#63: Cum îți va arăta jobul pe viitor? Unele se reinventează, dar 89 de milioane dispar cu totul, în 4 ani; CV-urile „ajutate” de roboți aduc joburi mai bune și salarii mai mari
Bonus: „Munca remote este un experiment greșit, care acum a luat sfârșit”, în opinia CEO-ului OpenAI; Cum contracarăm efectele negative ale muncii de acasă?; Reduceri pentru pasionații de tehnologie.
Servus. Ediția 63 e aici, să îți fie de folos. Nu uita că urmează și versiunea audio a acestei ediții - numai bună să te însoțească în drumurile tale.
Joburile, de-a v-ați ascunselea: unele se reinventează, altele dispar de tot.
În următorii 5 ani, impactul inteligenței artificiale asupra pieței muncii va fi tot mai puternic, conform previziunilor experților. Cam toate profesiile vor fi afectate într-o oarecare măsură, unele devenind mult mai căutate, altele suferind transformări fundamentale, pentru a se adapta vremurilor. World Economic Forum spune că până în 2027 se vor crea aproximativ 69 de milioane de joburi și vor dispărea 89 de milioane, la nivel mondial.
Profesiile care vor fi tot mai căutate în anii care vin, conform rapoartelor emise de World Economic Forum, includ analiștii de date, specialiștii în inteligență artificială și învățare automată și specialiștii în transformarea digitală, roluri care sunt deja pe un trend ascendent puternic.
De cealaltă parte se regăsesc profesiile în declin, care includ operatorii de introducere și prelucrare a datelor, secretarii executivi și administrativi, contabilii, casierii și operatorii bancari și poștali. Aceste joburi vor fi supuse transformărilor, deoarece pot fi îmbunătățite major de digitalizare, iar în unele cazuri, chiar înlocuite prin automatizare.
În 2016, la publicarea primului studiu Future Jobs Report, 35% dintre companiile chestionate prevedeau că angajații vor fi afectați profesional în următorii ani, din pricina atributelor și calificărilor noi pe care le necesită locul de muncă. Procentul a crescut la 42% în 2018, iar acum a ajuns la 44%, în 2023. Este clar că angajatorii sunt conștienți de schimbările pieței și se pregătesc pentru ele.
Așadar, fie că ai ales deja o carieră, ori ești pe cale să o faci, trebuie să ții cont de momentul în care te afli și să judeci atent dacă domeniul tău este vulnerabil la schimbări sau nu. Un lucru este clar: viitorul este al celor care se adaptează, evoluează și învață să utilizeze inteligența artificială, această unealtă universală a secolului nostru, în timp ce companiile valorifică mai mult abilitatea de a folosi programe AI, decât abilitatea de a programa.
Cât de vulnerabili sunt programatorii în fața inteligenței artificiale?
Majoritatea locurilor de muncă din sectoarele cu cele mai multe disponibilizări din companiile din tehnologie vor fi ocupate într-un procent mult mai mic, pe viitor, sau vor dispărea complet. Analiștii de la Morgan Stanley susțin că disponibilizările au fost o consecință a angajărilor exagerate și deseori inutile, din anii pandemiei.
În mod cert, odată cu apariția inteligenței artificiale, viitoarele poziții din piața muncii, mai ales în domeniul tech, vor fi planificate mult mai atent. Giganții din industrie au încetinit deja angajările, iar datele recente de la Indeed.com arată o scădere de peste 50% a posturilor din industria software, comparativ cu cele de acum un an.
Și instrumentele AI vor ține în frâu procentul angajărilor, devenind un factor important al creșterii productivității, atât în domeniul IT, cât și în alte domenii, precum vânzările, unde utilizarea de softuri A.I. ar putea reduce de asemenea numărul oamenilor. Unul dintre directorii de la Microsoft a făcut deja o declarație cu privire la rezultatele privind productivitatea, mai exact utilizarea GitHub Copilot a crescut productivitatea cu 55%.
