Hacking Monday #2: Înapoi la birou? Sau înainte la birou? Cum creezi spațiul perfect pentru stimularea creativității și a motivației?
Trei știri și câteva idei pentru o săptămână cu spor. Să îți fie de folos!
Cum proiectăm birouri care stimulează creativitatea și motivează angajații?
Tu ai merge să lucrezi de la birou dacă ar trebui să stai cu fața spre perete, iar în spatele tău ar fi un du-te vino continuu?
Mulți angajatori își doresc angajați motivați, implicați și dedicați, însă ignoră ce e mai important: cum se simt, cum gândesc, cum acționează și interacționează oamenii în spațiul respectiv, ce facilități au, unde este localizat, cum arată, ori cât este de luminos și spațios.
Episodul de azi Hacking Work Podcast descrie cum trebuie să arate un spațiu modern de lucru, ce roluri are, ce funcții îndeplinește și cum influențează motivația, creativitatea și productivitatea angajaților:
Andrei Angelescu este arhitect la Masia, managerul Departamentului de Arhitectură și Design din cadrul COS și doctorand al școlii doctorale Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu. Andrei conduce și dezvoltă echipa de arhitecți și designeri COS.
Ce-i nou săptămâna asta?
Preot fals, angajat de patron să afle păcatele subalternilor. Un restaurant din California trebuie să plătească daune în valoare de 140.000 de dolari, în urma unui scandal care a scos la iveală faptul că angajase un preot fals pentru a afla greșelile sau metehnele angajaților. Potrivit Departamentului American al Muncii, patronul restaurantului a permis acestui preot, sub fals jurământ, să asculte confesiunile angajaților în timpul programului de lucru, atingând subiecte precum întârzieri, furturi sau posibile "intenții rele" față de șefi. Anchetatorii au catalogat această acțiune drept unul dintre "cele mai nerușinate acte de corupție comise vreodată de un angajator împotriva propriilor angajați”.
___
Insula Ulko-Tammio din Finlanda devine prima destinație turistică Phone Free din lume, încurajând turiștii să renunțe la telefoanele mobile și să se bucure de frumusețea naturii. Participarea la detoxificarea digitală este voluntară și, în ciuda tentației date de prezența unei rețele de telefonie mobilă, personalul speră că turiștii se vor bucura mai degrabă de flora, fauna și interacțiunile cu ceilalți vizitatori.
___
Tabloidul german Bild, cel mai bine vândut ziar din Europa, renunță la 200 de oameni, pentru a economisi 100 de milioane de euro și își avertizează angajații că se așteaptă la noi reduceri editoriale, din cauza "oportunităților oferite de inteligența artificială". Pe lângă ei, și alte publicații, precum BuzzFeed și Daily Mirror, explorează utilizarea inteligenței artificiale în încercarea de a îmbunătăți conținutul și experiența online, luând în serios potențialul acestor „jurnaliști la minut”.
Hacking Week: Lucruri bune de citit și ascultat
Află despre Campania Declic: cerem salarii decente pentru muncitorii români ai grupului Inditex și susține-o alături de noi;
Citește care sunt acele Red Flags din anunțurile de joburi care îți spun clar să nu aplici, pe blog;
Învață Cum construiești un mediu de lucru plăcut la birou: 12 comportamente care pot fi corectate.
Ascultă Varianta audio a ediției 068 – Hacking Work News și află, printre altele, cum venitul universal de bază poate fi noua soluție de trai, pentru ce se angajează românii, de ce aleg să plece sau să rămână, și care e starea reală a IT-ului românesc;
CONCURS: Comentezi și câștigi o carte de la Publica!
Urmărește episodul de podcast de azi pe canalul nostru de YouTube și scrie-ne tot acolo un comentariu: ce părere ai despre episod, cu ce informații ai rămas după vizionarea lui, ori poate chiar întrebări pentru invitat, care ne vom îngriji să ajungă unde trebuie.
Noi le vom citi pe toate și vom premia, săptămânal, unul dintre ele! 😎 Câștigătorul va fi anunțat vineri, în „cea mai iubită zi a săptămânii”. Succes!🥳
Ți-a plăcut Hacking Monday? Trimite-l unui prieten!
Newsletter-ul este scris de echipa Hacking Work.
Ne poți vedea pe 🔵Youtube și asculta pe 🔵Spotify sau 🔵Apple Podcast. Urmărește-ne pe platforma ta preferată: 🟠Linkedin 🟠Facebook 🟠Instagram și 🟠TikTok.
Aici găsești toate newsletterele noastre – merită citite și explorate repetat.
Mulțumim că ne citești sau ne asculți. Fiecare comentariu, distribuire sau abonare ne ajută foarte tare, la fel cum ne ajută fiecare idee sau poveste pe care alegi să ne-o împărtășești pe email la news@hackingwork.ro.