#44: Concedieri și vremuri grele și pentru manageri; Spionarea angajaților e faliment curat; Boală globală: manageri inconștienți de importanța oamenilor
Bonus: Bilete cu preț redus la Brand Minds; Bard o dă de gard; Disponibilizările costă enorm; Ingredientul fericirii tinerilor: Abundența experiențelor; Iadul din fabrica iPhone.
Servus! Ediția 44 e aici. Vrem feedback și mulțumim de Share!
Nu uita că am lansat și varianta audio, care te poate ajuta să te păstrezi informat în timp ce faci sport, stai în trafic sau faci cumpărături - o găsești mai jos.
Valul de concedieri mătură și managerii.
FedEx a anunțat că va concedia mai mult de 10% dintre manageri și directori, ca parte a unei măsuri de reducere a costurilor. Compania intenționează ”să consolideze” unele echipe și funcții, pe lângă reducerea numărului de angajați, pentru a deveni o organizație mai eficientă și mai agilă.
La rândul său, Mark Zuckerberg, directorul general al Meta, se declară dușmanul buclei nesfârșite de "manageri care gestionează manageri". Meta are în plan eliminarea unor straturi de management intermediar pentru a lua decizii mai rapide. Între timp, Intel taie din salariile celor din ierarhia înaltă, inclusiv ale directorului general Pat Gelsinger, în urma unor reduceri similare ale remunerațiilor directorului general al Apple și ale șefului Goldman Sachs.
Un manager de program care a părăsit Meta în septembrie 2022, după 18 luni în companie, a declarat că a demisionat pentru că s-a simțit sufocat de ierarhia alambicată și inutilă. Deasupra lui se aflau un manager, un manager senior, un șef de departament, un director, un vicepreședinte, un director de afaceri și, în cele din urmă, directorul de operațiuni.
Angajatul a spus că obiectivul principal real al departamentului său era "construirea unui imperiu", ceea ce însemna creșterea numărului de angajați cât mai mult posibil, fără vreun sens economic și fără rezultate tangibile în business. El a adăugat că, probabil, lucra doar patru ore pe săptămână în această funcție.
Sursă foto: Alamy
Acum poți asculta newsletter-ul.
Dacă nu ai timp să citești, află că poți asculta această ediție în timp ce faci sport, te plimbi sau te îndrepți spre casă de la muncă. Newsletter-ul audio este disponibil pe Youtube, Spotify sau Apple Podcasts.
Managerii, între ciocan și nicovală.
Managerii se luptă să echilibreze strategiile corporațiilor cu oferirea flexibilității, oportunităților de carieră și scopului celor pe care îi gestionează, conform Gartner. 41% dintre managerii din Marea Britanie se simt presați să aleagă între ceea ce își dorește compania și ceea ce își doresc angajații companiei, ne spune studiul Global Culture Report 2023, realizat de OC Tanner, care a intervievat 36.000 de persoane din 20 de țări.
În plus, 46% dintre managerii din Marea Britanie susțin că responsabilitățile lor au crescut începând din pandemie. Managerii de la nivel mediu suferă din cauza multiplicării responsabilităților și, parțial, a lipsei de sprijin și recunoaștere. 42% dintre managerii din Marea Britanie au simțit că organizației îi pasă doar de modul în care abordează problemele angajaților, nu și de ale lor.
Aceștia își pun bunăstarea pe plan secundar în timp ce încearcă să jongleze cu prioritățile uneori contradictorii și conflictuale ale organizației și ale oamenilor din echipele pe care le gestionează. Iar de aici până la a părăsi organizația nu e o cale atât de lungă.
Sursă foto: Ryan Snaadt on Unsplash
Idee creață de la PNL: zi liberă de ziua de naștere
Liderul deputaților PNL, Daniel Fenechiu, a depus un proiect de lege care prevede acordarea unei zile libere legale, plătită de angajator, pentru orice angajat din România, cu ocazia zilei de naștere. Fenechiu își susține ideea populistă afirmând că astfel angajații vor fi mai motivați și, fiindcă vor avea mai mult timp liber, vor călători de ziua lor, generând încasări pentru firmele de turism și HORECA. Nicio referire la costurile angajatorilor și la numărul deja mare de zile libere legale și mini-concedii cu punte pe weekend din România.
