#69: Prea multă dragoste de muncă distruge echipele; Adio Quiet Quitting, bun venit revoltă!; Angajații preferă prânzul cu colegii în loc de petreceri; Ești extrovertit, s-ar putea să fii mai sărac
Bonus: Înșelătoriile din recrutare sunt tot mai ingenioase; Lupta pentru flexibilitate și beneficii diferă în funcție de generație; 77% din americani s-ar întoarce la o viață fără ecrane.
Servus! Ediția 69 a HWNews este aici. Ne pregătim să aniversăm un anișor de când scriem acest newsletter și vă mulțumim tuturor pentru susținere, încredere și interes!
Apropo, am mai lansat încă un newsletter scurt & fain în fiecare zi de luni - Hacking Monday - în care-ți trimitem mici pastile de informație și dăm niște premii foarte deștepte pentru cei mai comentatori dintre voi. Scrie-ne în comentarii dacă l-ai citit și cum ți se pare.
Angajat versus Angajator: războiul pentru flexibilitate și beneficii.
Urmările pandemiei sunt încă departe de a fi înțelese și continuă să influențeze atât preferințele angajaților, cât și abordarea angajatorilor cu privire la modelul de muncă flexibil, iar lupta pentru găsirea unui echilibru între cerințele ambelor părți este tot mai intensă.
În timp ce angajații vor să muncească de acasă sau măcar să poată alege când merg la birou și să muncească 4 zile săptămânal, șefii par să nu renunțe la ideea de a-i aduce înapoi în birouri.
82% dintre angajați sunt foarte interesați de posibilitatea de a lucra 10 ore pe zi, timp de 4 zile pe săptămână, iar 47% dintre ei ar prefera această variantă, în detrimentul celei clasice, dacă ar avea de ales, potrivit unui nou studiu KPMG. De asemenea, o săptămână de lucru mai scurtă este extrem de atrăgătoare pentru 55% din reprezentanții generației Z.
Diferitele generații de angajați au însă priorități diferite în ceea ce privește beneficiile oferite la birou: Milenialii și Boomerii apreciază mai mult beneficiile pe care le pot primi mergând la birou: prânzul gratuit și decontarea transportului/mașina de serviciu, în timp ce Generația Z acordă o importanță mai mare cursurilor online pentru dezvoltarea cunoștințelor și beneficiile ce vizează menținerea sănătății mintale.
Flexibilitatea locului de muncă reprezintă o necesitate tot mai importantă în evaluarea mediului de lucru, iar găsirea unui echilibru între cerințele angajaților (adaptate vârstei și contextului) și așteptările angajatorilor devine o provocare crucială pentru companii.
Pasiunea pentru muncă creează prăpastii între colegi.
Cu cât oamenii își iubesc mai mult munca, cu atât o văd mai mult ca pe un imperativ moral, arată cercetările realizate de Harvard. Pentru aceste persoane ultra-dedicate, a-și iubi munca are o semnificație morală, dincolo de împlinirea personală, ceea ce le face mai susceptibile în a judeca motivațiile de lucru ale colegilor lor în raport cu propriul criteriu moral, punând constant sub semnul întrebării interesele pentru care aceștia fac parte din echipă ori modul în care lucrează.
Cei care își iubesc foarte mult munca au, de asemenea, mai multe șanse să vadă cu ochi răi munca pentru recompense extrinseci - adică munca pentru bani, motivația principală a multora dintre angajați, de altfel. Pe parcursul studiului, cei îndrăgostiți de munca lor le-au acordat prioritate și atenție colegilor pasionați, care le semănau ca mod de gândire, pe care îi consideră superiori din punct de vedere moral.
În schimb, angajații care erau motivați de alte aspecte (cum ar fi cele pur financiare) au primit mai puțin ajutor de la colegii lor pasionați, fiindu-le mai greu să avanseze în companie și ajungând să fie excluși din proiecte importante. În același timp, angajații care au lucrat pentru recompense extrinseci (salariu sau alte beneficii) și-au tratat colegii în mod egal.
Un astfel de comportament poate avea consecințe grave asupra moralului angajaților, a loialității și a performanței organizației. Prăpastia creată între tabăra celor cu motivație intrinsecă și cea a celor interesați de beneficii mai degrabă materiale și tangibile distruge echipele, afectează grav climatul și cultura și compromite performanța pe termen lung, spun cercetătorii de la Harvard.
Managerii trebuie să fie conștienți de faptul că organizațiile care valorifică pasiunea pot crea un sentiment de înstrăinare, ori chiar discriminare, pentru cei care sunt motivați de lucruri ceva mai pământești. Recunoașterea contribuțiilor angajaților, indiferent de sursa și tipul motivației lor, va crea un sentiment de apartenență și scop care va duce la creșterea implicării, motivației și a productivității acestora.