Dacă analizăm ultimele declarații ale directorilor sau inginerilor din marile companii tech, observăm că pe buzele tuturor stau cuvintele ”eficiență”, ”performanță”, ”automatizare”, ”costuri reduse”, iar angajații care s-au ocupat de automatizare se tem că în curând vor fi înlocuiți de softurile create chiar de ei.
Oameni vs. mașini: care sunt joburile protejate de automatizare?
Conform unui document publicat de OpenAI în martie 2023, până la 80% din forța de muncă americană prestează servicii. Cel puțin 10% din aceste sarcini pot fi îndeplinite, ori ajutate, de inteligența artificială, iar 20% dintre acestea îndeplinesc un serviciu în care jumătate din acțiuni pot fi executate integral de noile tehnologii.
S-a constatat că locurile de muncă ce implică sarcini repetitive, un anumit nivel de analiză a datelor și luarea deciziilor de rutină, prezintă cel mai mare risc de expunere. Pe de altă parte, domeniile precum mineritul, producția și agricultura sunt mai protejate.
De asemenea, locurile de muncă ce necesită aport creativ, precum înțelegerea nuanțelor culturale sau citirea factorilor sociali, nu pot beneficia încă de un ajutor eficient din partea instrumentelor AI - și nici nu suferă la fel sub povara amenințării recente a automatizării.
Tu ce în măsură simți că jobul ți-ar putea fi afectat de noile tehnologii? Abia așteptăm comentariile tale, e cazul să pornim o dezbatere.
CV-urile „ajutate” de AI te aduc mai aproape de angajare și oferă și salariu mai mare.
Candidații care folosesc asistența instrumentelor AI pentru redactarea CV-urilor au cu 8% mai mai multe șanse să fie angajați, conform unui studiu realizat de o echipă MIT Sloan.
Experimentul pe care cercetarea s-a bazat a implicat 480.948 de candidați care au utilizat un site global de joburi în perioada 8 -14 iulie 2021. Solicitanții care au primit asistență algoritmică pentru redactarea CV-ului au obținut cu 7,8% mai multe oferte de muncă decât cei care nu au primit niciun ajutor.
De asemenea, persoanele care au primit asistență au ajuns să câștige cu 8,4% mai mult decât grupul de control, cu un salariu mediu de 18,62 de dolari pe oră, comparativ cu 17,17 dolari pe oră.
Cercetătorii au descoperit că greșelile de ortografie erau cele mai frecvente erori care afectau șansele de angajare, iar cei care aveau mai mult de 99% dintre cuvintele din CV-ul lor scrise corect au fost angajați de aproape trei ori mai mult decât cei cu mai puțin de 90% dintre cuvintele scrise corect.
Concluzia este clară - angajatorii (cel puțin cei cu care vrei să ai de-a face), chiar sunt interesați de calitatea redactării CV-urilor, iar asta poate influența decizia de a te chema la un interviu, te poate ajuta la departajare, ori să obții un salariu mai bun.
Dacă știi că lași, de regulă, multe erori de scriere în urma redactării, n-ar fi rău să folosești o aplicație pentru partea de corectură, ori pentru a-i acorda o structură coerentă. Noile tehnologii și asistența AI pot fi un instrument util, atât timp cât nu le folosești pentru a-ți cosmetiza experiența de muncă, ci doar pentru a o scoate mai bine și corect în evidență.
Rezultatele sondajului: Cât de mult ți se încalcă intimitatea la job?
Deși 80% dintre angajatori folosesc programe care monitorizează performanța și activitatea online, românii care au răspuns sondajului nostru din ediția 61 a newsletter-ului și de pe LinkedIn nu simt neapărat că le este încălcată intimitatea la locul de muncă.