Propunerea este deja subiect de batjocură pe Reddit, unde oamenii comentează că PNL are tot mai multe idei specifice PSD, că ziua liberă e necesară probabil pentru ca angajatul să răspundă telefoanelor și mesajelor de felicitare de pe Facebook, iar colegii de serviciu vor fi mai fericiți, fiindcă nu mai trebuie să strângă bani de cadou. Sărbătoritul va face și el economie, nefiind nevoit să dea de băut și de mâncat colegilor.
Concedierile coincid cu o schimbare majoră de strategie în Big Tech. Focus pe AI.
4 dintre cele mai mari companii de tehnologie - Meta, Alphabet, Amazon și Microsoft – au disponibilizat în total 50.000 de angajați. Microsoft, despre care se spune că a trimis acasă circa 10.000 de angajați, a anunțat practic simultan că intenționează să investească 10 miliarde de dolari în OpenAI, creatorii aplicației virale ChatGPT. Pare logic că există un motiv de strategie de business la baza deciziei de a investi o sumă importantă, care ar echivala cu 1 milion de dolari pentru fiecare angajat disponibilizat, într-o companie de inteligență artificială.
De asemenea, Alphabet, compania mamă a Google, a anunțat că intenționează să își reducă numărul de angajați la nivel mondial cu 12.000 – o reducere de aproximativ 6%. CEO-ul Sundar Pichai a descris anterior AI ca fiind cea mai transformatoare tehnologie din toate timpurile, iar în cadrul discuțiilor despre concedieri a declarat că strategia va consta în "direcționarea talentelor și a capitalului nostru către cele mai înalte priorități".
Sursă foto: iStock
___
Bard, noul chatbot de la Google, a ajuns o gaură de bani în doar câteva ore. Google a anunțat că lansează propriul său chatbot AI, pe nume Bard, ca răspuns la ChatGPT, în contextul în care Google Search se confruntă cu cel mai important risc din ultimii ani. Însă marea lansare s-a transformat într-un eșec colosal. Acţiunile Alphabet s-au prăbuşit ieri cu 8%, ştergând miliarde de dolari din capitalizarea de piaţă a companiei, după ce tool-ul AI care ar trebui să rivalizeze cu ChatGPT a făcut greșeli chiar din primele demonstrații. Reuters a fost prima publicație care a semnalat lipsa de acuratețe a datelor, prezente chiar în video-ul demo al chatbot-ului, publicat pe rețelele sociale. Se pare că softul încă „fabulează”, semn că Google a cam grăbit lansarea.
Explicație foto: Bard sugerează că JWST a fost folosit pentru a face primele fotografii ale unei exoplanete. De fapt, primele fotografii ale exoplanetelor au fost făcute de Very Large Telescope (VLT) al Observatorului European de Sud în 2004, informație confirmată de NASA.
Motivul ascuns al concedierilor: angajații sunt prea „incomozi” sau ”obraznici” pentru Big Tech.
Dacă inițial managerii și reprezentanții C-level afirmau că motivele din spatele concedierilor sunt pur economice și doresc să se protejeze de criza financiară, acum se pare că e vorba și despre altceva. În ultimii ani, angajații din tech au început să se organizeze sub forma asociațiilor și sindicatelor, cerând companiilor o serie de schimbări: de la reducerea emisiilor de carbon, până la creșterea numărului de beneficii, iar puterea lor de negociere devine tot mai mare.