Quiet Quitting – Liniștea dinaintea revoltei.
Adevărul e că „angajatorii au cam pierdut contactul cu angajații”, spune Jim Harter, autorul celui mai recent studiu Gallup asupra angajaților americani: le pun tot mai mult loialitatea și productivitatea la îndoială și vor să-i aducă din nou la birou, sub ochii lor, din cele mai precare motive.
Oamenii au dat uitării Quiet Quitting-ul și nu mai părăsesc barca deloc discret: angajații de la firma de asigurare Farmers Group amenință cu demisia, iar cei de la Amazon au protestat în timpul prânzului, după ce ambele companii au cerut angajaților să se prezinte minim 3 zile pe săptămână la birou.
Autorul studiului încurajează șefii să ofere mai multă atenție nevoilor reale ale angajaților decât locului de unde aceștia muncesc. În caz contrar, oamenii își vor face bagajele singurei și s-ar putea să ia și alți oameni, și ceva puncte de reputație, cu ei, când pleacă.
Pierderea cărui beneficiu te-ar determina să-ți dai demisia în secunda doi? Lasă-ne răspunsul tău la final de newsletter, în secțiunea de comentarii și hai să trezim puțin angajatorii români.
Susținem campania Declic: Cerem salarii decente pentru muncitorii români ai grupului Inditex.
În timp ce angajații fabricilor Inditex din România primesc salarii mizere (1.863 de lei net), compania înregistrează profituri uriașe la noi în țară (75 milioane de euro în 2022). Acest salariu nu poate face altceva decât să-i condamne pe acești oameni la un trai în sărăcie.
Comunitatea Declic, împreună cu Mai Bine, Clean Clothes Campaign, REDU și Haine Curate, a lansat o petiție prin care solicită companiei Inditex (Zara, Bershka, Stradivarius, Massimo Dutti, Oysho, Pull&Bear) să ofere salarii decente angajaților din România, având în vedere că necesarul de trai este aproape dublu decât cel oferit de ei ca salariu (700 EUR).
Am înregistrat zilele trecute un episod special de podcast Hacking Work, în care am discutat cu Anduța Karetsou (coordonatorul campaniei Declic) despre această petiție, dar și despre motivele pentru care și-au îndreptat atenția spre industria textilă și spre gigantul Inditex.
Totodată, am discutat cu Anduța care sunt pașii următori, ce se așteaptă de la companie în urma petiției (reacții, plan de acțiune) și cum va reacționa Declic în funcție de răspunsul oficial al Inditex.
Semnează și tu petiția aici. Doar prin solidaritate socială și implicarea în cauze juste, care îi pot ajuta pe semenii noștri, putem construi o societate sănătoasă și prosperă, în care să trăim cinstit și în armonie.
Țepe online și tentative de phishing în recrutare.
Un număr tot mai mare de persoane se confruntă cu înșelătorii legate de locurile de muncă, pe măsură ce procesele de recrutare s-au mutat în principal online în timpul pandemiei. Escrocii folosesc scheme sofisticate pentru a-i exploata pe cei care caută un loc de muncă, adesea solicitând bani în avans pentru cursuri sau traininguri fictive. Victimele pot fi înșelate să plătească bani și să ofere informații personale, în timp ce companiile pot suferi daune reputaționale semnificative.
Pentru a combate aceste înșelătorii, serviciile de recrutare și site-urile de joburi iau măsuri de securitate suplimentare. De exemplu, unele companii au delegat echipe specializate în identificarea și eliminarea conturilor suspecte și în prevenirea fraudei. Este important ca cei care caută un loc de muncă să fie vigilenți și să-și verifice întotdeauna informațiile și ofertele primite. Organizații precum JobsAware oferă sfaturi și centralizează plângerile privind înșelătoriile legate de locurile de muncă și practicile neloiale de muncă.
InSPORation: Ești IT-ist, te-ai gândit să faci parte dintr-un sindicat?
Uite cum te-ar putea ajuta apartenența la o organizație de apărare a drepturilor colective, mai ales acum, în vremurile tulburi prin care trece sectorul IT:
Tânăr și neliniștit financiar.
Aproximativ 70% din tinerii americani consideră că mediul economic actual le afectează capacitatea de a fi adulți independenți din punct de vedere financiar, conform unui sondaj recent realizat de Experian. Și nu doar generația tânără este afectată de aceste neliniști financiare.