Dintre cei 376 de respondenți, 200 consideră că sunt incognito și că nu le este deloc încălcată intimitatea, în niciun fel. Celelalte 176 persoane se simt mai mult sau mai puțin urmărite: 91 cred că le este urmărită doar activitatea de la job, 49 se simt urmărite constant, iar 36 cred că angajatorii știu despre ele mai mult decât și-ar dori să fie știut.
Manager: am stabilit o ședință în 15 minute, te aștept și pe tine.
67% dintre angajați s-au plâns că ședințele le scad productivitatea, iar 35% au declarat că petrec până la 5 ore pe săptămână în ședințe care nu contribuie prea mult la progresul muncii lor sau la succesul companiei, conform unui studiu realizat pe 76 de companii din Marea Britanie.
Ce ar trebui să facă managerii care doresc să reducă numărul de ședințe? Iată câteva dintre sugestiile cercetătorilor englezi:
1. Înlocuiește ședința de check-in de dimineață cu un mesaj. 83% dintre angajați preferă această metodă de verificare, care nu le întrerupe fluxul de lucru, spun cercetătorii. În fiecare zi din săptămână, programează un mesaj care să fie transmis la ora 9 dimineața: „@all Ce ai pe agenda ta astăzi?”. Anunță-i pe toți că dorești un răspuns în termen de o oră.
2. Organizează întâlniri doar atunci când este absolut necesar. Singurele motive bune pentru a organiza o ședință sunt:
pentru a revizui munca anterioară și a învăța din ea;
pentru a clarifica și a susține ceva, cum ar fi o politică sau un obiectiv nou;
sau pentru a distribui munca în cadrul unei echipe.
3. Lasă oamenii să aleagă dacă și cât vor să participe la ședințe.
„La școală înveți să stai în bancă până la sfârșitul orei și nu poți pleca decât dacă ai o scuză incredibil de dramatică”, spune Robert I. Sutton, psiholog organizațional și profesor la Universitatea Stanford. Asta nu ar trebui să se aplice însă și la muncă.
Există multe cazuri în care nu este nevoie de un angajat într-o ședință, ori se dovedește pe parcurs că timpul său ar fi valorificat mai bine făcând altceva. În acest caz, Sutton spune că angajații se pot retrage într-un mod politicos, iar acest lucru va fi unanim benefic.
”Munca remote este un experiment care a luat sfârșit”, în opinia CEO-ului OpenAI.
Sam Altman, CEO-ul OpenAI, considerat unul dintre promotorii schimbării, la nivel mondial, a făcut o afirmație controversată în urmă cu doar câteva zile, spunând că „experimentul” de lucru de la distanță s-a încheiat.
Potrivit lui Altman, munca într-un mediu de birou este mai eficientă decât cea de la distanță, iar tehnologia nu este încă suficient de avansată pentru a permite companiilor de tip start-up să își desfășoare activitatea complet într-un mediu virtual. Mai mult, în opinia sa, principala greșeală a angajaților a fost că au crezut că această formă de muncă le va rămâne ca opțiune permanentă, fără să ia în considerare pierderile considerabile de creativitate, esențiale mai ales unei companii aflate la început de drum.
Altman a concluzionat că start-up-urile au nevoie să lucreze împreună, pentru a susține progresul și inovația. Părerea îi este împărtășită de mulți dintre directorii marilor companii, care consideră că angajații ar trebui să petreacă mai mult timp în birou - printre care Bob Iger de la Disney, Howard Schultz de la Starbucks și Robert Thomson de la News Corp.
Deși poate cuvintele alese de CEO-ul OpenAI sunt bombastice și lasă loc de interpretări diverse, concluzia este una justificată. Și studiile sunt grăitoare și susțin identificarea unui echilibru necesar între munca de birou și cea de acasă, care să nu afecteze nici procesul creativ, nici munca în echipă, nici starea de spirit a celor implicați, motivația ori productivitatea: 56% dintre angajații care lucrează de acasă afirmă că acest mod de lucru îi ajută să își îndeplinească sarcinile și să își respecte termenele, în timp ce 37% dintre ei spun că munca remote nu îi ajută să fie mai productivi, conform unei analize publicate de Pew Research.