Foarte mulți comentatori și experți ai pieței de tehnologie consideră că deciziile dure de disponibilizare ale companiilor vin și ca un semnal din partea acționarilor și managerilor către angajați, pentru a își mai reduce din pretenții și a renunța la negocierea de pe poziții de forță cu care mulți au tratat propunerile de angajare primite. Pretențiile exagerate și lăcomia multor candidați au creat multă tensiune și frustrare în rândul managerilor și acționarilor, iar acum contextul permite o răzbunare care este menită să aducă o resetare a pieței muncii la cote de preț ceva mai realiste.
Grant: ”Concedierile sunt dăunătoare, pe termen lung”.
În lumina (mai degrabă bezna) evenimentelor recente, iată ce spune Adam Grant, unul dintre cei mai apreciați psihologi organizaționali actuali și autor de bestselleruri care studiază modul în care oamenii își găsesc motivația și sensul în activitatea lor:
„Dragi manageri generali: concedierile în masă sunt contraproductive.
Sute de studii: companiile care aleg să scadă numărul de angajați ajung să fie în final mai puțin productive decât cele care utilizează alte măsuri de reducere a costurilor (ex. tăierea din salariile managementului, concedii neplătite etc.)
Concedierile ne golesc de talent și înmulțesc sursele de vinovăție și anxietate. Ar trebui să fie ultima soluție.”
Tu care crezi că va fi, în definitiv, efectul valurilor de concedieri recente? Spune-ți opinia în secțiunea de comentarii!
Angajații dețin încă puterea pe piața muncii.
Chiar dacă majoritatea titlurilor recente prezintă concedieri masive, în special în domeniul IT din Statele Unite, procentul lor e încă unul relativ scăzut în comparație cu perioadele anterioare. Factori ca pandemia, scăderea forței de muncă datorată opțiunii tinerilor de a nu se angaja, pensionările anticipate și gradul scăzut de imigrare cauzează un procent destul de scăzut al concedierilor.
Procentul istoric de concedieri e situat undeva între 1.0 și 2.0 procente. Momentan valoarea acestuia e de aproximativ 1.0% – piața e controlată de candidați, adică de talentul acestora, scriu analiștii de la Harvard Business Review. Un procent de 2.0%, în schimb, ar putea sugera faptul că angajatorii dictează pe piața muncii.
Idei valoroase pentru organizații sănătoase, oferite de MedLife:
Ingredientul fericirii: Abundența experiențelor.
De ce Generația Z se plictisește atât de repede în organizații și dorește să acceseze noi roluri experiențe și competențe, inclusiv în spațiul profesional?
Starea de bine, într-o definiție tradițională, pentru generațiile de până la Zeți, era compusă din fericire hedonistă, adică din plăcerea de a trăi, din bunăstare materială, emoții pozitive și satisfacție, mai degrabă fiziologică și, pe de cealaltă parte, din Eudaimonia, adică din progres individual, din împlinire, din dezvoltare, din sentimentul că viața are sens și că îți realizezi propriul potențial la serviciu.
Dar dincolo de cele două dimensiuni tradiționale ale fericirii, tinerii caută să adauge încă ceva la experiențele pe care le trăiesc: bogăția psihologică. Pentru cei tineri contează foarte mult să trăiască o serie de experiențe noi, surprinzătoare, cu grad mare de noutate, care sunt complexe și care le aduc mereu o schimbare de perspectivă. Despre asta am vorbit în noul episod Make It Work:
Maladie globală: top managerii sunt inconștienți de importanța capitalului uman.
În cadrul Forumului Economic Mondial de la Davos au fost prezentate rezultatele unei cercetări a Accenture, care arată importanța angajaților în companiile de azi și de mâine. Studiul realizat pe 1140 de CEOs și șefi din resurse umane a concluzionat că majoritatea liderilor de organizații nu se adaptează la noile realități ale muncii. Deși majoritatea celor întrebați au indicat rolul unui CHRO (chief human resources officer) ca fiind fundamental în identificarea și managementul talentului, mai puțin de jumătate dintre manageri creează condițiile necesare pentru că aceștia să-și facă treaba bine.
