HWNews #36: Suntem săraci fiindcă ne batem joc de Educație, inclusiv ca angajatori; Dispar beneficii, apar 4 noi tipuri de concedii, iar birourile moderne arată a hotel.
Bonus: Juniorii software își găsesc tot mai greu de lucru, bârfa la birou are și părți bune și părți toxice, iar angajatorii ar putea învăța cum să supraviețuiască recesiunii.
Servus și La mulți ani! Începem anul cu Ediția 36. Să îți fie de folos!
România 2,1% Educată.
„Nu poți ajunge în rai dacă mori prost” spunea amiralul H.G. Rickover, poreclit părintele marinei nucleare. Dar pentru asta este nevoie de investiție în educație, care nu va veni nici în 2023 din partea Guvernului.
Educația primește în acest an doar 2,1 % din PIB – cel mai mic procent alocat din 1990 și până acum. Asta în vreme ce tot mai mulți români înțeleg că salariile mai bune sunt oferite celor cu un grad de educație mai înalt, care dețin mai multe competențe și se pot adapta mai repede schimbărilor tehnologice.
„Cei care decid consideră că o țară se apără mai bine prin arme decât prin educație, ceea ce este complet greșit“, spune profesorul Mircea Miclea, de la Universitatea Babeș-Bolyai.
Mircea Miclea este singurul ministru al Educației din România care și-a dat demisia deoarece nu a primit bugetul cerut. Tot el afirmă că prezentul buget este unul de supraviețuire, insuficient pentru a rezolva problemele adevărate din educație.
Sursă foto: Afolabi Sotunde—REUTERS
Ultimii din Europa la școlarizarea angajaților.
Angajatorii români sunt cei mai zgârciți din Europa în privința programelor de educație și dezvoltare profesională și personală oferite angajaților. Astfel, mai puțin de 18% din companiile cu peste 10 angajați din România au pus la dispoziția acestora cursuri de formare sau specializare profesională, în anul 2020, conform celor mai noi date furnizate de biroul de statistică Eurostat.
La polul opus, în fruntea topului se plasează detașat Letonia (cu un covârșitor procent de 96,8%), Suedia (cu 91,5%), Cehia (85,9%), Belgia (82,2%) și Estonia (79,8%). Țările vecine reușesc procente mult mai bune, deși se regăsesc tot spre finalul clasamentului - Ungaria cu 37,7%, iar Bulgaria cu 45,1%.
Sondaj: 20% în plus la salariu te-ar convinge să revii la birou?
Tata Consulting Services, una dintre cele mai mari companii de consultanță IT din lume, oferă o creștere salarială de 20% pentru angajații eligibili, care se întorc la munca de la birou în regim full time. Restul angajaților TCS vor primi o mărire de salariu în funcție de performanță. În total, TCS are aproximativ 600.000 de angajați, iar 67% din aceștia pot primi între 10-20% în plus dacă acceptă să revină să lucreze de la sediul companiei.
Pompierii, inginerii și IT-iștii, în topul încrederii românilor. Politicienii, polițiștii și jurnaliștii, pe ultimele locuri.
Invitați să dezvăluie nivelul de încredere pe care îl au față de 15 dintre cele mai cunoscute profesii, cei mai mulți dintre români i-au plasat pe scala pozitivă (foarte multă/multă încredere) pe pompieri (91%), pe specialiștii în IT (77%), pe ingineri (69%), pe asistenții medicali (67%) și pe ofițerii de armată (66%), conform raportului IRES - Românii în 2022.
Medicii, profesorii și educatorii primesc încredere de la 59% dintre cei intervievați, la fel ca preoții. Topul încrederii îi plasează pe ultimele poziții pe avocați (48%), judecători (47%), jurnaliști (44%), polițiști (41%) și politicieni, aceștia din urmă reușind un (poate chiar și-așa incredibil) scor de 6%.