De asemenea, un nou studiu JobSage relevă că munca de la distanță poate afecta de fapt productivitatea și capacitatea de a inova. Principalul motiv? Pierderea multor conexiuni valoroase, cu oamenii din firmă. Angajații care lucrează complet remote au chiar cu 33% mai puțini prieteni la muncă.
Tu ce crezi despre acest subiect? Răspunde sondajului nostru și scrie-ne pe larg experiența ta, în comentarii.
Munca hibrid te poate însingura - dar cum facem să nu fie așa?
Hai să vedem ce soluții poți recomanda managerului tău, pentru ca productivitatea și relațiile cu colegii să aibă cât mai puțin de suferit, chiar și în contextul muncii de la distanță:
Organizarea activităților comune cu alte departamente. Scurte ședințe creative într-o echipă mixtă pot genera idei faine. Aceste activități trebuie să aibă un scop clar stabilit, nu doar să vă uitați în ochii superbi ai celorlalți colegi.
Cimentarea legăturilor din echipă. Poate face acest lucru prin crearea de echipe stabile pentru proiecte, nu să le schimbe membrii constant. Și poate dedica o parte din program pentru discuții facilitate cu mici grupuri de angajați. Un astfel de experiment a generat beneficii pentru bunăstarea și munca doctorilor dintr-un spital. Pur și simplu, li s-au alocat 2 ore/lună pentru discuții între ei.
Șefu’, trebuie să vorbim, dar eficient. Comunicarea ineficientă poate genera burnout și epuizare într-o echipă hibrid. Ca să eviți asta, sugerează șefului să vă consulte cum puteți face procesul de comunicare mai eficient.
Asta te va scuti de la ore întregi de online inutil, răspunsuri la întrebări de clarificare și neconcordanțe cauzate de faptul că nu știi cine face ce. Dar și de la trâmbițat constant cu ce ai contribuit, să nu creadă lumea că stai degeaba.
Tu ce soluții i-ai propune șefului ca să construiești legături sănătoase cu oamenii din companie? Ne poți lăsa un comentariu cu ideile tale la final de newsletter.
Proiectul Hacking Work ajunge la voi grație sprijinului pe care îl primim de la DevNest, compania de software pasionată de oameni, idei și expertiză digitală, unde descoperi ce te interesează și aprofundezi ce te pasionează. Vezi că angajează, scrie-le și se aranjează 😊.
Scurte și tari.
Pluria, soluția deșteaptă de mobilitate și flexibilitate made in România obține finanțare pentru a continua inovația. Startup-ul Pluria, ajuns unul cele mai importanți jucători din domeniul muncii hibride, remote și al birourilor adaptate viitorului muncii, a anunțat obținerea unei finanțări de 2 milioane de dolari de la investitori internaționali, condusă de Eleven Ventures din Europa de Sud-Est, împreună cu Croton Capital din Germania, WIT Angels Club din România, Phoenix Venture Fund din SUA și investitori privați. Poți afla mai multe chiar de la cei doi fondatori, dintr-un interviu publicat în The Recursive. Pluria și-a extins până acum rețeaua la 500 de spații de lucru, în America Latină și Europa, iar peste 150 de companii folosesc aplicația pentru a-și conecta și angaja echipele hibride și remote.
Shopify concediază 20% din totalul angajaților și vinde cea mai mare parte a afacerii de logistică, Deliverr, către compania Flexport. Aceste disponibilizări vor afecta aproximativ 2.000 de persoane. Angajații au devenit din ce în ce mai conștienți de posibilitatea disponibilizărilor în ultimele săptămâni, după ce mai multe teambuilding-uri și evenimente au fost anulate. Compania nu a precizat care departamente vor fi afectate de concedieri.