Ellyn Shook, CHRO al Accenture, pune asta pe baza faptului că există o distanță între înțelegerea unui concept și punerea lui în aplicare, fenomen care dăunează companiilor, mult mai mult decât realizează. Mai mult, managerii de top consideră că îmbunătățirile majore ale companiei pot veni doar din avansul lor tehnologic și investesc preponderent, dacă nu chiar exclusiv, în tehnologie de ultima oră și uită să-și aducă angajații la același nivel, sau să identifice profesioniști noi și pregătiți.
Concluziile celor de la Accenture au fost confirmate și de un studiu al Deloitte, care a descoperit că șefii sunt aproape în unanimitate depășiți de schimbările din cultura muncii, atât la nivel uman, cât și tehnologic. 87% dintre respondenți spun că este important modelul de business pentru o organizație, precum și efortul de a tinde spre el, dar totodată doar un sfert dintre companii sunt pregătite să facă schimbările necesare.
Iar asta e o problemă majoră. Pentru că așa cum spune Aneesh Raman, vicepreședinte LinkedIn și șeful Opportunity Project:
HR-ul este inima afacerii acum. Este totul. Iar companiile realizează acum că nevoile lor se schimbă, chiar dacă nu și-au schimbat strategia de business. Asta pentru că angajații schimbă cultura muncii, chiar dacă ei nu-și schimbă angajații.
Sursă foto: iStock
Managerii buni din HR nu pot lipsi de la Talent Academy 2023!
Talent Academy este un program acreditat internațional pentru profesioniștii din HR. Pornim la drum alături de profesorul britanic Andrew Taylor în Aprilie 2023 cu a treia generație de cursanți în 4 orașe din România: București, Cluj, Iași și Timișoara.
Spionarea angajaților nu funcționează nici pentru angajatori.
Sistemele pentru urmărirea apăsării tastelor, pontajele pe bază de amprentă și urmărirea mișcării ochilor sunt doar câteva dintre modalitățile cu care șefii își controlează angajații. Aproape 80% dintre șefi folosesc sisteme de monitorizare, arată un studiu din 2021 al ExpressVPN, efectuat pe 2000 de angajatori și 2000 de angajați care lucrează remote sau hibrid. Un alt studiu efectuat de Microsoft Trend Index în 2022 arată că 85% dintre șefi au probleme în a crede că angajații lor sunt productivi. Iar aceste cifre nu au scăzut între timp – ci chiar din contră.
Specialiștii avertizează însă că, de cele mai multe ori, cu cât controlul este mai incisiv, cu atât e mai probabil ca productivitatea și performanțele angajaților să scadă drastic. Sunt puține situațiile în care monitorizarea făcută cu discernământ poate crește productivitatea, dar, odată începută, e foarte ușor ca această practică să ajungă în cealaltă extremă.
Studiile concluzionează că singurul mod responsabil de monitorizare ar fi prin consultarea prealabilă a angajaților referitor la supraveghere, explicarea proceselor și a sensului acestor programe, poate chiar analizarea și optimizarea metodelor împreună cu ei, pentru un rezultat benefic de ambele părți. În cazul în care angajații simt că monitorizarea e una neproductivă, ar fi folositor să riște și să să își anunțe superiorii. Ca de obicei, soluția inteligentă este să vorbim și să colaborăm mai mult între noi, nu e rocket science, se numește comunicare.
Sursă foto: mostafa meraji on Unsplash
Cât de utili sunt termenii la modă: demisie, concediere sau dezvoltare tacită?
Demisie tacită (quiet quitting), promovare tacită (quiet hiring), concediere tacită (quiet firing), prosperitate/dezvoltare/progresie tacită (quiet thriving) – iată o listă de cuvinte și expresii la modă, care au apărut în ultimul an pentru a descrie fie noua dinamică la locul de muncă, fie pentru a evidenția practicile culturale proaste.
