HWNews #25: Hai să vorbim cinstit și serios despre bullying la muncă; Ce câștigi dacă experimentezi săptămâna fără ședințe și cum afli cât ești de creativ în maxim 4 minute.
Bonus: De ce oare nu ne mai facem prieteni la serviciu și de ce munca în Metaverse vine la pachet cu riscul de hărțuire sexuală.
Servus! Chiar acum citești un proiect nominalizat între finaliștii Romanian PR Awards 2022. Pe 24 noiembrie vom afla dacă ne vom număra printre premianții Galei industriei de comunicare din România.
Am ajuns la ediția 25 și la 4000 de abonați 100% organici, în patru luni de la prima ediție. Ne bucurăm să aducem plus de sens și schimbare reală pentru oamenii buni din orice sector profesional. Mulțumim că ne recomanzi către prieteni și colegi!
Hai să vorbim despre Bullying la locul de muncă.
Se estimează că 48,6 milioane de americani, sau aproximativ 30% din forța de muncă, au parte de bullying la locul de muncă. În India, acest procent atinge 46% sau chiar 55%, iar în Germania 17%. Totuși, acesta este un subiect îngropat adânc și evitat de cele mai multe ori.
Miturile obișnuite despre hărțuire – cum că „menține oamenii la standarde înalte” sau are o „personalitate competitivă” – sugerează că hărțuirea nu dăunează și poate stimula performanța. Desigur, aceste afirmații resprezintă cel mai pur bullshit. Acești agresori nu sunt motivați de obiectivele organizaționale, ci sunt conduși de interesul propriu.
Cercetările indică faptul că „bătăușii” adesea invidiază și victimizează în mod ascuns persoanele cu valoare profesională reală și performanțe înalte în organizație - cei care sunt deosebit de capabili, grijulii și conștiincioși, implicit respectați în mod natural de colegi.
Persoanele cu performanță scăzută au mai multe șanse să se confrunte cu hărțuirea, dar cu siguranță aceasta nu îi ajută să devină mai pricepuți sau mai eficienți. Mai degrabă, împiedică și mai mult performanța, creativitatea, colaborarea și îndeplinirea obiectivelor.
Photo by Dmitry Vechorko on Unsplash
Pentru a dezvolta sisteme mai eficiente de prevenire a agresiunii și pentru a sprijini bunăstarea psihică a angajaților, liderii trebuie să fie conștienți de diferitele tipuri de agresiune și de modurile în care acestea apar.
Cercetătorii Harvard Business Review au identificat 15 caracteristici diferite ale hărțuirii, pe baza tipologiilor standard de agresiune, a datelor de la Workplace Bullying Institute (WBI) și a celor peste 25 de ani de cercetare a agresiunii, discriminării la locul de muncă.
Sursă foto: Harvard Business Review
Aceste 15 caracteristici pot fi asociate unora dintre cele mai comune arhetipuri ale bătăușilor. De exemplu, Schemer (Intrigantul), liniștit, dar periculos, se poate prezenta ca un coleg zâmbitor și dornic de ajutor. În timp ce motivația ostilă și tacticile deschise se aliniază cu arhetipul agresorului Screamer, agresiunea indirectă și ascunsă este tipică pentru Schemer.
Metodele tradiționale de abordare a hărțuirii sunt nereușite din mai multe motive cheie: abordează hărțuirea după ce a avut loc deja un prejudiciu individual și organizațional, iar documentarea traumei trăite menținând productivitatea de către victimă este o sarcină imposibilă.
Agresiunea necesită o abordare sistemică și axată pe prevenire. Organizațiile nu pot elimina egoismul oamenilor, dar pot crea sisteme în care comportamentul egoist este descurajat. Mecanismele eficiente se bazează pe justiție organizațională, transparență, concentrare pe rezultate și utilizarea instrumentelor valide în luarea deciziilor.
De ce nu ne mai facem prieteni la locul de muncă?
74% dintre oameni au pierdut total legătura cu un prieten de la locul de muncă în timpul crizei coronavirusului, potrivit datelor platformei de socializare exclusiv audio Clubhouse. Principalele motive pentru care oamenii au pierdut legătura cu prietenii de la locul de muncă se datorează schimbărilor în tiparele de lucru (32%), concedierii sau disponibilizării (30%) și imposibilității de a participa la activitățile sociale de la locul de muncă (28%).
