Hacking Monday #4: Adevărul despre videochat-ul românesc, direct din culisele celui mai controversat domeniu din România.
BONUS: Mergi cu noi la Smida Jazz?
Servus. Iată trei știri și câteva idei pentru o săptămână cu spor. Să îți fie de folos!
Industria videochat-ului din România, dincolo de mituri.
„Întotdeauna la acest job trigger-ul sunt banii. Dar poți ajunge să-ți depășești niște limite care nu sunt confortabile. Și la un moment dat, după un an de zile, te uiți la ceea ce faci și nu te definește ca persoană. Aici ajungi să te critici dur, când ești tu singur cu tine, și atunci poate deveni foarte nasol.”
Industria videochatului provoacă multe controverse, însă româncele câștigă premii internaționale remarcabile în acest domeniu și păstrează România de ani de zile în top, în încasările mondiale.
Atunci când alegem să închidem ochii în fața unui subiect care nu ne e familiar ori confortabil, realitatea nu se schimbă; dar e posibil ca, dacă îi deschidem, să vedem că e mult diferită față de cum o intuiam.
Azi aflăm, în exclusivitate, direct de la Maria Boroghină, manager al unuia dintre cele mai de succes studiouri de videochat, într-o discuție cu cărțile pe față:
Câștigurile din videochat sunt un mit sau o realitate?
În ce constă meseria de model?
Ce impact poate să aibă profesia asupra sănătății mintale ale celor care lucrează în domeniu?
Cât din industria „femeilor independente și pline de bani” e împlinire personală și cât e regret?
Ce-i nou săptămâna asta?
Avertisment: România riscă jumătate de milion de locuri de muncă neocupate, în 2026, iar impactul asupra PIB-ului ar putea ajunge până la 18 miliarde de euro. Declarațiile au fost făcute de Alex Milcev, Membru al Consiliului Director al AmCham Romania/Partener, Tax & Law Leader EY Romania & Moldova, la o conferință de presă organizată de Camera de Comerț Americană în România. „Lipsesc în acest an 145.000 de locuri de muncă și în 2026 vor lipsi circa 224 de mii de locuri de muncă minim. Dar probabil acest deficit este mult mai mare, poate să ajungă și dublu.”, a mai spus Milcev.
___
Deșertul din zgârie-nori. Suprafața de birouri abandonată de angajați și firme și nefolosită în prezent reprezintă, doar în Statele Unite, un zgârie-nori cu 48125 de etaje, fiecare etaj având 1860 metri pătrați. Înălțimea acestui turn ar atinge zona din spațiul cosmic în care se află Stația Spațială Internațională. În fiecare lună, în medie cinci clădiri mari de birouri din marile orașe americane își declară falimentul funcțional, nereușind să găsească locatari și afectând serios afacerile băncilor care au finanțat construcția.
___
Inteligența artificială te ajută și să-ți găsești perechea. 20% dintre bărbații cu vârste cuprinse între 25 și 35 de ani utilizează instrumente AI pentru a-și îmbunătăți profilurile de dating și mesajele către potențiale partenere. Din bărbații care au aplicat diverse artificii profilurilor lor, cu ajutorul inteligenței artificiale, 37% au declarat că se simt mai încrezători în relația cu sexul opus, iar 24% au observat îmbunătățiri în modul lor de a comunica prin intermediul mesajelor private. Deci nu merge doar la CV-uri.
De urmărit:
A apărut lineup-ul cultural de la Smida Jazz Festival. Ne vedem acolo? Smida Jazz vine în acest an, pe lângă muzica și atmosfera de excepție, și cu un line-up cultural impresionant în Zona Grow, plin de oameni pasionați și subiecte dintre cele mai curajoase și mai actuale, uniți de patru teme mari: Creativitate, Lifestyle sănătos, Societate (tot sănătoasă) și EcoGreen.
Din acest line-up fabulos face parte și al nostru Doru Șupeală, așa că între 18 și 20 august ne relocăm la Smida Jazz Festival 2023! Discutăm despre Leadership versus Leadershit, sau cum ajung oamenii buni să fie niște șefi foarte proști, fără să vrea și chiar fără să-și dea seama.
Din line-up mai fac parte o mulțime de oameni pe care-i apreciem: Marius Chivu, Dragoș Patraru, Georgiana Grigoraş, Petric Victor, Codin Orășeanu, Ionut Ruscea, Liana Buzea, Ionela Băluță, Adrian Dohotaru, Oana Simionescu, Alexandra Trofin și Vlad Zaha, tânărul cu care am filmat acum câteva luni un excepțional episod de podcast.
🌲 Hai cu noi la Smida Jazz!
E cu muzică bună, avangardă și natură, biletele se găsesc aici, iar pentru că ne place de tine și se pare că și ție de noi, îți lăsăm în continuare pașii prin care poți veni la Smida cu reducere, să nu mai ai nicio scuză:
Simplu, da? Completezi codul de discount HWSJF2023 și ai -20% la câte bilete vrei tu.
Ne vedem acolo!
Hacking Week: Ce-am publicat pentru tine zilele astea:
Află Care sunt cele 12 comportamente care pot fi corectate la locul de muncă și cum putem construi un mediu de lucru plăcut;
Citește Ce poți face atunci când oamenii talentați îți părăsesc firma, cum devii un angajator atractiv și cum îți loializezi angajații, în noul articol de blog;
Ascultă Varianta audio a ediției 070 – Hacking Work News și află, printre altele, ce este Loud Quitting, noul fenomen din piața muncii și cât de mult muncesc românii, comparativ cu alte naționalități.
CONCURS: Spune-ne ce crezi și câștigi o carte de la editura Publica!
Urmărește episodul de podcast de azi pe canalul nostru de YouTube și scrie-ne tot acolo un comentariu: ce părere ai despre episod, cu ce informații ai rămas după vizionarea lui, ori poate chiar întrebări pentru invitat, de care vom avea grijă să ajungă unde trebuie.
Noi le vom citi pe toate și vom premia, săptămânal, unul dintre ele! 😎 Câștigătorul va fi anunțat vineri, în „cea mai iubită zi a săptămânii”. Succes!🥳
Ți-a plăcut Hacking Monday? Trimite-l unui prieten!
Newsletter-ul este scris de echipa Hacking Work.
Ne poți vedea pe 🔵Youtube și asculta pe 🔵Spotify sau 🔵Apple Podcast. Urmărește-ne pe platforma ta preferată: 🟠Linkedin 🟠Facebook 🟠Instagram și 🟠TikTok.
___
Aici găsești toate newsletterele noastre – merită citite și explorate repetat.
Mulțumim că ne citești sau ne asculți. Fiecare comentariu, distribuire sau abonare ne ajută foarte tare, la fel cum ne ajută fiecare idee sau poveste pe care alegi să ne-o împărtășești.