Aproximativ o treime – 33% din Generația Z și 36% dintre Mileniali – resimt impactul inflației și al costului tot mai mare al vieții și nu se simt pregătiți să își gestioneze finanțele, potrivit unui nou sondaj realizat de MassMutual în luna mai pe 1.000 de adulți americani.
„Cu toții vedem acest lucru când umplem rezervorul de benzină, când mergem la supermarket sau când plătim facturile de încălzire sau de electricitate. Cu toții o simțim”, a declarat Amanda Wallace, șefa operațiunilor de asigurări de la MassMutual. „Îi face pe americani să fie foarte neliniștiți și, sincer, pe cei din generația tânără și mai mult”.
Idei valoroase pentru organizații sănătoase, oferite de MedLife:
(Și) Zeții caută recunoaștere și comunitate.
Majoritatea absolvenților din 2023, la fel ca restul Generației Z, doresc să lucreze în birou, cel puțin o parte din timp, ceea ce le convine de minune șefilor. Ei consideră că acest lucru le oferă oportunitatea de a învăța de la colegi, de a fi implicați și de a se simți parte dintr-o comunitate, lucru atât de căutat azi. Și tinerii au dreptate: experiența de lucru față în față le poate oferi tinerilor angajați conexiuni umane, oportunități de învățare și dezvoltare la locul de muncă.
Cu toate acestea, dorința de flexibilitate n-a dispărut peste noapte; absolvenții își doresc mai multă flexibilitate și alternative și preferă să nu fie nevoiți să aleagă între muncă la birou și muncă remote, ci să beneficieze de ambele, concomitent. Pentru acești absolvenți și pentru generația lor, conexiunea umană și oportunitatea de a învăța într-un mediu de lucru fizic sunt importante, dar este apreciat și echilibrul pe care îl oferă munca la distanță.
Astfel, un model hibrid, care combină cele mai bune aspecte ale muncii în birou și a celei la distanță pare a fi soluția potrivită pentru a satisface atât preferințele tinerilor, cât și nevoile actuale ale pieței muncii.
1 din 5 tați nu-și permite să-și vadă copiii crescând.
Mai mult de jumătate (53%) dintre familiile din SUA se confruntă cu dificultăți financiare din cauza nivelului scăzut al indemnizației legale de paternitate, potrivit unui studiu realizat în rândul a 2.006 părinți cu copii cu vârsta sub 6 ani în februarie 2023.
Jumătate dintre părinți au considerat că nu au fost în măsură să își ia suficient timp liber de la locul de muncă pentru a-și întreține familia, iar 21% nu și-au luat deloc concediu de paternitate. Un sfert (27%) a declarat că acest lucru s-a datorat faptului că nu își permiteau să își reducă veniturile.
Happy Hour-ul de după muncă se mută la prânz.
Mai mult de două treimi (68%) dintre angajați preferă să socializeze cu colegii de la muncă în timpul zilei de lucru, nu după, iar 94% dintre ei se bucură când angajatorul le oferă masa de prânz, potrivit unui sondaj realizat de ezCater. În plus, 78% spun că petrecerea timpului cu colegii la prânz, la locul de muncă, este mai folositoare în crearea conexiunilor pentru echipă, decât servirea unei băuturi sau participarea la o petrecere după muncă.
Această informație este extrem de valoroasă pentru angajatorii care sunt dispuși să urmărească cum schimbările din comportamentul angajaților modelează cultura organizațională și dinamica relațiilor la locul de muncă. Aceste modificări par a fi influențate de factori precum: echilibrul dintre muncă și timpul liber, naveta, rolul de părinte, necesitatea menținerii unui stil de viață sănătos și activ etc. Astfel, angajatorii care știu să asculte încearcă să obțină beneficiile unui happy hour în pauza de prânz, să contribuie la sudarea echipei cu mese oferite gratuit și să construiască adevărate rețele de încredere pe entuziasmul stârnit de un obicei aparent banal.
Cum ți se pare, și tu faci parte din oamenii pe care îi entuziasmează prânzul luat la birou, alături de colegi? Scrie-ne în comentarii cum arată acest obicei la locul tău de muncă.
Proiectul Hacking Work ajunge la voi grație sprijinului pe care îl primim de la DevNest, compania de software pasionată de oameni, idei și expertiză digitală, unde descoperi ce te interesează și aprofundezi ce te pasionează. Vezi că angajează, scrie-le și se aranjează 😊.
Scurte și tari.
