai multe ore de lucru decât cele real alocate în proiecte este una ilegală, imorală și infracțională, aducând pagube uriașe clienților firmei.
Vloggerul menționează că dezvăluirile sale (ca și cele făcute pe platforma Hacking Work) se bazează pe mărturiile a peste 30-40 de actuali și foști angajați ai Quantic Lab, care sunt tratați abuziv de o companie care se folosește de un acord de tip NDA impus tinerilor recruți la momentul angajării, care practic le impune să renunțe la drepturi fundamentale pe care le au ca oameni și angajați. De menționat și că auditul anunțat de la centru de managementul Embracer Group, care se presupunea că va face ordine în filiala din Cluj, nu a avut încă loc sau efect.
Ne întâlnim la TechTalks în Timișoara!
Pe 1 septembrie, Universitatea Politehnica din Timișoara organizează TechTalks, cea mai mare conferință de tehnologie care a avut loc vreodată în capitala Banatului, un eveniment la care vin multe nume grele din lumea tehnologiei și inovației și personalități remarcabile din viața publică.
Este o ocazie minunată să te întâlnești cu o parte din echipa Hacking Work (Doru Șupeală sigur vine) și prietenii noștri de la DevNest, care își vor deschide curând un birou la Timișoara pentru care caută un Branch Manager, așa că abia așteptăm să ne întâlnim.
Biletele se găsesc pe iabilet.ro și entertix.ro. Conferința este parte din Flight Festival, cel mai vibrant și atrăgător eveniment care are loc anual la Timișoara.
Copy-Paste, obicei foarte sănătos 😊
Metoda Copy-Paste este cea mai eficientă modalitate de dezvoltare personală, au descoperit câțiva cercetători americani de la Universitatea Wharton din Philadelphia într-un studiu publicat recent.Concret, cel mai bun mod de a învăța, asimila și dobândi un nou obicei sănătos este să îl iei cu Copy-Paste de la un prieten, un coleg sau un mentor, practic imitându-l.
Studiul cercetătorilor de la Wharton spune că anumite comportamente sunt mai atrăgătoare atunci când sunt învățate prin observație, iar învățarea de la modelele umane în care ai încredere îți crește atât așteptările referitoare la propriile abilități, cât și probabilitatea de a învăța și apoi utiliza intens informațiile respective.
Vă rugăm să nu dați această știre mai departe către colegii leneși și iresponsabili care ar putea crede că furtul unor obiceiuri bune nu necesită inteligență, efort și exercițiu. Și nici către politicieni, fiindcă s-ar putea să ne trezim că domnul acela grăsuț, semianalfabet și slugarnic de la Palatul Victoria pretinde că el nu și-a plagiat doctoratul în cel mai ordinar mod, ci a fost de fapt implicat într-un experiment academic de înaltă ținută.
Utilizarea excesivă a creierului este toxică.
Gândirea intensă produce o acumulare de substanțe toxice în creier, arată un studiu publicat de cercetătorii de la Universitatea Pitié-Salpêtrière din Paris. Acumularea de glutamat cauzată de excesul de muncă intelectuală duce la o epuizare mentală, oboseală cognitivă, lipsa de concentrare și motivație.
Soluția de relaxare este sugerată de studiul unor cercetători din Japonia: orientarea imediată către activități simple, care nu necesită concentrare intelectuală și ascultarea unor melodii ritmate, ușoare, cum sunt cele ale formațiilor ABBA sau Bee Gees.
Scurt pe doi
Bogații nu sunt mai harnici decât săracii. La nivel mondial, indiferent de țară, cei bogați și cei săraci muncesc un număr aproximativ egal de ore, săptămânal, demonstrează printr-un studiu comparativ cercetătorul Ruben Mathisen, de la Universitatea Bergen din Norvegia. Diferența de venituri și avere nu vine așadar din hărnicie și volumul efortului, ci din prețul orar al muncii prestate.
Demisie virală. Întreaga echipă de vânzări a unui magazine de încălțăminte își dă demisia și părăsește locul, un angajat filmează, pune pe TikTok și filmulețul devine viral.
Facebook e pentru boomers. Tinerii din Generația Z au abandonat rețeaua Facebook, pe care o consideră plictisitoare, negativă și înșelătoare, bună pentru cei cu vârsta peste 40-50 de ani. Doar 32% dintre tinerii actuali mai intră pe Facebook, comparativ cu 71%, câți erau acum opt ani. Platformele preferate azi de tineri sunt Youtube (95%), TikTok (67%), Instagram (62%) și Snapchat (59%). La cât este azi de toxic, nefuncțional, lacom și iresponsabil Facebook, și noi îi urăm deces rapid, dar în chinuri.