Mai mult, aproape două treimi (59%) dintre persoanele din mediile de lucru hibride și 56% dintre cele care au lucrat complet de la distanță în perioada pandemiei au legat mai puține prietenii la locul de muncă decât la începutul anului 2019, potrivit Microsoft 2022 Work Trend Index.
Hai să vedem ce spuneți voi, facem și azi un sondaj:
Vrei la BRAND MINDS?
Ce-ntrebare, toată lumea vrea la BRAND MINDS. Mai bine zis, hai cu noi la BRAND MINDS, cel mai mare summit de afaceri din Europa Centrală și de Est, plin și valoros ca un MBA de 2 zile! Avem o ofertă de neratat pentru tine.
Prețul biletelor crește astăzi - de la momentul la care trimitem acest email mai ai aproximativ 15 ore să îți achiziționezi biletul la preț redus - și mai redus!
Accesează site-ul, adaugă în coș tipul de bilete dorite și utilizează codul nostru - HW12 - pentru o reducere suplimentară de 12%. Ce să vezi, funcționează chiar și la prețurile pentru grupuri, care sunt din start mai avantajoase, așa că profită și fă o singură tranzacție, pentru toată echipa ta.
BRAND MINDS are loc pe 2 și 3 iunie la ROMEXPO, în București, și reunește peste 7000 de specialiști în business din peste 50 de țări.
Experți în afaceri de renume mondial, autori fabuloși și personalități influente vor împărtăși scena conferinței timp de 2 zile pline de inspirație și perspective valoroase! Ai ocazia să faci cunoștință LIVE cu unele dintre cele mai mari inspirații mondiale ale momentului:
Nassim Nicholas Taleb, analist de risc și autor al bestseller-ului The Black Swan,
Neil Patel, expert în marketing digital,
James Clear, autor de bestselleruri Atomic Habits,
Blair Singer, expert în vânzări și autor al bestsellerului Sales Dogs,
Renée Mauborgne, autoare bestseller Blue Ocean Strategy,
Duncan Wardle, expert în inovare și director de creație Disney
+ și mulți alții.
Disponibilizările din sectorul tech sunt uriașe și fulgerătoare, dar nevoia de talente rămâne la cote înalte.
În ultima săptămână, CEO-ul Meta Mark Zuckerberg a anunțat concedierea a 11.000 de lucrători, Twitter a concediat o mare parte din angajați și și-a închis birourile, iar compania de plăți Stripe și-a redus 14% din forța de muncă.
Angajații din Big Tech resimt efectele unei zdruncinări și reașezări a industriei, dar experții spun că, deși unele companii tehnologice importante se restrâng, candidații au în continuare opțiuni solide – cu condiția să fie realiști cu privire la perspectivele lor, să știe unde să caute și să se poziționeze inteligent și diferențiat pe piața muncii.
„Alternativa excelentă la căutarea unui loc de muncă la o companie Big Tech este să căutați un rol similar într-o afacere de dimensiuni mai mici”, a spus Rob Barnett, un recrutor din New York City, care atrage candidați pentru companii de media și tehnologie.
Stiluri de leadership & provocări în IT - de la un om care le-a înțeles.
Miercuri, 16 noiembrie, am lansat al treilea episod din Hacking Work Podcast, sezonul 2.
Ce înseamnă să fii lider și care sunt diferențele între generațiile de manageri?
Care sunt efectele pandemiei asupra industriei IT?
Alături de Cătălin Coruțiu am discutat despre stilurile de leadership din industria IT din România, beneficiile pandemiei, muncii de acasă, dar și despre vânătăile pe care le-a produs. Vedeți episodul integral pe canalul nostru de YouTube.
Cătălin Coruțiu este CEO & fondator DevNest, o companie pasionată de oameni, idei și expertiză digitală. Se numără printre primele generații de lideri care nu îi consideră pe oameni resurse, care îi ascultă și îi ajută să crească, să se dezvolte sănătos din punct de vedere profesional. Pentru Cătălin e o adevărată provocare să găsești echilibrul în poziția de lider, să nu fi doar de partea clientului sau să cazi în cealaltă extremă, în care să te lupți doar pentru oamenii tăi.
Iar dacă tot am vorbit despre joburi și oportunități din zona tech, vezi că DevNest angajează, scrie-le și se aranjează 😊.
Îl știi pe colegul ăla care te scoate din sărite?