Vedem că tocmai cei care ar trebui să ne reprezinte sau apere interesele sunt cei în care avem, ca nație, cel mai mic grad de încredere. Există oameni excepționali în fiecare din profesiile hulite, dar sunt prea puțini și prea izolați, majoritatea este infectă.
4 noi tipuri de concedii pentru angajații din România.
Dacă un membru al familiei suferă de cancer și are nevoie să fie însoțit la tratament sau intervenții, atunci aparținătorii pot beneficia de 45 de zile pe an de concediu pentru îngrijirea sa. Acest tip special de concediu se poate acorda angajaților care au cotizat minim 6 luni de zile în ultimele 12 luni anterioare acordării concediului. Părinții pot, de asemenea, să-și ia concediu pentru îngrijirea copiilor afectați de boli infecto-contagioase, inclusiv COVID-19. Cele două tipuri de concedii medicale nu afectează numărul total de zile de concediu medical și nici zilele pentru concediul de odihnă.
Autoritățile au mai aprobat alte două tipuri de concedii nemedicale: absențele pentru urgențele familiale și concediul de îngrijitor. Concediul de îngrijitor va fi acordat pentru angajații care au în îngrijire persoane cu boli grave, încadrate în 24 de categorii de afecțiuni.
Absențele de urgență familială sunt în număr de 10 zile pe an și se acordă salariatului la cerere, în cazul unor situații familiale cauzate de boală sau de accident, „care fac indispensabilă prezența imediată a salariatului”. Zilele în care angajatul a lipsit vor trebui însă recuperate, în acest caz.
Sursă foto: Getty Images
Idei valoroase pentru organizații sănătoase, oferite de MedLife:
Biroul modern seamănă tot mai mult cu un hotel premium.
Arhitecții și managerii companiilor de top lucrează intens la o schimbare de design al spațiilor de lucru din birouri, care are rolul de a face spațiul de lucru mai primitor, fie pentru muncă full-time la birou, fie pentru variantele hibride.
Se vorbește despre o înlocuire a recepțiilor cu zone mai primitoare, de tipul lounge-urilor din hoteluri: zone cu mâncare gratuită, scaune confortabile și dispozitive electronice la discreție. Pentru zona de lucru efectivă se va miza pe spații comune – acestea au rolul de a crește nivelul de creativitate prin interacțiune, dar reduc și din chiria pe care compania o plătește.
Ce ar trebui să faci, ca manager, pentru cei puțini care revin acum la birou? Designerii îți recomandă locuri în care oamenii pot lucra împreună și nu se simt singuri. Biroul trebuie să fie un hub social, un spațiu de interacțiune formală și informală în care oamenii să găsească foarte multă valoare, pentru a-și dori să fie acolo. Oamenii vor ca biroul să fie locul în care învață, se distrează, povestesc și ascultă lucruri personale importante, își fac prieteni, se pot întâlni cu prietenii și rudele și se simt în largul lor, în siguranță și confort pe care nu-l găsesc acasă.
Nu în ultimul rând, designerii recomandă să incluzi elemente ce reflectă valorile companiei tale. De exemplu, plante și alte elemente vegetale, dacă afacerea ta pune accent pe sustenabilitate. În orice caz, lasă clișeele deoparte și găsește ceva ce te reprezintă și care încurajează oamenii să se simtă în largul lor. Spor la renovat și (re)decorat!
Sursă foto: Pixabay
Rezultate sondaj: Program de lucru de 4 zile/ săptămână.
În ediția 33 a Hacking Work News am prezentat rezultatele pozitive ale săptămânii de lucru de patru zile în mai multe companii. Tot în acea ediție v-am provocat și la un sondaj în care v-am întrebat ce rezultate credeți că ați avea dacă ați lucra după un astfel de program.