După concedierea a 10.000 de persoane, averea lui Zuckerberg a crescut cu 10 miliarde de dolari, ajungând la 87 de miliarde de dolari. Între timp, Meta și-a redus numărul de angajați, începând cu cele 11.000 de locuri de muncă eliminate în noiembrie la care s-au adăugat încă 10.000 de locuri de muncă. El este, la acest moment, al 12-lea cel mai bogat om de pe planetă, conform Bloomberg Billionaire Index.
Care este rețeta succesului oamenilor toxici? Dacă ai avut colegi nemernici care au ajuns șefi și nu știai cum s-a întâmplat asta, cercetătorii de la Universitatea Bonn au găsit rețeta. Se ia un angajat lingușitor, carismatic și cu abilități de politician care va primi calificative mari la fiecare evaluare din partea managerilor, dar colegii știu cât de incompetent este. Cum îi poți identifica și opri pe falșii performeri? Una dintre recomandările specialiștilor este să evaluezi performanța echipei, nu doar cât de bine își îndeplinește un angajat task-urile individuale.
Sundar Pichai, comparat cu un personaj negativ de desene animate. CEO-ul de la Google a primit o mărire de salariu care îl plasează printre cei mai bine plătiți directori din America, în timp ce Tim Cook de la Apple sau Eric Yuan de la Zoom s-au trecut pe lista tăierilor de salarii sau bonusuri. În plus, săptămâna trecută compania a răscumpărat acțiuni în valoare de 70 de miliarde de dolari. Mărirea de salariu și răscumpărarea de acțiuni după disponibilizările masive au stârnit furia angajaților, care și-au vărsat of-ul în mediul online, unde au creat sute de meme-uri cum e cea de mai jos, unde Pichai e portretizat drept Lord Farquaad din animația Shrek.
Idei valoroase pentru organizații sănătoase, oferite de MedLife:
Ce ție nu-ți place, spune. Feedback-ul tău sincer îți poate salva colegii.
În ciuda faptului că orice concluzii clare trase în urma unui exit interview ar trebui să fie extrem de valoroase, cei mai mulți oameni nu aleg onestitatea atunci când oferă feedback, la plecare, companiei pe care o părăsesc, afirmă Tessa Wess, psiholog NYU.
Mare parte dintre aceștia fie nu socotesc relevant aportul pe care l-ar mai putea aduce, fie nu și-au antrenat, de-a lungul parcursului lor în companie, funcția critică a comunicării, necesară construirii unui feedback eficient. Ori, pur și simplu, încă le e rușine să-și expună părerea sincer, în fața managerilor, deși cuvintele lor nu le-ar mai putea influența nicicum, în rău, experiența viitoare. Ba chiar ar putea-o influența mult, însă în bine, pe cea a colegilor rămași în companie, ori a viitorilor recrutați.
În acest sens, în baza criteriului onestității, psihologul american a delimitat 4 aspecte centrale de care să ținem cont, atunci când purtăm o ultimă discuție cu angajatorul nostru:
1. Diferențele de putere și ierarhie. Unii din noi putem fi intimidați de funcția și influența pe care o are interlocutorul nostru, dar suntem sfătuiți să gândim la rece care este adevărata natură a puterii și dacă aceasta poate să ne mai inoportuneze în vreun fel.
2. Scopul informației. Există câteva întrebări critice la care intervievatorul ar trebui să poată răspunde, printre care: cum vor fi folosite informațiile colectate, cum vor fi ele comunicate către liderii organizației, ori dacă se va acționa pe baza acestora. Cunoscând ce se întâmplă, concret, cu informația pe care o oferim, devenim mai confortabili cu ideea de a împărtăși, sincer, experiențele noastre relevante.