Experții din management și leadership se întreabă pe bună dreptate: totuși, cât de utile sunt aceste sintagme? Pe de o parte, acești termeni îi ajută pe oameni să definească mai bine ceea ce ar putea experimenta la locul de muncă. Pe de altă parte, la fel ca majoritatea lucrurilor, dacă sunt suprautilizate, aceste cuvinte devin plictisitoare ori frustrante și își pot pierde sensul.
Cu toate acestea, în vremurile pe care le tranzităm, se pare că un termen care se potrivește bine unui hashtag este ceea ce îi poate face pe oameni să vorbească despre lucruri importante. John Barrios, profesor asistent de contabilitate la Universitatea Washington din St. Louis’ Olin Business School, încurajează oamenii să se gândească la tendințe în mod mai obiectiv, uitându-se la ceea ce spun datele pentru a se asigura că mesajul se potrivește cu realitatea și să nu le utilizeze unde nu le e locul, pentru a nu le dilua relevanța.
Proiectul Hacking Work ajunge la voi grație sprijinului pe care îl primim de la DevNest, compania de software pasionată de oameni, idei și expertiză digitală, unde descoperi ce te interesează și aprofundezi ce te pasionează. Vezi că angajează, scrie-le și se aranjează 😊.
Scurte și tari.
Noua modă: concedierile prin email. Nu demult, Google a concediat 12.000 de persoane printr-un email lipsit de empatie, despre care foștii angajați scriu postări pe rețelele sociale. Tot prin email, trimis deseori noaptea, s-au trezit concediați și cei de la Meta, Twitter și Salesforce. Experții spun că organizațiile aleg această metodă fie datorită faptului că angajații sunt împrăștiați prin toată lumea, fie pentru că nu au suficienți oameni de HR care să gestioneze toate aceste concedieri. Noi spunem și că este o lipsă crasă de omenie.
___
Zoom și Dell intră în rândul celor care renunță la angajați. Zoom a anunțat concedierea a aproximativ 1.300 de angajați (15% din totalul forței de muncă), pe fondul adaptării la „incertitudinea economiei globale”, după cum a declarat CEO-ul companiei. Tot în această săptămână a anunțat și Dell că 6.650 de angajați sunt pe cale să fie concediați.
___
Last minute la bilete ieftine și reduse. Hai la Brand Minds! Dacă vrei să-ți construiești obiceiuri sănătoase sau vrei să afli despre cum va arăta viitorul și cum inteligența artificială ne va afecta munca, atunci ne dăm întâlnire la Brand Minds. Sunt ultimele zile în care poți profita de prețuri atractive (de la 16 februarie cresc prețurile!), iar pentru că faci parte din comunitatea Hacking Work, ai 12% discount, poți folosi codul de reducere HW12. Trece-l acolo frumușel la secțiunea de discount dinainte de check-out, și bucură-te de ocazia fantastică. HW12. Hai!
___
Costul valului de concedieri: o picătură într-un ocean, pentru giganții tech. Pentru cei 50.000 de oameni daţi afară, Amazon, Facebook, Google şi Microsoft vor plăti cumulat peste 10 miliarde de dolari. O nimica toată, ținând cont de faptul că acestea și-au crescut capitalizarea bursieră cu peste 800 de miliarde de dolari, de când şi-au anunţat oficial reducerile de personal.
___
2023, Anul Eficienței la Facebook/Meta. Acțiunile Meta au crescut cu peste 20% după anunțul lui Mark Zuckerberg despre schimbări organizaționale și eliminarea unor niveluri din structura ierarhică pentru a avea un proces decizional cât mai rapid. Liderul Meta are ca obiective creșterea productivității, a vitezei de muncă prin implementarea inteligenței artificiale pentru a face platforma mai atractivă pentru utilizatori și agenții, dar și pentru a-i ajuta pe inginerii software.