83% dintre angajați au cel puțin un coleg care îi enervează de câteva ori pe săptămână, iar 52% susțin că acel membru al echipei îi irită atât de tare încât nu se pot concentra și au o productivitate scăzută, conform unui studiu realizat de LLC.org. Sigur ai identificat deja pe cineva din echipa ta, față de care nutrești acest tip de sentiment, dar ce te faci dacă ești chiar tu acela care apare în multe filme din mințile colegilor, pe post de sac de box?
62% dintre oameni susțin că îi deranjează cel mai tare atunci când nu toți membrii echipei trag la aceeași căruță. În plus, atitudinea arogantă nu te ajută deloc și dacă mai adaugi discursului și un limbaj de lemn, deloc empatic, să nu te aștepți să ți se ceară părerea sau să faci parte, pe termen lung, din diferite proiecte.
Empatia este esențială în relația cu Generația Z.
Angajații din Generația Z reprezintă deja aproximativ 12,6% din forța de muncă începând cu 2020, conform celor mai recente date de la Biroul de Statistică a Muncii din Statele Unite, însă vor reprezenta 27% din forța de muncă până în 2025.
Este esențial ca liderii să înțeleagă mai bine Generația Z, care este formată din oameni născuți între 1997 și 2012, care au crescut ca indivizi digitali și cetățeni globali, nu cunosc perioada de război rece și comunism și pentru care criza financiară globală a avut loc în timp ce erau la școală.
„Mulți directori generali se întreabă cum să se ocupe de noua generație. Oamenii cred că nu lucrează. Ei lucrează, doar că altfel”, a spus Xavier Mufraggi, CEO YPO.
Generația Z va fi cel mai influent grup de consumatori și profesioniști în următorul deceniu. Cum se poate alinia compania ta la valorile lor? Dacă există un lucru pe care îl știm despre ei ste că le pasă profund de impact. Ca om de afaceri, le poți deveni simpatic printr-o abordare profund responsabilă a afacerii și obținerea certificării ”Benefit Corporation”, prin crearea unui impact autentic, cu sens asupra societății și prin susținerea reală a organizațiilor nonprofit.
Sursă foto: Getty Images
Vrei clienți și colegi fericiți și loiali? Arată-le că ai umor.
Îl știi pe șeful ăla acru și scorțos, care nu zâmbește niciodată și care se uită urât la tine dacă îți permiți luxul de a râde și de a fi fericit? Lasă-i undeva la îndemână articolul ăsta.
Oamenii caută fericirea și sunt dispuși să și plătească pentru asta. După doi ani de pandemie și aproape un an de inflație, cei mai mulți oameni au uitat ce înseamnă să fii fericit. Raportul Fericirii ne arată că 45% dintre oameni nu au simțit adevărata fericire de mai bine de doi ani, iar 25% nu știu sau au uitat ce înseamnă să te simți cu adevărat fericit.
Pentru aprofundare, avem un articol nou pe blog cu toate datele: cercetările recente arată foarte limpede că umorul câștigă meciuri și piețe, câștigă oameni și relații, câștigă conexiuni valoroase și lasă amintiri durabile. Fie că vorbim de brand comercial, brand personal sau brand de angajator, ești câștigător dacă ai umor.
Ce efecte are săptămâna fără ședințe?
Iată un experiment al companiei Zapier: săptămâna fără ședințe numită săptămâna Get Stuff Done (GSD). Timp de o săptămână întreagă, compania a anulat ședințele săptămânale ale echipelor, ședințele unu la unu, întâlnirile de lansare a proiectelor și toate celelalte întâlniri.
Iată de ce a fost un experiment de succes: angajații nu s-au simțit deconectați de echipă deoarece au comunicat asincron prin mesaje pe diferite platforme, au reușit să se concentreze mai bine, au avut spațiu pentru a experimenta.
80% dintre angajați ar dori să mai aibă săptămâni Get Stuff Done în viitor, 89% au considerat comunicarea la fel de eficientă, iar 80% și-au atins obiectivele stabilite. 56% dintre angajați au anulat 1-5 ore de ședințe, iar 26% au anulat 5-10 ore. Acest lucru se traduce prin 1.000-3.000 de ore alocate ședințelor în întreaga companie pe parcursul unei săptămâni.
Ție cum îți sună o săptămână fără ședințe? Scrie-ne în comentarii.