3. Particularități, nu generalități. Când întrebările sunt generale, oamenii mint. De aceea, suntem încurajați să cerem particularizarea discursului interlocutorului nostru, prin întrebări precum: „Poți să-mi oferi un exemplu privind subiectul pe care încerci să îl propui?” sau „Există un context specific la care îți dorești să mă raportez?”. Dacă intervievatorul nu este dispus să ne ofere date specifice, putem spune că nu avem suficiente detalii pentru a răspunde la întrebările adresate, mai degrabă decât să oferim un răspuns doar de dragul de a o face.
4. Fii obiectiv. Un punct de vedere obiectiv nu se construiește în jurul impresiilor sau sentimentelor noastre. Este necesar, pentru a fi veridici, să insistăm asupra unor comportamente și/sau acțiuni concrete ce ne-au influențat percepția. Spre exemplu, în loc să spunem „Lui X îi ia o veșnicie să-și finalizeze sarcinile”, mai degrabă ne raportăm la o situația specifică, spunând: “I-am trimis un e-mail lui X și a durat 48 de ore să-mi răspundă”.
Ce crezi despre aceste metode? Le-ai pus în aplicare, poate chiar intuitiv, într-un astfel de interviu - și mai important de atât, ai reușit să te păstrezi sincer, când a trebuit să îți împărtășești feedback-ul?
Techsylvania x Hacking Work = reduceri faine pentru voi!
Iar vă facem program. A 10-a ediție Techsylvania, evenimentul care transformă Clujul în capitala europeană a tehnologiei, propune în acest an un format inedit, într-o „casă” nouă. Evenimentul va avea loc la Cluj Innovation Park din Cluj-Napoca, între 7 și 8 iunie, și cuprinde conferința propriu-zisă, workshop-uri, sesiuni Q&A și o mulțime de evenimente satelit, care mai de care mai atrăgătoare.
Participanții vor avea ocazia de a vedea, în premieră în România, prezentări ale unor invitați de excepție. Printre aceștia, se numără:
Lars Rasmussen (Google Maps) creatorul celei mai utilizate aplicații de navigare, cu peste 1.2 miliarde de utilizatori;
Al Doan, fondatorului imperiului de quilting de $100M care a cumpărat 2 orașe pentru a-și dezvolta business-ul;
Scott Chacon, cel care a co-fondat & vândut GitHub, o platformă cu 100 de milioane de dezvoltatori pentru 7.5 miliarde dolari;
Slava Rubin, fondatorul Indiegogo, una dintre cele mai cunoscute platforme de crowdfunding din întreaga lume;
Yossi Matias, directorul fondator al Centrului Google din Israel și lider al eforturilor de AI din Europa;
Prințul Constantijn van Oranje al Olandei, un pilon important, care susține cuantificarea și accelerarea ecosistemului tehnologic al Olandei.
Participanții se pot înscrie gratuit la cele peste 20 de evenimente satelit care se vor organiza și în afara sediului central de la Cluj Innovation Park, cu teme cât se poate de diverse: de la realitate virtuală aplicată în domeniul educațional, până la workshop-uri despre sănătate emoțională.
Avem și reducere pentru voi! Biletele la conferință se pot achiziționa la un preț special de pe site-ul Techsylvania, până în data de 18 Mai, cu ajutorul codului promoțional pe care l-am obținut pentru voi - HackingWork25 - și care garantează 25% discount suplimentar biletelor Premium și Builder.
Ne vedem acolo!
Anxietatea, semnalul de alarmă care nu trebuie ignorat.
59% dintre cei care aparțin Generației Z se luptă cu stări de stres, anxietate sau nervozitate, aproape în permanență, iar noi tindem să credem că nici alte generații nu stau mai bine la acest capitol.
De cele mai multe ori, când ignorăm stările de anxietate acestea escaladează ajungând chiar la atacuri de panică. Totuși, ce ne trece prin minte când suntem anxioși? Cum ne influențează aceste stări viața? Ce putem face pentru a reduce nivelul de anxietate? Ce instrumente putem folosi pentru a face asta?