___
MedLife, primul operator medical privat ce oferă abonamente medicale 360°. Cel mai mare sistem medical privat din România, MedLife, continuă să vină în sprijinul companiilor și își extinde gama de servicii pentru protejarea sănătății angajaților. Angajații pot beneficia de abonamente medicale care includ servicii de prevenție, asigurări de sănătate, servicii stomatologice, asistență psihologică, programe de nutriție și sport.
___
Infosys dă afară 600 de interni care nu au trecut o evaluare internă. Majoritatea dintre aceștia fuseseră angajați în perioada iulie - august 2022. Conform unui raport al Business Today, rezilierea contractului a avut loc în ciuda faptului că sute din ei primiseră deja oferta de angajare cu luni în urmă și așteptau data oficială de la care ar fi beneficiat de drepturi depline. Potrivit purtătorului de cuvânt al companiei, evaluările interne au dus întotdeauna la concedieri. Rezultatul trimestrial al Infosys arată că compania a angajat 6.000 de proaspăt absolvenți în al treilea trimestru al exercițiului financiar curent.
___
Google strânge punga. Propunerea de reducere a costurilor operaționale Google vine după ce mari companii de tehnologie, precum Meta și Twitter, au concediat mii de angajați și au eliminat beneficii generoase în încercarea de a economisi bani. Google va plăti circa 500 de milioane de dolari în 2023 pentru a reduce spațiul de birouri. Iar în ceea ce privește reducerile de locuri de muncă, compania va plăti între 1,9 și 2,3 miliarde de dolari în compensații pentru angajați, doar în primul trimestru.
Uite ce FAIN: Metodă de tratare a durerii, inspirată de puii de crescătorie?
Cercetătorii de la Stanford Medicine au descoperit o posibilă nouă modalitate de a reduce durerea fără utilizarea de opioide, prin țintirea unei zone specifice a unui receptor de durere bine-cunoscut.
Păsările au o rezistență naturală la efectul capsaicinei (substanța care dă ardeiului iute gustul picant), spre deosebire de majoritatea mamiferelor, la care aceeași substanță activează un receptor al durerii responsabil de provocarea senzației de arsură.
Asta i-a determinat pe cercetători să încerce să replice inhibitorul înaripatelor domestice într-o variantă genetică specifică, care să fie asociată cu rezistența la durere, în cazul rozătoarelor și, ulterior, al oamenilor, iar descoperirile ar putea deschide calea pentru dezvoltarea de noi tratamente de gestionare a durerii.
Sursa foto: gpointstudio on Freepik
Rubrica de curiozități științifice vă este oferită de FAIN, brandul românesc de cosmetice naturale atent meșteșugite, care îmbrățișează și mângâie pielea oricui. FAIN îi tare fain pentru oamenii faini.
InSPORation.
CANAL+ este un canal francez premium de televiziune lansat în 1984 și este partenerul principal al Clermont Short Film Festival, cel mai important eveniment de scurtmetraj din lume. Ca un omagiu adus genului de scurtmetraj, CANAL+ a lansat un scurtmetraj propriu. Vă invităm să urmăriți video-ul de mai jos și să ne scrieți reacția voastră; noi am fost surprinși de final.
Șefu’ care taie chefu’: Iadul angajaților chinezi, sclavi la fabrica de iPhone-uri a Foxconn.
Angajații fabricii Foxconn care asamblează iubitele iPhone-uri trec printr-un iad, în fiecare zi. Complexul Foxconn din Zhengzhou produce aproximativ jumătate din iPhone-urile din lume, dar ceea ce trăiesc cei aproape 200.000 de angajați este strigător la cer. Foxconn oferă salarii și bonusuri mult mai mari decât alți angajatori pentru a se asigura că liniile sale de asamblare pot funcționa la viteză maximă. Angajații, inclusiv migranții din mediul rural și studenții, își asumă sarcini grele și nu-și iau concediu pentru a primi bonusul lunar.
Deși au avut loc multiple sinucideri în 2010, 2011, 2012 și chiar 2018, nu s-au schimbat prea multe până în prezent. Ba chiar fabrica a instalat plase anti-salt pentru ca angajații să nu se mai poată arunca de pe clădiri, un mod inspirat de a „rezolva problema”.