Birouri tot mai pustii. Doar 11% dintre companiile din lume folosesc tot spațiul de birouri pe care îl aveau înainte de pandemie, iar 46% utilizează mai puțin de jumătate din spațiul deținut. 59% dintre managerii de firme chestionați spun că vor renunța în 2023 la peste jumătate din spațiul de birouri.
Spații tot mai deștepte. O generație nouă de senzori discreți și inteligenți dezvoltată de compania Butlr te avertizează când birourile tale sunt supra- sau sub-utilizate, când bătrânii se împiedică sau leșină, când câinele și pisica intră unde nu au voie sau când unul dintre membrii familiei face vizite la frigider, noaptea.
Plătiți să demisioneze. Compania Trainual oferă 5.000 de dolari angajaților care hotărăsc să demisioneze în primele două săptămâni de la angajare. Ideea, preluată de la Zappos, ajută la păstrarea celor mai bune talente, la menținerea culturii organizaționale, la identificarea oamenilor potriviți și e o modalitate de testare a loialității.
Val de oferte pentru concediații Shopify. O angajată Shopify care a fost disponibilizată recent a primit 25 de oferte de muncă în doar două zile pe LinkedIn. O altă fostă angajată Shopify menționează într-o postare pe LinkedIn că are oferte de la 10 companii.
Aici suntem abia la jumătatea newsletterului 😊.
Mergi pe browser să citești tot ce ți-am pregătit, the best is yet to come 😊
Cringe: CEO plângând pe Linkedin.
Șeful unei agenții de marketing digital a devenit viral pe Linkedin după o postare în care plângea și deplângea decizia pe care o luase, de a concedia niște oameni, în condițiile în care afacerea nu merge bine și clientele s-a împuținat. Reacțiile care îl consideră pe acest CEO egocentric, arogant, ipocrit sau nesimțit au apărut imediat, dar cei mai mulți numesc gestul său ”cringe”, adică înfiorător, șocant de sinistru.
Pe de altă parte, gestul lui Braden Wallake este considerat autentic, uman, empatic, iar el își explică ieșirea prin încercarea de a le oferi mai multă vizibilitate pentru angajare foștilor săi colegi. Unul dintre cei concediați îl apără pe CEO, scriind într-un comentariu că ar vrea să lucreze în continuare pentru oameni buni și empatici, precum cel care l-a disponibilizat. Unii comentatori spun că Linkedin se strică, nu mai este rețeaua profesională de încredere și cu conținut valoros și se transformă într-un al doilea Facebook. Tu ce crezi?
Idei noi: concediu pentru menopauză
Cu o populație îmbătrânită în Europa, te-ai gândi că menopauza nu mai este un subiect tabu la locul de muncă. Cu toate astea, un sondaj realizat de parlamentul britanic la începutul acestui an a constatat că una din trei femei lipsea de la muncă din cauza menopauzei, în timp ce aproape niciuna nu vorbea de fapt despre simptomele ei la locul de muncă, de teama stigmatizării.
Aproximativ 75% dintre cele 2.000 de femei intervievate au avut probleme de memorie și de concentrare, 69% s-au simțit anxioase sau deprimate și 41% au suferit dureri de cap sfâșietoare. Pe 22 ianuarie anul curent, problema menopauzei la locul de muncă a fost prezentată ca subiect de discuție în Parlamentul European, însă nicio țară europeană nu a adoptat încă o lege privind concediul pentru menopauză.
Putem învăța din legi similare, dedicate femeilor. Spania a devenit prima țară din Europa care a recunoscut dreptul la concediu menstrual, care le permite femeilor care se confruntă cu dureri severe ale menstruației să-și ia cel puțin trei zile concediu medical în fiecare lună. În timp ce Occidentul rămâne în urmă, țări precum Indonezia, Japonia, Coreea de Sud și Taiwan au adoptat deja anumite forme de concediu menstrual la locul de muncă.
Idei noi: Preboarding.
Procesul de integrare a noilor angajați în organizație este mereu o provocare, iar pentru ca acesta să aibă succes angajatorii îi pot implica pe viitorii nou-veniți într-un program de preboarding: trimiterea din timp a pachetului de bun venit (tricou, rucsac, cană, chiar laptop și alte cadouri personalizate); prezență ca invitat la activitățile echipei; un calendar de onboarding stabilit cu mult înainte de sosire; și contact permanent, proactiv, cu viitorul manager.
Concediu pentru mahmureală?