Am întrebat același lucru și pe pagina noastră de LinkedIn, adunând un total de 376 de respondenți. Peste 60% dintre aceștia consideră că ar fi mai productivi și mai motivați dacă ar avea un program de muncă de 4 zile pe săptămână. Procentul celor care consideră că ar realiza mai puține lucruri este sub 10%.
Rezultate sondaj LinkedIn
Rezultate sondaj ediția 33
Proiectul Hacking Work ajunge la voi grație sprijinului pe care îl primim de la DevNest, compania de software pasionată de oameni, idei și expertiză digitală, unde descoperi ce te interesează și aprofundezi ce te pasionează. Vezi că angajează, scrie-le și se aranjează 😊.
Adio beneficii: 2023 vine cu noi tăieri de costuri.
Meta și Google au redus beneficiile pentru sănătate, wellness și mâncarea gratis de la birou, iar delegațiile sunt limitate, fiind aprobate călătoriile de business doar în situații critice. Printre primele măsuri luate de Musk de la preluarea conducerii Twitter a fost tăierea beneficiilor pentru wellness, familie, training-uri și, desigur, munca de la distanță.
Facem o scurtă călătorie în trecut și ne amintim ce însemnau beneficiile. Acum 10-12 ani beneficiile reprezentau un factor de diferențiere, iar angajații din IT erau cei mai răsfățați sau, cel puțin, așa erau văzuți de cei din alte industrii, care nu aveau orar flexibil, nu primeau mic dejun sau echipamente, cum ar fi laptopul.
Birourile unde aveai o cameră de relaxare sau o masă de ping-pong erau un vis pentru majoritatea angajaților. Odată cu pandemia, multe companii au renunțat la beneficiile de care se bucurau angajații la birou și au oferit ajutor pentru creșterea copiilor, pentru plata cheltuielilor sau includerea serviciilor pentru sănătatea mentală.
Dar oare câți dintre angajați se bucurau cu adevărat de beneficiile oferite? Chiar aveau nevoie de ele? Poate ar fi bine să mai stăm de vorbă cu oamenii din organizații pentru a afla ce își doresc și cum îi putem ajuta ca să le fie mai bine.
În organizația ta s-au simțit deja aceste schimbări?
Scurte și tari.
Oracle, cea mai mare companie IT din România, face concedieri colective. Grupul american Oracle intenționează concedierea a 184 de angajați români, adică 4,2% din forța de muncă totală, conform surselor Libertatea. Primii o sută de angajați au fost deja notificați. Este pentru prima oară când sunt operate concedieri la subsidiarele din România ale Oracle, însă acesta nu este singurul caz de concedieri colective care afectează direct țara noastră. Producătorul suedez de electrocasnice Electrolux a anunțat zilele trecute concedierea a peste 100 din cei 740 de angajați de la fabrica din Satu Mare, ca urmare a pierderii comenzilor din Rusia și Ucraina, conform Economedia.
___
Amazon dă afară 18.000 de oameni, pe fondul incertitudinii economice. Disponibilizările Amazon sunt cele mai mari operate de către un gigant tehnologic în ultimul an și cea mai dramatică astfel de acțiune din istoria companiei. De asemenea, producătorul de software Salesforce a declarat că va elimina 8.000 de posturi, renunțând astfel la 1 din 10 angajați. Aceste acțiuni urmează valului de concedieri din ultimele luni, care a inclus 11.000 din posturi de la Meta, 6.000 din cele ale producătorului de computere HP, 3.750 de la Twitter și 1.300 de la compania aflată în spatele Snapchat.
___
Angajații europeni pun piciorul în prag. O treime dintre cei 16.000 de europeni respondenți ai studiului „Great Attrition” realizat de McKinsey se gândesc să renunțe la locul de muncă în următoarele 3-6 luni. În Germania, aproximativ 36% sunt nemulțumiți de managerii lor, în timp ce 34% nu au perspective de dezvoltare profesională. Europenii din cele 9 țări incluse în cercetare susțin că vor rămâne la un loc de muncă unde au un salariu corect, colegi de încredere și de ajutor și flexibilitate.