Sursă foto: Danielle Cerullo on Unsplash
Munca în Metaverse vine la pachet cu riscul de hărțuire sexuală meta-virtuală.
Piața în plină expansiune a metaversului va ajunge la 6,8 trilioane de dolari până în 2030, conform unui studiu realizat de Grand View Research. Deși la început a existat un entuziasm cu privire la noile posibilități, aproape două treimi dintre adulți cred că metaverse-ul va permite hărțuirea sexuală (41% dintre femei și 34% dintre bărbați).
79% dintre adulți sunt îngrijorați de urmărirea și utilizarea greșită a datelor personale în metavers, iar 44% sunt preocupați de hărțuirea cibernetică și abuz, ne spune un studiu al Morning Consult. În mod clar există o problemă de încredere adânc înrădăcinată, pe care liderii companiilor ar trebui să o ia în considerare înainte de a finanța metaverse-ul.
„Companiile trebuie să fie atente la siguranța și securitatea angajaților și clienților, precum și la confidențialitatea informațiilor sensibile pentru afaceri atunci când folosesc metavers-ul”, spune Phill Brown, șeful global de analiză al companiei Resource Solutions.
Sursă foto: USA Today
Roboții vor prelua tot mai multe job-uri, dar nu așa cum credem noi.
Percepția că oamenii vor fi înlocuiți de roboți este prea exagerată, susține profesorul Eric Dahlin de la Universitatea Brigham Young. 14% dintre oamenii care au fost înlocuiți de un robot estimează că 47% din totalul de job-uri au fost preluate de roboți, în timp ce angajații care au plecat din alte motive estimează că 29% dintre locurile de muncă au fost înlocuite de roboți, ne spune un studiu realizat de acesta.
Dahlin susține că nu ar trebui să îi privim pe roboți ca pe o amenințare, ci ar trebui să îi acceptăm și să îi integrăm, pentru a ne sprijini în muncile repetitive, pentru a ne degreva de acțiunile ușor predictibile, timp în care ne putem concentra pe lucrurile bazate pe competențe profund umane, care aduc cu adevărat plus valoare.
Sursă foto: Getty Images
Deficitul de angajați, cea mai mare temere a companiilor globale pentru anul 2023.
66% dintre cei 1.681 de directori executivi intervievați din 96 de țări și 47 de industrii diferite consideră că deficitul de talente este cea mai mare provocare a anului următor – chiar peste problemele legate de inflație, care au adunat doar 48% din procentul total, conform unui sondaj YPO Global Pulse.
Soluția cheie identificată de autorii studiului: îmbunătățirea experienței angajaților în vremuri economice instabile. Am zice ușor intuitiv și foarte logic, adică la mintea cocoșului, dar experiența reală a oamenilor din piața muncii ne contrazice mult prea des.
Proiectul Hacking Work ajunge la voi datorită sprijinului pe care îl primim de la DevNest, compania de software pasionată de oameni, idei și expertiză digitală, unde descoperi ce te interesează și aprofundezi ce te pasionează.
Super, ai ajuns deja la jumătatea newsletter-ului nostru!
Sperăm că ai aflat multe lucruri utile, și te încurajăm să le descoperi și pe restul, continuând să citești.
Scurte și tari.
”Nimeni nu poate trăi cu 500 de euro lunar”. Asta strigă grecii pe străzile din Atena unde are loc cea mai mare grevă din 2015 încoace. Grecii sunt nemulțumiți de creșterea prețurilor în contextul crizei energetice și a războiului din Ucraina.
___
Înainte de a muri, fondatorul Red Bull a lăsat un cadou de rămas bun angajaților. Astfel, pe lângă salariile aferente lunii octombrie, mii de angajați au primit câte un bonus de 3.000 de euro, în loc de „un ultim mulțumesc” al miliardarului Dietrich Mateschitz, despre care se spune că nu s-a ferit niciodată să-și manifeste respectul profund față de angajații săi, potrivit heute.at. Moștenitorul Mark Mateschitz a devenit acum oficial cel mai bogat milenial, la doar 30 de ani, după ce a preluat jumătate din imperiul Red Bull, parte estimată în prezent la 15,8 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaires Index.
___
Pfizer trece la muncă hibridă din ianuarie. Albert Bourla, CEO Pfizer se teme că se pierde identitatea companiei și le cere angajaților să revină la birou de 2-3 ori pe săptămână, dar a declarat pentru Bloomberg că e puțin probabil să revină la munca de la birou 5 zile pe săptămână pentru că flexibilitatea în muncă a ajutat la creșterea productivității și la îmbunătățirea calității vieții.
