Hacking Monday #3: Generațiile diferite au nevoi diferite. Ce le oferim?
BONUS: Trei știri scurte de început de săptămână și un concurs.
Servus, iată trei știri și câteva idei pentru o săptămână cu spor.
Să îți fie de folos!
Generații diferite, nevoi diferite, beneficii flexibile și personalizate.
„Oamenii sunt din ce în ce mai afectați de burnout, program intens de muncă, iar nevoile de odihnă și relaxare devin tot mai accentuate. E nevoie de minim două săptămâni de concediu pentru fiecare angajat, pentru a se putea deconecta complet de mediul de lucru. Cred că este important să le arătăm angajaților că au nevoie de această odihnă.”
Într-o piață a muncii extrem de activă, unde recrutarea se face adeseori agresiv, prost țintit și nepersonalizat, angajatorii par a nu ști la ce să apeleze mai repede pentru a se diferenția de concurență. Din păcate, de multe ori investesc în beneficii nedorite, necerute, nepotrivite angajaților, și ajung și fără angajați, și cu banii luați.
Descoperim de la Lelia Mancaș, Director de Marketing, Comunicare & CSR la Edenred România, cum să nu mai facem asta și ne dezvăluie perspective valoroase despre importanța beneficiilor extrasalariale și impactul pe care acestea le au în motivația și loialitatea angajaților.
Ce-i nou săptămâna asta?
Părinții angajați vor putea lucra de acasă 4 zile pe lună. Camera Deputaților a adoptat un proiect de lege prin care angajații cu copii de până la 8 ani pot lucra de acasă patru zile pe lună, conform Codului Muncii. Această măsură oferă părinților posibilitatea de a opta pentru telemuncă sau muncă la domiciliu, pe baza cererii, cu excepția situațiilor în care natura sau tipul muncii nu permite acest lucru. Proiectul de lege, care a fost inițiat în Senat și adoptat de ambele camere ale Parlamentului, urmează să intre în vigoare.
___
Românii, codași la Operare PC. Cel mai mic procent de oameni care lucrează pe computer din ţările Uniunii Europene se află în România, Bulgaria și Grecia, conform datelor publicate de Agenţia Europeană de Statistică Eurostat. Doar 12% dintre românii cu vârste cuprinse între 15 și 74 de ani au utilizat dispozitive digitale în munca lor în 2022, ceea ce plasează țara noastră într-o poziție mult inferioară față de media europeană, de aproximativ 30%. Luxemburg are cel mai mare procent de angajați care lucrează pe computer, cu 47%, urmată de Olanda și Suedia, ambele cu 41%.
___
Cuneiformele pot fi acum traduse cu ajutorul AI. Cercetătorii israelieni de la Universitatea Tel Aviv și Universitatea Ariel au dezvoltat un model de inteligență artificială capabil să traducă automat textele akkadiene scrise în sistemul cuneiform în limba engleză, reușind să obțină un scor impresionant de acuratețe. Având în vedere numeroasele tablete de lut încă neinterpretate din Mesopotamia antică, această inovație deschide noi perspective în studiul artefactelor și facilitează accesul la înțelegerea lor pentru un public mai larg.
Hacking Week: Ce-am publicat pentru tine zilele astea
Află Care este cea mai bună vârstă de pensionare și când ar trebui să te pensionezi în funcție de domeniul de activitate;
Citește Cum pot șterge companiile recenziile negative de pe Glassdoor, în noul articol de blog;
Învață Cum construim un climat și o cultură a creativității în firme și care sunt calitățile unui lider bun de la Doru Șupeală, invitat la Radio Cluj;
Ascultă Varianta audio a ediției 069 – Hacking Work News și află, printre altele, cum prea multă dragoste pentru muncă distruge echipele și cum fenomentul quiet quitting este înlocuit de revoltă.
CONCURS: Spune-ne ce crezi și câștigi o carte de la editura Publica!
Urmărește episodul de podcast de azi pe canalul nostru de YouTube și scrie-ne tot acolo un comentariu: ce părere ai despre episod, cu ce informații ai rămas după vizionarea lui, ori poate chiar întrebări pentru invitat, de care vom avea grijă să ajungă unde trebuie.
Noi le vom citi pe toate și vom premia, săptămânal, unul dintre ele! 😎 Câștigătorul va fi anunțat vineri, în „cea mai iubită zi a săptămânii”. Succes!🥳
Ți-a plăcut Hacking Monday? Trimite-l unui prieten!
Newsletter-ul este scris de echipa Hacking Work.
Ne poți vedea pe 🔵Youtube și asculta pe 🔵Spotify sau 🔵Apple Podcast. Urmărește-ne pe platforma ta preferată: 🟠Linkedin 🟠Facebook 🟠Instagram și 🟠TikTok.
___
Aici găsești toate newsletterele noastre – merită citite și explorate repetat.
Mulțumim că ne citești sau ne asculți. Fiecare comentariu, distribuire sau abonare ne ajută foarte tare, la fel cum ne ajută fiecare idee sau poveste pe care alegi să ne-o împărtășești.