3 Comments

https://pastebin.com/mMEKq717

O sa las și eu povestea mea aici într-un pastebin deoarece nu încape într-un singur comment. Dacă ești un tanar pasionat de jocuri și vrei sa te dezvolți pe domeniu(qa, programare/design jocuri), atunci sa știi ca QuanticLab nu e pentru tine. QuanticLab e doar un dream killer. Mai bine te motivezi singur și înveți singur acasă pe cont propriu ca sa te dezvolți pe domeniu. Dacă banii sunt problema atunci iei recomand sa lucrezi la lidl, Kauffland, tazz, bolt, glovo etc. E mult mai ușor, câștigi mai multi bani, ai mai mult timp liber sa înveți acasă pentru tine pentru ce vrei sa faci în viitor. Și probabil o sa ajungi unde ți-ai propus într-un timp mult mai repede.

PS: pe domeniu la nivel național compania se afla cândva pe locul 3 la profit anual.

Expand full comment

Salut, legat de supravegherea video a angajatilor, las aici un extras din Legea nr. 190 din 18 iulie 2018 - https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/203151.

Prelucrarea datelor cu caracter personal în contextul relațiilor de muncă

Articolul 5

În cazul în care sunt utilizate sisteme de monitorizare prin mijloace de comunicații electronice și/sau prin mijloace de supraveghere video la locul de muncă, prelucrarea datelor cu caracter personal ale angajaților, în scopul realizării intereselor legitime urmărite de angajator, este permisă numai dacă:

a) interesele legitime urmărite de angajator sunt temeinic justificate și prevalează asupra intereselor sau drepturilor și libertăților persoanelor vizate;

b) angajatorul a realizat informarea prealabilă obligatorie, completă și în mod explicit a angajaților;

c) angajatorul a consultat sindicatul sau, după caz, reprezentanții angajaților înainte de introducerea sistemelor de monitorizare;

d) alte forme și modalități mai puțin intruzive pentru atingerea scopului urmărit de angajator nu și-au dovedit anterior eficiența; și

e) durata de stocare a datelor cu caracter personal este proporțională cu scopul prelucrării, dar nu mai mare de 30 de zile, cu excepția situațiilor expres reglementate de lege sau a cazurilor temeinic justificate.

Sper sa fie cu folos pentru cei care inca se afla in situatia descrisa in articol. Celor care sunt in aceasta situatie le sugerez sa vorbeasca cu un avocat si sa vada daca se poate face ceva.

Expand full comment

Salut, legat de modul in care sunt tratati angajatii, pare sa fie un caz clar de hartuire morala, iar pentru aceasta situatie exista Legea nr. 167 din 7 august 2020 - https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocumentAfis/228723.

Un mic extras din lege spune astfel:

"(5^2) Constituie hărțuire morală la locul de muncă orice comportament care, prin caracterul său sistematic, poate aduce atingere demnității, integrității fizice ori mentale a unui angajat sau grup de angajați, punând în pericol munca lor sau degradând climatul de lucru. În înțelesul prezentei legi, stresul și epuizarea fizică intră sub incidența hărțuirii morale la locul de muncă."

Expand full comment