___
Sancțiuni pentru angajații din dubiosul Dubai. De la 1 ianuarie toți angajații din Emiratele Unite, inclusiv expatriații, vor fi amendați dacă nu se vor înregistra în sistemul de asigurări obligatorii pentru șomaj. Angajații au timp să se înscrie până la data de 30 iunie 2023. Practic, în Emirate, șomajul nu este o asigurare socială de stat, ci una privată, dar obligatorie prin lege.
___
Angajatorul plătește ochelarii. O avocată din Cluj a câștigat un proces prin care statul, ca angajator, este obligat sa deconteze costul ochelarilor de vedere. Curtea Europeană de Justiție a dispus pronunțarea unei hotărâri preliminare care include ochelarii de vedere ca „aparate de corecție speciale”, cu rol în corectarea și prevenirea dificultăților vizuale care au legătură cu activitatea profesională desfășurată în fața unui monitor. Hotărârea implică ca instituțiile publice să deconteze contravaloarea ochelarilor de vedere pentru angajații care își desfășoară activitatea în fața calculatorului.
___
Guvernul visează 20 de milioane de euro din impozitarea bacșișului. De la 1 ianuarie a intrat în vigoare legea care impozitează bacșișul, adică veniturile suplimentare realizate de ospătari, barmani și ceilalți angajați din HORECA. Ministerul finanțelor crede că se vor încasa cam 95 de milioane de lei din taxa de 10% pusă pe banii pe care clienții îi oferă cadou chelnerilor, pentru servire.
La restaurant, înainte de a plăti nota, vei primi un formular pe care să completezi cât vrei să lași bacșiș, între 0% și 15% din suma totală. Practic, guvernul a introdus dosarul cu șină și în HORECA și se așteaptă să câștige bani din tâmpenia asta. Clienții care refuză să completeze acele formulare dar totuși lasă bani ospătarilor nu pot fi sancționați în vreun fel.
___
La Twitter se împute treaba. La propriu. Angajații Twitter de la sediul din San Francisco își duc propria hârtie igienică la birou pentru că Elon Musk continuă să reducă nebunește costurile. Compania a redus serviciile de curățenie, lăsând în urmă birouri în dezordine, băi murdare și mirosuri înțepătoare. A decis să închidă unul dintre centrele de date din California, deși angajații și-au exprimat îngrijorarea că pierderea serverelor ar cauza probleme. Personalul de curățenie și agenții de securitate au fost, de asemenea, disponibilizați la unul dintre birourile din New York.
Unde mai pui că Musk n-a mai plătit chiria sediului încă de la preluarea companiei, așa că acum Twitter a fost dată în judecată de proprietarul clădirii, pentru recuperarea contravalorii restanței de 136.260 de dolari, la care se adaugă despăgubiri și cheltuielile de judecată.
___
Săptămâna de 4 zile – un nou proiect pilot în Africa de Sud. 20 de companii s-au înscris în programul pilot, ce se va desfășura pe perioada a șase luni. Alte peste 30 de companii din țări precum SUA, Irlanda și Australia au încheiat deja programul, cu rezultate mai mult decât încurajatoare. Cei 1.000 de angajați care au participat până acum în program s-au simțit mai puțin stresați, mai puțin epuizați și au raportat rate mai mari de satisfacție, în viața profesională și personală, deopotrivă.
Urmează 9 episoade Hacking Work gata să te inspire.
Podcastul Hacking Work te invită și în 2023 să faci cunoștință cu oameni excepționali, idei valoroase și povești care inspiră. Descoperă în primele episoade din acest an lideri de organizații care gândesc corect, cinstit și modern relația cu oamenii cu care lucrează.
Tu pe cine aștepți cu cel mai mult interes?
Juniorii ingineri software se angajează tot mai greu.