În cel mai recent episod al Hacking Work Podcast vorbim cu Andrei Roșca, fondator al Whisper – Center for Strategic Change, despre aceste subiecte și altele la fel de importante: nevoia noastră de a fi ascultați și de a ne evalua viața, beneficiile meditației, sportului și tapping-ului, o altă tehnică de reducere a anxietății.
Uite ce FAIN: Oamenii și natura iubesc săptămâna de lucru de 4 zile.
15% dintre angajați au declarat că nicio sumă de bani nu i-ar putea convinge să revină la un program de lucru de 5 zile, conform unui studiu pilot desfășurat în Marea Britanie. Angajații au putut descoperi un echilibru diferit între muncă și viața personală. În loc să se concentreze pe goana după bani, vechime sau lux, angajații se opresc din alergare și încep să se bucure de viață și de timpul liber.
Mai puțin timp petrecut la locul de muncă înseamnă mai multă sănătate pentru planetă prin reducerea navetei și a emisiilor de CO2. Studiile arată că un număr semnificativ de angajați își folosesc noul timp liber pentru a se implica în comunitate, fie ca voluntari, fie ca organizatori în jurul unor probleme care îi interesează.
Rubrica de curiozități vă este oferită de FAIN, brandul românesc de cosmetice naturale atent meșteșugite, care îmbrățișează și mângâie pielea oricui.
FAIN îi tare fain pentru oamenii faini.
InSPORation: Ție cât îți ia să citești o carte?
Ce-ar fi dacă ar scrie și pe cărți cât durează să le citești, exact așa cum scrie la articolele de pe internet? Asta s-a întrebat și Asociația Culturală Cărțile pe față, care a lansat săptămâna asta campania „Cât timp îți ia să citești o carte?”, alături de Miez Advertising, realizatorii spotului, și de librăria Bookstory, în calitate de gazdă.
Aplicarea ideii, sub forma unor stickere pe cărți, cu durata medie pe care un cititor ar trebui să o aloce fiecăreia dintre ele, s-a transformat într-o campanie inedită de promovare a lecturii.
Vă invităm să vedeți ce-a ieșit, aici:
Cartea câștigătoare.
De câte ori ai avut o idee foarte bună care s-a transformat într-un eșec? Care crezi că sunt elementele care deosebesc triumfurile de eșec?
Bent Flyvbjerg și Dan Gardner, în cartea „Cum se fac lucrurile mari” apărută la Editura Publica, identifică erorile de judecată și decizie care conduc proiectele mari sau mici, la eșec, precum și principiile bazate pe cercetări științifice care te vor ajuta să reușești în proiectele tale. Spor la citit.
Ți-a plăcut Hacking Work News? Dă forward și unui prieten!
Newsletter-ul este scris de echipa Hacking Work: Ioana, Daiana, Izabella, Andreea și Doru, ajutați de voluntarii noștri implicați: Ana, Sergiu, Mihai și Cosmin. Ionuț este meseriașul nostru în producție audio-video și grafică.
Echipa Parametru realizează producțiile video ale episoadelor de podcast, iar în prelucrarea episoadelor ne este de ajutor soluția software de transcript Vatis Tech, asigurând cea mai bună acuratețe în limba română (95%+). Toate platformele web Hacking Work se bucură de serviciile excepționale de găzduire și mentenanță oferite de Hosterion.
Ne găsești pe 🟠Youtube 🔵Spotify 🟠Google Podcast 🔵Apple Podcast 🟠RSS 🔵Substack 🟠Facebook 🔵Linkedin 🟠Instagram 🔵Twitter și 🟠TikTok.
___
Aici găsești toate edițiile noastre anterioare – merită citite și explorate repetat.
Mulțumim că ne citești sau ne asculți. Fiecare comentariu, distribuire sau abonare ne ajută foarte tare, la fel cum ne ajută fiecare idee sau poveste pe care alegi să ne-o împărtășești.