Hacking Monday #12: Cum pregătim copiii (și părinții) pentru școală? Idei de la Raluca Anton, Mădălina Hodorog, Andreia Mitrea și Irina Racolța.
BONUS: Numerologia este o profesie, crede Guvernul României + opt sfaturi să te păstrezi sănătos la cap (și) săptămâna asta.
Servus! Ai aici o doză bună cu cinci minute de energie, informații și idei, ca să ai spor toată săptămâna! Trimite-o și altora care crezi că s-ar bucura sau ar avea ce învăța.
🗞️Ce-i nou săptămâna asta?
Munca 100% remote este pe cale de dispariție, anunță Business Insider. Tot mai mulți CEO ai organizațiilor puternice din Statele Unite se opun categoric muncii 100% la distanță și pun presiune pe angajați, să revină la birou măcar câteva zile pe săptămână. Motivul invocat este scăderea productivității muncii celor care activează la distanță, iar fenomenul este confirmat de două cercetări recente, publicate de profesori de la MIT și University of Chicago. Studiile efectuate la apariția pandemiei au identificat o creștere ușoară a productivității muncii la distanță, însă efectul s-a pierdut în timp: colaborarea și comunicarea suferă în ultima vreme, iar cei care lucrează la distanță au tot mai multe întreruperi nedorite în fluxul de lucru. În același timp, peste 50% dintre americani spun că ar renunța la o parte din salariu doar ca să poată continua să lucreze la distanță, iar cercetătorii de la Stanford spun că formula hibridă de lucru, personalizată pentru fiecare echipă și organizație, este ideală și va funcționa cu succes în continuare.
___
România emite diplome de calificare ca numerolog. După ce Guvernul a recunoscut oficial pseudoștiința numerologiei, înscriind această profesie în Clasificarea Ocupațiilor din România, Asociația Numerologilor deschide primul centru de formare în numerologie și oferă diplome de calificare ca numerolog, recunoscute de Ministerul Muncii, pentru persoanele dispuse să plătească 2060 de euro pentru cursul de calificare. Candidații trebuie să treacă un proces de admitere care include ”teste de coerență în exprimare și analiză cosmică, acoperind aspecte precum codul numerologic personal, vibrațiile, matricea psihoenergo-normativă, cifre masculine vs. feminine și multe altele, pentru a demonstra cunoașterea profundă a arhetipurilor și a gândirii numerologice”. Guvernul nu a găsit încă un numerolog competent pentru a calcula gaura din bugetul național și nu a acreditat deocamdată profesia de vrăjitor specializat în mixarea creativă a poțiunilor magice.
___
Candidatul intervievat live din greșeală dă în judecată BBC. Incidentul a avut loc în 2006, când Guy Goma venise la sediul BBC pentru un interviu de angajare într-un post de specialist IT, însă a fost confundat cu jurnalistul specializat în tehnologie Guy Kewney. Luat în viteză de echipa de producție, Guy a fost machiat, dus în platoul emisiunii de știri și intervievat în direct la TV, cu privire la descărcarea ilegală de muzică online, un subiect pe care, în mod evident, nu îl stăpânea. Interviul a stârnit râsetele audienței și a devenit viral. Guy acuză acum BBC că a obținut încasări importante din difuzarea imaginilor cu el, fără să-i ofere vreun procent din acestea, și speră la compensații financiare acordate retroactiv. Imaginile cu gafa au devenit virale și au fost vizualizate de peste cinci milioane de ori pe YouTube.
🎞️ (13:44 min) Cum pregătim copiii (și părinții) pentru școală | Best of Hacking Work
Copilul tău începe școala? Cât de stăpân te simți să-i ghidezi pașii?
Toți o simt, puțini o spun: începutul școlii vine la pachet cu anxietate pe toate fronturile. Părinții nu știu exact cum să gestioneze noile provocări, copiii se bazează pe ei pentru sfaturi. De cele mai multe ori, însă, ce ajunge la ei sunt fricile, îndoielile și neîncrederea noastră.
Cum facem să ne ferim de majoritatea capcanelor, cum facem față momentelor dificile din anii de școală ai copiilor, cum suplinim neajunsurile sistemului și cum le creștem și încurajăm stima de sine, pasiunea și încrederea în propriile forțe?