Dacă în trecut companiile de tehnologie și-au folosit programele de practică pentru a recruta candidați promițători, înaintând oferte multor studenți pentru a reveni ca angajați cu normă întreagă după absolvire, în acest an oportunitățile se reduc.
În ultimul deceniu, perspectiva unor salarii anuale de pornire formate din șase cifre, multiplele beneficii și oportunitatea de a lucra la aplicații de care beneficiază miliarde de utilizatori i-au determinat pe tineri să se îndrepte spre studiul informaticii. Numărul studenților care se specializează în domeniu s-a triplat din 2011 până în 2021, la aproape 136.000 de studenți, potrivit Computing Research Association.
Giganții tehnologici au încurajat boom-ul educației informatice, promovând locuri de muncă în software. Însă acum disponibilizările și numărul redus de posturi în Big Tech împuținează șansele generației care studiază informatică sau știința datelor, studenții care și-au petrecut ani de zile perfecționându-se pentru cariere la cel mai înalt nivel fiind obligați să se reorienteze spre organizații mai mici și să facă eforturi mari ca să prindă un job.
Sursă foto: Getty Images
Cum treci prin recesiune, ca angajator?
Devine din ce în ce mai important pentru companiile serioase să înțeleagă care le sunt misiunea, valorile, cultura, punctele forte și slăbiciunile. În prezent lucrurile sunt neclare, iar companiile nu știu la ce să se aștepte.
Am pus pe blog un ghid al tendințelor din piața muncii care te va ajuta să treci prin recesiune în 2023. Specialiștii de la Forrester, entitate de top în market research, spun că viitorul aparține celor care își asumă cu adevărat valorile și au curajul să le urmeze.
___
Iar dacă vrei să afli și mai multe despre cum poți ieși câștigător la sfârșitul acestei perioade critice pentru majoritatea companiilor, ar fi bine să afli că Doru reia curând workshop-urile de Employer Branding: Metoda 5D la București (2-3 februarie) și Cluj (9-10 februarie)!
Ce te așteaptă? Două zile de lucru intens, special gândite pentru profesioniști, antreprenori și practicienii care asigură managementul brandului de angajator și al talentelor în organizații.
Dacă lucrezi deja sau dorești să lucrezi în viitor ca specialist sau manager de Employer Branding, această experiență practică te va ajuta să asimilezi, să aplici, să adaptezi și să exersezi instrumentele, metodele și principiile necesare pentru a obține cele mai bune rezultate în atragerea și loializarea profesioniștilor potriviți pentru organizația ta. Iar dacă ai participat deja la trainingul Employer Branding 100% Masterclass: The Framework, aceasta e ocazia perfectă să-ți completezi cunoștințele, în mod aplicat situației tale.
Acum încă îți mai poți asigura locul la prețul redus de Early Bird. Să nu stai totuși prea mult pe gânduri, multe dintre locuri sunt deja rezervate.
Vom supraviețui profesional doar dacă ne împrietenim cu roboții.
Gheorghe Rusu, un matematician român în vârstă de 80 de ani, care colaborează cu Amazon la dezvoltarea dispozitivului de asistență vocală Alexa, spune într-un interviu pentru Panorama că nu vom reuși să supraviețuim profesional, economic și social fără educație digitală temeinică și modernă, fără o schimbare de mentalitate și fără a aborda evoluția tehnologică și viitorul cu curaj și încredere, nu cu aversiune și respingere, cum fac azi foarte mulți concetățeni.