Bugetarii din România primesc mai mulți bani de la 1 iulie 2023, conform prevederilor Legii cadru privind salarizarea personalului din fonduri publice. Angajații din domeniul sănătății, asistenței sociale, apărării, ordinii publice și securității naționale vor beneficia de majorări salariale. De asemenea, profesorii și personalul didactic auxiliar vor primi salarii mai mari în urma majorărilor aprobate de Guvern ca efect al grevei generale. Salariile profesorilor vor crește cu 1.300 de lei pe fiecare funcție, iar pentru personalul nedidactic majorarea este de 400 de lei.
___
40% dintre salariații de la nivel global se simt singuri la job. Pe de altă parte, 85% dintre angajații din întreaga lume nu se simt implicați la locul de muncă. Iar implicarea angajaților este strâns corelată cu gradul de apropiere dintre angajați și ceilalți colegi, precum și de relația cu angajatorul. Angajații fără niciun prieten la serviciu au de șapte ori mai puține șanse de a fi implicați intelectual sau emoțional în munca lor. Mai mult, angajații care se simt singuri tind să își ia mai multe zile libere pe motive medicale sau chiar să-și dea mai repede demisia.
___
Foștii angajați ai Twitter și-au luat revanșa. Un grup de foști angajați ai gigantului au dezvoltat platforma Spill – care funcţionează pe principii similare cu Twitter, dar pune accent pe conţinutul vizual – și au primit finanţări de 2,75 milioane de dolari. Platforma va implementa un aşa-numit scor de reputaţie, prin care îi va încuraja pe utilizatori să se poarte frumos pe platformă. În funcţie de comportamentul în cadrul acesteia, reputaţia va creşte sau va scădea. Cei care au un scor bun vor avea acces la noi facilităţi şi beneficii ce vor fi identificate în timp. În prezent, Spill este în versiunea beta, iar accesul se face doar pe bază de invitație.
___
Vrei să fii promovat? Lucrează de la birou. 56% dintre angajații din Statele Unite cred că cei care lucrează de la birou au oportunități de carieră mai bune decât cei care lucrează de la distanță sau hibrid, comparativ cu 47% în 2021, conform unui sondaj realizat de SurveyMonkey. Bărbații cred că munca la distanță are un impact asupra avansării în carieră într-o proporție mai mare decât femeile.
___
Clasificarea Ocupațiilor din România (COR) a fost modificată săptămâna trecută, adăugând opt noi ocupații și reorganizând alte două. Printre noile ocupații se numără dresor de câini, specialist în lucrul cu părinții (parenting) și profesor de limbi străine. De asemenea, profesia de grădinar a fost mutată într-o nouă categorie, iar designerul floral a fost redenumit ceva mai pretențios: designer florist.
___
Jurnaliștii pierd încrederea tinerilor. Generațiile tinere, care au crescut cu rețelele sociale la îndemână, acordă mai multă atenție influencerilor decât jurnaliștilor, în ceea ce privește chiar și știrile de actualitate, potrivit unui studiu realizat de Institutul Reuters și citat de Le Figaro. Conform sondajului, majoritatea utilizatorilor de TikTok, Snapchat și Instagram se orientează către influenceri și celebrități pentru acces la informații (în procente cuprinse între 52 și 55%), în timp ce Facebook, Twitter și trusturile de presă pierd tot mai mult din procentul de încredere. TikTok înregistrează cea mai rapidă creștere, fiind utilizată de 20% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani ca sursă primară de acces la știri (cu o creștere de 5% față de anul 2022).
___
Franța va investi 500 de milioane de euro în finanțarea „campionilor” AI, potrivit anunțului făcut de președintele Emmanuel Macron la unul dintre cele mai mari evenimente de tehnologie, VivaTech, ce a avut loc la Paris. După cum aflăm din newsletter-ul
scris de Victor Kapra, Macron a pledat pentru ca Franța să devină lider în inteligența artificială și a subliniat importanța proiectelor care vizează vorbitorii de limbă franceză, pentru a contracara dominarea sistemelor AI în limba engleză susținută de companiile din Silicon Valley.___
Utilizatorii Reddit protestează. Steve Huffman, CEO-ul de la Reddit, și-a avertizat angajații să nu poarte produse cu logo-ul companiei, pentru a nu fi ținta unor atacuri din partea utilizatorilor platformei, supărați de când Reddit a anunțat că va crește drastic prețurile pentru ca inginerii software terți să aibă acces la API-ul său. Dezvoltatorii care au creat aplicații pentru a citi Reddit și care au contribuit la crearea și extinderea instrumentelor de moderare au protestat public. Măsurile luate de Reddit i-ar forța pe utilizatori să folosească aplicația oficială Reddit, care are incluse reclame.
___
Mesaj de la Generația Z: „Grăiește, bre, românește!”.