Într-un studiu realizat de Trusaic, 23% dintre respondenți și-ar dori un concediu pentru mahmureală care să-i ajute să fie în cea mai bună formă când revin la birou. Alte idei de beneficii: analiza somnului și abonamente la o aplicație de dormit; zile libere pentru despărțirea de iubit/ă sau pentru când echipa favorită pierde meciuri; abonament premium la aplicație de dating; sesiuni de meditație cu călugări budiști; zile de detoxifiere digitală, fără social media sau vopsirea gratuită a părului, la birou, mai ales pentru cei peste 30 de ani. Tu ce alte idei ai avea?
CV-ul de doar 20 de cuvinte. Pe Reddit, un șofer de camion concediat de fostul angajator a scris un CV care a devenit viral. Specialiștii recomandă CV-ul de doar o pagină, care este mai ușor de scanat și parcurs, dar unul atât de scurt ca al șoferului ar putea să nu fie chiar de success în angajare.
Cum faci impresie bună la interviu?
Uneori, cele mai dificile întrebări la interviul de angajare sunt, de asemenea, cele mai simplu și mai direct împachetate. Pregătește-te, sigur vei auzi întrebarea: „De ce vrei să lucrezi aici?”. Răspunsul îți solicită să te concentrezi asupra unui răspuns specific fără indicii, context sau sugestii din partea intervievatorului. Este un spațiu gol – pe care un studiu Harvard Business Review ne învață cum să-l umplem eficient, prin trei abordări de bază:
1. Exprimă-ți pasiunea personală pentru produsul/ serviciul/ misiunea angajatorului. Dacă ai avut timp de research, poți integra aici și unele dintre valorile companiei (pe care le regăsești adesea pe site-ul lor), corelându-le cu acele lucruri care te atrag la cultura lor specifică.
2. Explică de ce ți-ar plăcea responsabilitățile rolului. Nu este un secret că muncim mai mult, mai bine și mai mult atunci când ne bucurăm de muncă - ce angajator nu și-ar dori acea dedicare din partea personalului său? Dar este responsabilitatea ta să faci clară legătura dintre job și bucurie.
3. Descrie cum vei reuși în acest rol. Pune în valoare abilitățile și experiența de care dispui și fă un efort de imaginație explicând cum aceste avantaje vor da rezultate.
Poți folosi orice combinație a acestor trei abordări, atâta timp cât îți păstrezi răspunsul concis și specific. Înainte de următorul interviu, exersează-ți răspunsul cu voce tare, nu doar în gând.
Dacă reușești să transmiți pasiune, entuziasm și optimism, vei accesa cu siguranță lista de dorințe a intervievatorului într-un mod care îl va convinge că și el vrea să lucrezi acolo.
Gladwell muncește remote, dar critică munca remote.
Malcolm Gladwell, autorul cărților „The Tipping Point” și „Blink”, critică tot mai des munca de acasă prin prisma faptului că sentimentul de apartenență la grup se pierde, izolarea și rutina de a lucra zi de zi stând acasă în pijamale ne ține departe de oameni, de noutăți, de socializare, de dinamica grupurilor, de mentori și surse de învățare.
Autorul, cunoscut în redacțiile unde a fost angajat pentru faptul că muncește mult de la distanță când își scrie materialele, susține că o muncă solitară – cum ar fi scrierea unei cărți – poate fi realizată de acasă, însă pentru activitatea creativă și colaborativă este nevoie de apropiere fizică.
Malcolm Gladwell, foto by Todd Heisler - The New York Times
Arta sănătoasă de a sta degeaba.
Structura actuală a creierului nostru, așteptările și obiceiurile create, alături de presiunea care ne guvernează viețile, ne fac aproape imposibilă accesarea unei relaxări complete, lipsite de vinovăție. După cum reiese dintr-un nou articol semnat de Athur C. Brooks în The Atlantic - despre știința și arta statului degeaba, trucul este să eviți să cazi în extreme și să devii fie un workaholic, fie un pierde-vară.
Este esențial să găsești un echilibru între muncă și petrecerea timpului liber, unde niciunul dintre aspecte nu este neglijat sau exclus de celălalt. Programează-ți la fel și „spațiul alb” în zi și ține-l departe de urgențele muncii. Începe ușor, ia-ți timp pentru tine, pleacă în vacanțe fără un itinerariu prestabilit și lasă-ți timp să stai degeaba. Nu, nu trebuie să fii mereu multitasking.
De-ale noastre
Jupânistan. Un director interimar de la Consiliul Județean Iași și-a regizat concursul de titularizare, și-a ales bibliografia și comisia de examinare, probabil și-a stability și subiectele, a concurat de unul singur, dar a ieșit pe locul doi, adică nu a obținut punctajul necesar. Cam atâta este de imbecil și impotent statul român, capturat de impostori.