Cum sistemul național de educație e la pământ și absolut dezorientat, după 8 ani de succese ale programului prezidențial „România Educată”, suntem pe cont propriu: învățăm să colaborăm cu roboții și Inteligența Artificială sau devenim inutili, irelevanți în plan profesional și implicit eșuăm social și economic. Punem aici un citat din acest interviu, dar te sfătuim să îl citești pe tot:
”Educația ar trebui să aibă o prioritate absolută, poate chiar și mai mult decât sănătatea. Dacă e prost, omul nu e nici sănătos. Educația e primordială. Eficiența educației a scăzut enorm, din păcate. Uitați-vă la digitalizarea societății. Există o frică și hai să o luăm pe cea primordială, adică pierdutul locului de muncă. Ăștia care fac hârtii se gândesc: „Mă, dacă nu mai fac hârtii, dosare, eu ce mai fac?”. Ei nu se gândesc că s-ar putea gândi la a face treabă de om, nu de robot”, spune profesorul Rusu.
Sursă foto: RobotLAB
ProVorbe.
Cinci idei esențiale de la lideri din business-ul global. Selectate din topul MIT 2022, să vă fie de folos în 2023:
„Oamenii vor părăsi companiile care nu le oferă flexibilitate, pentru companiile care o fac.” — Drew Houston, co-fondator și CEO Dropbox
„Oamenii vor să lucreze pentru o companie orientată către scop, în care se simt respectați și apreciați și în care pot investi cea mai bună variantă a muncii lor.” – Tiffany Stevenson, Chief People Officer la Patreon
„Un semn că o idee este bună este dacă îi face pe oameni să se simtă ușor inconfortabil.” — Ginni Rometty, fost CEO IBM
„Folosirea inteligenței artificiale într-un mod care să fie centrat pe om, și nu o metodă de exploatare, va reprezenta un adevărat avantaj strategic.” — Renée Richardson Gosline, lector și cercetător științific MIT Sloan
„În momentul în care nu mai ești provocat sau stimulat intelectual, este timpul să cauți alte oportunități.” — Samuel Epee-Bounya, MBA ’03, director general Wellington Management
Guvernul majorează salariile minime impuse.
Salariul minim a crescut până la 3.000 lei brut, începând cu 1 ianuarie. În cazul angajaților pentru care venitul brut nu depășește 4.000 de lei/lună, guvernanții vor să pară mărinimoși, astfel că 200 de lei din salariu nu vor fi impozitați.
Crește și salariul minim reglementat pentru sectorul construcțiilor, de la 3.000 lei brut, la 4.000 lei. Salariul brut în agricultură și industria alimentară rămâne minim 3.000 lei, dar crește salariul net la 2.362, acest sector fiind scutit de unele contribuții. Pentru bugetari, munca suplimentară va fi compensată cu zile de concediu, nu cu sporuri financiare.
Banii puțini n-aduc fericirea și nu acoperă întreținerea.
2022 a fost anul lui „bine și-așa rău”. Românii s-au descurcat, din punct de vedere financiar, dar nu le-au avut chiar pe toate, conform sondajului IRES realizat la final de an.
Trei sferturi dintre români sunt de părere că direcția în care merge România este greșită. Doar 18% dintre cei chestionați au declarat că au avut tot ce le trebuie, în timp ce 6% au declarat chiar că au suferit de foame. Printre comportamentele cele mai întâlnite se numără:
strânsul de bani albi pentru zile negre;
reducerea cheltuielilor cu alimente de strictă necesitate;
renunțarea la unele mărci și produse alimentare din cauza scumpirilor sau lipsei de bani.
Această creștere a prețurilor a rămas cea mai mare sursă de îngrijorare pentru români în 2022, urmată de frica de boală și cea de război.
Sursă foto: Annie Spratt on Unsplash
#ȘtiațiCă?
Bârfa e o monedă cu două fețe.
Poate credeai că știi multe despre bârfă – și cel mai probabil ai experimentat-o, de-a lungul timpului – însă știai și că bârfa îndeplinește de fapt patru funcții? Schimbul de informații, integrarea socială, îmbunătățirea ego-ului și segregarea socială sunt cele patru roluri definitorii ale acestei cutume sociale, conform studiilor efectuate de compania Behave.