Am adunat pentru tine sfaturi valoroase din patru episoade filmate alături de Raluca Anton (psiholog), Mădălina Hodorog (trainer și educator), Andreia Mitrea (eduprenor) și Irina Racolța (elevă, cum absolventă de liceu), fiecare o inspirație în sine, în video-ul de mai jos:
Găsești aici și link-ul către un playlist cu episoadele complete, și avem toată încrederea că te vor ajuta să navighezi aceste ape tulburi.
🤞Avem și programul de la Revup Conference: Inspiring leaders.
Pe 30 septembrie ne vedem la Iași la The Revup Conference: Inspiring Leaders. Au apărut și informațiile suplimentare, așa că acum îți poți programa exact când și cât să fii acolo. Totuși, noi îți recomandăm să îți rezervi toată ziua pentru asta. De-abia așteptăm să ne vedem!
💡8 pași esențiali să-ți păstrezi sănătatea mintală și dincolo de job:
Odihnește-te bine: Somnul de calitate are un impact major asupra stării tale mentale. Asigură-te că dormi suficient și încearcă să-ți stabilești un program regulat de somn.
Scade timpul petrecut pe rețelele sociale: Consumul excesiv de informații despre viața altora pe rețelele de socializare poate duce la comparații nesănătoase și stres.
Consolidează-ți relațiile: Relațiile sociale contribuie la îmbunătățirea stării tale de bine, în general. Menține legătura cu prietenii și familia, și investește timp în relațiile pozitive.
Fă mișcare (în ritmul tău): Exercițiile fizice au un impact semnificativ asupra sănătății mintale. Alege activități fizice care îți plac și care se potrivesc cu nevoile tale.
Ai grijă la alimentație: Nutriția joacă un rol important în starea ta de bine. Consumă alimente bogate în nutrienți și evită excesul de alcool, cofeină și zahăr.
Recunoaște când trebuie să iei o pauză: În zilele dificile, dă-ți voie să iei o pauză pentru a te proteja și îngriji. Alege activități simple care te fac să te simți mai bine.
Relaxează-ți mintea: Găsește modalități de a te debarasa de stres și menține-ți echilibrul mental prin tehnici de relaxare cum ar fi meditația sau yoga.
Bucură-te de soare: Lumina naturală îți poate influența în mod pozitiv starea de spirit. Ieși afară pentru câteva minute în fiecare zi și bucură-te de soare, pur și simplu. Fără să crezi că ești egoist că faci asta și fără să te învinovățești.
Iar dacă simți că starea ta de sănătate mentală se înrăutățește sau ai nevoie de ajutor, nu ezita să consulți un specialist, ori măcar să vorbești cu persoanele cele mai apropiate. Grija serioasă pentru sănătatea mintală este esențială atât pentru performanța ta la job, cât și acasă - și pentru o viață fericită, în general.
📆 Hacking Week – Ce-am publicat pentru tine zilele trecute:
🎞️ (5:08 min) Best of Hacking Work: Magor Csibi: "Ești perfecționist? De-aia nu ai rezultate":
📰 Află cum arată managerii buni, care țin companiile în viață, din cel mai recent articol de blog;
📰 Citește care sunt cele 5 moduri prin care te poți păstra relevant profesional în era inteligenței artificiale, sau urmărește-l pe Doru tratând acest subiect:
🎞️ (12:45 min) Make it Work #17: Te temi că vei fi înlocuit de A.I.? 5 sfaturi ca să rămâi relevant profesional | Make It Work 17
Ți-a plăcut Hacking Monday? Trimite-l unui prieten!
Newsletter-ul este realizat de echipa Hacking Work: Ioana, Izabella, Daiana, Andreea, Ionuț și Doru, împreună cu fantasticii voluntari și suporteri ai acestui proiect.
Urmărește-ne pe 🔵Youtube și ascultă-ne pe 🔵Spotify sau 🔵Apple Podcast. Ne întâlni online și pe 🟠Linkedin 🟠Facebook 🟠Instagram și 🟠TikTok.
Mulțumim că ne citești, ne asculți și le spui și prietenilor tăi despre munca noastră. Să ne reauzim sănătoși, voioși și mintoși. Servus!