HorosPOC. Celebra astroloagă Minerva, care ghicea viitorul în stele la emisiunile unor televiziuni dubioase, s-a angajat la 64 de ani ca asistent personal al unui director de la Banca Națională. Dacă aveți credite legate de ROBOR, să nu vă mirați că Mercur e la fel de retrograd ca managementul BNR.
Cât costă traiul în Spania? 1880 de euro lunar doar pentru strictul necesar, fără fițe, cluburi, vacanțe și mese la terase, atât a calculat un român care locuiește singur și muncește în peninsula iberică.
Concediul paternal, 10 -15 zile. Un proiect de Hotărâre de Guvern ce ar putea fi adoptat curând extinde concediul paternal acordat la nașterea unui copil, de la 5 la 10 zile. Dacă tații au urmat și un curs de puericultură, concediul total plătit de angajator va fi de 15 zile și se aplică la nașterea fiecărui copil.
Cartea câștigătoare.
Atunci când relația ta cu munca devine toxică. Atunci când uiți că trebuie să te oprești, ca să te și odihnești. Atunci când presiunea mediului este atât de mare, încât vrei musai să dovedești ceva, cuiva. Atunci când nu prea mai dormi, nu prea te mai relaxezi, nu prea mai ști cât e ceasul, știi doar că trebuie să livrezi și să performezi. Atunci când profesia devine mai importantă decât viața ta. Atunci e prea târziu.
Cartea Burnout este cel mai ingenios ghid care te ajută să eviți sau să învingi autodistrugerea. Te învață să te întorci la tine însuți și să te ocupi, înainte de toate, de propria stare de bine. O carte caldă, ușoară, prietenoasă, scrisă cu blândețe și umor, dar care te scutură suficient de aprig, cât să-ți revii. O găsești la Curtea Veche, unde sunt multe cărți tare bune.
InSPORation.
Evozon a scos al doilea video din campania lor recentă de employer branding, care ar putea fi denumit ”Working from Home Sweet Home”. E foarte frumoasă povestea și excelent executată producția, actrița e minunată, montajul e viu, iar mesajul este unul foarte actual, adaptat contextului în care ne-am obișnuit să muncim în ultimii doi ani.
Am tot rumegat ambele clipuri publicate deja (aici e primul, cu fetița Ilinca), care sunt foarte faine, dar parcă le lipsește ceva: diferențierea și personalitatea Evozon.
Avem în ambele producții un mesaj puternic, pe care l-ar transmite orice firmă sănătoasă la cap din sectorul economiei cunoașterii, astfel că din această campanie nu ies în evidență în niciun fel identitatea aparte a organizației care semnează campania și nici un element de propunere de valoare care să producă diferențiere.
De gândit, de analizat, de dezbătut aceste clipuri foarte frumoase, la următoarele noastre Employer Branding Masterclasses și Workshops, care vor fi în toamnă la Cluj și București.
Sweet & Spicy.
Autorul ilustrației este Janis Ozolins, fondator al Janis Studio LLC și creator de imagini, povești și idei practice pentru antreprenori creativi.
Ce-am muncit recent.
În noul articol de blog îți spunem ce înseamnă conceptul de job crafting și cum poți face asta. În loc să demisionezi, te poți înțelege cu angajatorul (dacă e înțelept), să îți personalizezi rolul, ca să faci ce îți place și simultan să fii de folos.
La podcast am discutat cu Costin Tudor, fondator Undelucrăm.ro, despre nevoia de transparență și onestitate în organizații, despre leadership și capacitatea de a crea comunități.
ProVorbe.
Citatul din această săptămână îi aparține psihologului Adam Grant.
„Mesaj pentru Lideri: Dacă oamenii nu vin la birou, uitați-vă în oglindă.
Ei nu evită munca. Evită culturile toxice, micro-managerii, întreruperile constante și nenumăratele ore pierdute făcând naveta.
Dacă vrei ca oamenii să vină mai des, fă în așa fel încât să merite călătoria.”
Nnewsletter creat, scris și expediat de echipa Hacking Work: Ioana, Daiana, Izabella, Tomi și Doru, ajutați de grafica lui Ionuț.
Proiectele Hacking Work sunt susținute de MedLife și DevNest.
Pluria, Undelucram.ro și Școala SPOR au pus la cale acest concept.
De producțiile video se ocupă echipa de la Parametru.
Ne găsești pe 🟠Youtube 🔵Spotify 🟠Google Podcast 🔵Apple Podcast 🟠RSS 🔵Substack 🟠Facebook 🔵Linkedin 🟠Instagram și 🔵Twitter.
Suntem recunoscători că ne citești și ne ajuți să creștem.
Ne ajuți tare mult cu: Comment, Share, Like, Subscribe.
Ne revedem joia viitoare cu un nou newsletter. Servus!