Primele două funcții au un rol pozitiv, iar ultimele două sunt toxice pentru cultura unei companii. Odată cu pandemia, bârfa s-a mutat pe platformele online, iar mesajele trimise pot fi interpretate în mai multe moduri, unele dintre ele putând să contribuie azi la exacerbarea fenomenului de bullying.
Sweet and Spicy - bunătăți oferite de Tata Vlad.
Ilustrația de azi îi aparține lui Costel Pătrășcan, caricaturist cu ștate vechi, cum spune chiar el – „pe ici, pe colo, prin punctele esențiale”. Imaginea poate concluziona onest perioada cu care ne confruntăm, cam în toate domeniile de interes. Vă dorim mai bine pentru 2023!
Rubrica de bunătăți umoristice vă este oferită de batoanele naturale din fructe uscate de la Tata Vlad. Gustoase și făcute cu suflet, în inima Clujului. Dacă vrei să afli mai multe despre această fantastică afacere de familie, ai un interviu video extrem de elocvent, puțin mai jos.
Cartea câștigătoare.
, fondatoarea Avocatoo, ne surprinde plăcut și vine în ajutor cu un ghid juridic util celor din industria de marketing, comunicare și nu numai. Cartea „Digitale #PeLegale”, scrisă împreună cu , semnalează aspecte pe care este bine să le știi atunci când contractezi sau faci producție de conținut multimedia, dar și când construiești o strategie de marketing și comunicare pe social media. Îți recomandăm cu drag și newsletter-ul Anei despre tehnologie și juridic:
E foarte, foarte bun și de mare folos. Abonează-te!___
Un pic de inspirație: episoade SPARKS noi, din proiectul Hacking Work Podcast.
Descoperă povestea batoanelor delicioase & sănătoase în noul episod SPARKS cu Vlad Farcău. Tata Vlad este un brand de Cluj pe care îl vedem crescând sub ochii noștri. Vlad susține că ideile ne vin după ce reușim să ne limpezim gândurile și să ne eliberăm mintea de stres. Iar batoanele din fructe uscate și nuci par a fi hrana perfectă pentru asta.
Știai că în România, în fiecare an sunt debarasate incorect circa 40.000 de tone (2.1 kg/persoană) de echipamente electrice și electronice? Precious Circuit este un start-up care propune o modalitate inovativă și creativă de reciclare: circuitele electronice vechi sunt transformate în bijuterii. Află mai multe despre cum a început acest business de la Dana Rusu, co-fondator Precious Circuit.
Ți-a plăcut Hacking Work News? Dă forward și unui prieten!
Acest newsletter este scris de echipa Hacking Work: Izabella, Ioana, Daiana, Tomi, Ana, Sergiu, Andreea, Cosmin și Doru. Ionuț se ocupă de grafică.
De producțiile video are grijă echipa Parametru, iar în prelucrarea episoadelor ne este de mare ajutor soluția software de transcript Vatis Tech, care asigură cea mai bună acuratețe în limba română (95%+).
Ne găsești pe 🟠Youtube 🔵Spotify 🟠Google Podcast 🔵Apple Podcast 🟠RSS 🔵Substack 🟠Facebook 🔵Linkedin 🟠Instagram 🔵Twitter și 🟠TikTok.
Aici găsești toate edițiile noastre anterioare – merită citite și explorate cu atenție, am strâns în ele informație valoroasă.
Îți mulțumim că ne ajuți să devenim mai pricepuți și în 2023. Fiecare comentariu, distribuire sau abonare ne ajută real – la fel cum ne ajută fiecare idee sau poveste pe care alegi să ne-o împărtășești.
Ai ceva important să le spui cititorilor noștri? Scrie-ne pe: news@hackingwork.ro.
Ne recitim joi! Servus!
O notă la ho, cu revenirea la birou, asumând că sondajul se referă la companiile care nu văd lucrurile după cum urmează: în continuare, sunt multe companii autohtone pentru care a lucra remote = ai o problemă și nu poți veni la birou, deci, îți iei ho.