___
Companiile își reduc spațiul de birouri pentru a face față crizei. Dintre organizațiile care au redus spațiul de birouri, în încercarea de a le optimiza adaptat noilor condiții din piață și creșterii facturilor, cea mai semnificativă schimbare a venit din partea companiilor cu 50-499 de angajați, care și-au scăzut suprafața birourilor cu 27% între lunile iulie și septembrie.
Statele Unite: legalizarea marijuanei, a avortului și modificări ale salariului minim.
Americanii și-au exprimat recent votul cu privire la 3 dintre cele mai importante inițiative politice reformatoare. Câteva state își doresc creșterea salariului minim chiar și pentru cei care primesc bacșiș sau au asigurare medicală. Subiectul legalizării avortului împarte America în 2 tabere: cei care doresc interzicerea avortului în orice etapă a dezvoltării copilului (cu o singură excepție: dacă este pusă în pericol viața mamei) și cei care vor ca avortul să fie alegerea mamei.
În 5 state se dorește legalizarea consumului de cannabis în scop recreațional și dezincriminarea posesiei și utilizării anumitor plante și ciuperci psihedelice pentru persoanele de 21 de ani și peste în statul Colorado. Se pare că și peste ocean este luată în considerare legalizarea drogurilor, în detrimentul prohibiției, așa cum recomanda și criminologul român Vlad Zaha, într-un episod recent SPARKS. Tu ce părere ai despre asta?
Facebook concediază 13% dintre angajați.
Meta, compania mamă a Facebook, a concediat 11.000 de angajați. Mark Zuckerberg își asumă responsabilitatea pentru decizie, spunând că dezvoltarea accelerată de la începutul pandemiei nu s-a desfășurat așa cum se aștepta. Reducerile vor fi resimțite în întreaga companie, deși anumite departamente, cum ar fi recrutarea, vor fi afectate mai mult.
#Știațică?
Află cât ești de creativ, în maxim 4 minute. Testul DAT conceput de psihologul și cercetătorul Jay Olson de la Harvard este una dintre cele mai simple și totodată cele mai eficiente metode de a afla cât de creativă este o persoană. Iar popularitatea lui s-a demonstrat prin milioanele de persoane care l-au făcut online, după cei 9000 de subiecți oficiali, incluși în cercetarea inițială.
Te incurajăm să-l faci și tu, înainte să-ți explicăm cum funcționează, pentru a nu te influența: www.datcreativity.com.🙂
După cum ai văzut, testul sondează capacitatea individului de a face asocieri divergente, alăturând concepte cât mai diferite, ori chiar opuse. Asta indică prezența unei minți care poate contribui cu idei noi, cu argumentație complexă, puncte de vedere diverse și care poate concepe chestiuni excepționale. Acel thinking outside the box care ni se cere în rezolvarea problemelor ieșite din comun.
Desigur, nu e vorba despre un test suprem, care dă verdictul final al creativității, iar un rezultat slab la acest test nu marchează neapărat lipsa creativității divergente, ci doar o lipsă a antrenamentului, care poate fi ameliorată. Dar un rezultat pozitiv este un indicator că ești pe calea cea bună!
Cam așa ne-am descurcat noi, așteptăm să vedem și rezultatele voastre în comentarii:
Șefu’ care taie chefu’.
Violență, amenințare, abuz: asta îndură angajații din comerț în Irlanda, una dintre țările europene. Șapte din zece angajați din comerțul cu amănuntul au suferit abuzuri din partea clienților în ultimul an, ne spune sindicatul Usdaw în urma unui studiu realizat pe mii de angajați.
Angajații magazinelor au spus că au fost agresați, amenințați și abuzați verbal în timp ce își făceau treaba, aceste incidente crescând în urma pandemiei.
2022: 71% au declarat că au fost abuzați la locul de muncă, 48% au spus că au fost amenințați și 5% au fost agresați
2021: aproape 90% dintre angajați au declarat că au fost abuzați, 63% au fost amenințați și 12% au spus că au fost agresați.
Înainte de pandemie: 67% dintre lucrători au declarat că îndurat abuzuri la locul de muncă, 42% au spus că au fost amenințați și 5% agresați.