În timpul pandemiei, angajații bolnavi sau cei expuși erau izolați în centre de carantină săptămâni întregi fără niciun venit și au fost discriminați de către colegi după ce și-au revenit. Focarul devenise atât de mare încât unii au fost mutați în blocuri neterminate și li s-a interzis să părăsească complexul. Unii șefi i-au încurajat să nu se mai testeze deși erau bolnavi, pentru a putea lucra în continuare.
În prezent, când au nevoie de pauză pentru a merge la toaletă, angajații trebuie să recupereze „timpul pierdut”. Fiind monitorizați continuu, li se atrage atenția periodic celor care rămân în urmă. Salariul pe care îl primesc abia le ajunge să-și plătească chiria și să își cumpere mâncare. Orele suplimentare plătite dublu sunt o metodă de a atrage noi angajați atunci când comenzile de iPhone cresc, iar reducerea orelor suplimentare și anularea bonusurilor este o metodă de a micșora forța de muncă.
Atelierele nu au ferestre, nu se vede dacă e noapte sau zi și oamenilor li se scade din salariu dacă beau prea multă apă. Supervizorii strigă și înjură când oamenii îndrăznesc să meargă la toaletă, când ies să fumeze sau atunci când nu își îndeplinesc norma.
Oamenii sunt angajați sau concediați în urma suișurilor și coborâșurilor piețelor globale de electronice și rămân cu puține abilități sau perspective de carieră. Dar deși credem că mai rău de atât nu poate fi, Foxconn nu este cel mai prost loc de muncă din China, susține Jenny Chan, sociolog la Universitatea Politehnică din Hong Kong.
Sursă foto: Qilai Shen/Bloomberg
Alex Lăpușan la Hacking Work: ”Liderul bun creează mediul unde cresc ideile curajoase și oamenii care produc schimbarea”.
Sigur ai folosit Easy Box și poate ai auzit de Regista și Mirro. Produse românești de tehnologie digitală inovatoare, în spatele cărora există o poveste fascinantă și niște oameni excepționali, cu care îți facem cunoștință în acest episod.
Alexandru Lăpușan, CEO și fondator al Zitec, explică în noul episod rețeta care funcționează în cadrul companiei sale: a se gestiona cu grijă și înțelegere echipa, a se adăuga din plin încredere și empatie și a se lăsa la răcit până când prinde contur o plasă de sprijin pentru fiecare coleg în parte.
Vezi episodul aici:
Ți-a plăcut Hacking Work News? Dă forward și unui prieten!
Newsletter-ul Hacking Work este scris de echipa Hacking Work: Ilinca, Izabella, Ioana, Daiana, Andreea și Doru, ajutați de voluntarii noștri implicați: Ana, Sergiu, Mihai și Cosmin. Ionuț este meseriașul nostru în grafică.
Echipa Parametru realizează producțiile video, iar în prelucrarea episoadelor ne este de ajutor soluția software de transcript Vatis Tech, asigurând cea mai bună acuratețe în limba română (95%+). Toate platformele web Hacking Work se bucură de serviciile excepționale de găzduire și mentenanță oferite de Hosterion.
Ne găsești pe 🟠Youtube 🔵Spotify 🟠Google Podcast 🔵Apple Podcast 🟠RSS 🔵Substack 🟠Facebook 🔵Linkedin 🟠Instagram 🔵Twitter și 🟠TikTok.
Aici găsești toate edițiile noastre anterioare – merită citite și explorate repetat.
Îți mulțumim că ne citești sau că ne asculți, în versiunea audio a newsletter-ului. Fiecare comentariu, distribuire sau abonare ne ajută real – la fel cum ne ajută fiecare idee sau poveste pe care alegi să ne-o împărtășești.
Ai ceva important de spus? Scrie-ne: news@hackingwork.ro.
Ne recitim luni! Servus!