Declarațiile și mărturiile acestor oameni sunt șocante și strigătoare la cer:
„I-am cerut unui client un act de identitate, iar el m-a scuipat – un alt incident fost când am cerut un act de identitate și un client mi-a spus că ar trebui să mor”; „Un client a încercat să mă sărute și să-mi invadeze spațiul personal”; „Clientul m-a înjurat pentru că nu i-a plăcut răspunsul pe care l-am oferit la întrebările lui”.
20% din angajații care au suferit o agresiune fizică nu au raportat incidentul și aproape jumătate dintre aceștia consideră că raportarea acestor probleme nu are sens și nu va produce schimbări. Așa-zisele motive ale acestor abuzuri și amenințări din partea clienților sunt lipsa stocurilor, personalul insuficient și modificările de preț – aspecte care nici măcar nu sunt responsabilitatea angajaților.
„Este sfâșietor să auzim aceste mărturii de la angajați, care merită mult mai mult respect decât primesc. Cele mai recente rezultate ale sondajului nostru arată în mod clar amploarea violenței, amenințărilor și abuzurilor îngrozitoare cu care se confruntă lucrătorii comerciali.” a spus secretarul general al Usdaw, Paddy Lillis
În 2018, SDA, sindicatul pentru angajații din comerț a lansat campania „Nimeni nu merită un serviciu” prin care a atras atenția asupra comportamentului abuziv și violent al clienților față de acești angajați, care reprezintă o reală problemă de sănătate și siguranță psihologică la locul de muncă. Aici este un video din această campanie:
Iar dacă încă mai crezi că asta se întâmplă doar în părți izolate din Europa, în mod cert te înșeli. Dacă ai întâlnit astfel de abuzuri, scrie-ne cu încredere – promitem că vom face publică povestea ta în mod anonim, însă plin de folos și învățăminte necesare pentru toți.
ProVorbe.
„Liderii mediocrii văd puterea ca pe o oportunitate. Liderii buni o consideră o responsabilitate.
Considerarea puterii o responsabilitate poate descuraja liderii să fie egoişti, să ia decizii riscante şi să ignore sfaturile.
Este timpul să-i învățăm pe oameni că puterea este pentru serviciu, nu pentru interes propriu.”
– Adam Grant, unul dintre cei mai buni psihologi organizaționali
Ce-am mai muncit.
Doru Șupeală, sufletul proiectului Hacking Work, a fost invitat la OmniPodcast, podcastul studenților. Gazda podcastului este Alex Mureșan, fost președinte al organizației OSUBB, unul dintre cei mai activi studenți în proiectele dedicate studențimii din Cluj. Alex și Doru au dezbătut diverse teme actuale cum ar fi: ce-și doresc tinerii de la sistemul de învățământ, cum pot schimba societatea, cât de important este voluntariatul, cât de greșit ne raportăm la conducerea țării și cum ar trebui să abordăm ceea ce nu funcționează.
Tu ce părere ai despre ceea ce spune Doru în episod? Scrie-ne în comentarii.
La acest newsletter a muncit cu bucurie echipa Hacking Work: Daiana, Ioana, Izabella, Tomi, Ana, Sergiu, Andreea și Doru. Grafica este specialitatea lui Ionuț.
De producțiile video are grijă echipa Parametru, iar în prelucrarea episoadelor ne este de mare ajutor soluția software de transcript Vatis Tech, care asigură cea mai bună acuratețe în limba română (95%+).
Ne găsești pe 🟠Youtube 🔵Spotify 🟠Google Podcast 🔵Apple Podcast 🟠RSS 🔵Substack 🟠Facebook 🔵Linkedin 🟠Instagram 🔵Twitter și 🟠TikTok.
___
Aici găsești toate edițiile noastre anterioare - merită citite și explorate cu atenție.
Îți mulțumim că ne ajuți să devenim mai pricepuți și mai buni cu fiecare ediție. Fiecare comentariu, distribuire sau recomandare ne ajută, la fel cum ne ajută fiecare idee sau poveste pe care alegi să ne-o împărtășești.
Ajungem de două ori pe săptămână la peste 4000 de oameni educați și isteți, cei mai mulți aflați în poziții de top în organizații. Dacă vrei să le transmiți un mesaj sau o ofertă, scrie-ne și discutăm cum te putem ajuta: news@hackingwork.ro.
Ne recitim luni. Servus!