Aproape jumătate (48%) dintre Zeți și Mileniali se simt excluși la locul de muncă din cauza jargonului folosit de restul angajaților, relevă cercetările realizate de LinkedIn și Duolingo. Mai mult de o treime dintre cei tineri spun că majoritatea colegilor exagerează cu acest tip de jargon și mai mult de jumătate spun că au fost nevoiți să caute cuvintele în dicționar în timpul ședințelor (de exemplu: moving forwards, touch base, circle back, ducks in a row), ca să înțeleagă despre ce se vorbește.
Aceștia se văd supuși unui fel de prostituție intelectuală: 54% au trebuit să-și schimbe stilul în care vorbesc pentru a se integra, iar 83% au folosit cuvinte al căror sens le era neclar, doar ca să pară profesioniști.
Sperăm că n-ai nevoie să traduci din păsărească sau corporateză la locul tău de muncă. 🐦
Uite ce FAIN: Personalitatea, atitudinile și emoțiile ne influențează relația cu banii.
Trăsăturile de personalitate au o legătură puternică cu modul în care gestionăm banii, economiile și investițiile, iar conştiinciozitatea pare să aibă rolul cel mai important în comportamentul financiar.
Conform unui studiu publicat în Financial Planning Review, persoanele care sunt mai sârguincioase, organizate și mai harnice tind să acumuleze mai mulți bani. Se pare că există o legătură mai puternică între conștiinciozitate și gradul de abundență financiară decât între educație și nivelul de avere al oamenilor. Deși atât educația, cât și conștiinciozitatea contribuie la a avea locuri de muncă mai bine plătite, este probabil ca cea din urmă să fie asociată cu modul în care sunt investiți și cheltuiți banii.
Cercetătorii au descoperit că cei care au un grad mai mare al instabilității emoționale au tendința de a avea mai puțini bani, din cauza faptului că nu reușesc să își gestioneze bugetul, dar nu performează nici la locul de muncă. Nici extrovertiții nu stau bine la capitolul economii și investiții. Deși reușesc să câștige bine și să aibă venituri mari, au tendința de a cheltui foarte mult, fiind impulsivi, ori iau decizii proaste când vine vorba de investiții.
Cercetarea vine atât în ajutorul oamenilor, cât și al consultanților financiari, care pot targeta diferit în funcție de tipologii, pentru a le oferi produse și servicii de care au nevoie cu adevărat.
Rubrica de curiozități vă este oferită de FAIN, brandul românesc de cosmetice naturale atent meșteșugite, care îmbrățișează și mângâie pielea oricui.
FAIN îi tare fain pentru oamenii faini.
Americanii îmbrățișează tehnologia tânjind spre trecut.
Majoritatea americanilor (77%) ar prefera să trăiască într-o eră mai simplă – cum era cea de dinainte ca oamenii să fie obsedați de ecrane și rețelele sociale, iar acest sentiment este foarte puternic în rândul Milenialilor mai în vârstă și al celor din Generația X, arată un sondaj realizat de Harris și publicat de Fast Company.
Este surprinzător că și respondenții mai tineri (18-34 de ani) – care nu au practic nicio amintire despre acea lume – și-ar dori asta într-o proporție de 63%, potrivit sondajului. În timp ce dintre aceia care au trăit-o parțial, doar 60% dintre persoanele cu vârsta peste 55 de ani (Baby Boomers) ar prefera să se întoarcă la o viață mai simplă.
Cu toate acestea, majoritatea respondenților consideră că este important să fii deschis progresului și noilor tehnologii. Aproximativ jumătate dintre respondenți tind să adopte noi tehnologii înaintea celor din jurul lor. Mai mult de jumătate spun că a ține pasul cu noile tehnologii este copleșitor și cred că tehnologia va îndepărta oamenii, în loc să-i apropie. Persoanele mai tinere au fost cele mai pesimiste în acest sens: 57% dintre persoanele sub 35 de ani susțin că tehnologia ne dezbină.
Săptămâna de 4 zile: 5 pași concreți pentru o implementare corectă.
Săptămâna de lucru de 4 zile primește nota 9,1 din 10 din partea angajaților, în urma studiului efectuat de 4 Day Week Global, iar oamenii susțin că acest model de lucru le-a redus nivelul de oboseală și epuizare. Firmele participante au înregistrat, de asemenea, o creștere a veniturilor și o mai mare ușurință în atragerea și păstrarea talentelor. Însă principala problemă de ambele părți rămâne modul de alocare al sarcinilor în perioada redusă de timp. Un fost lector de la Stanford, Nir Eyal, adresează această problemă printr-un model în 5 pași:
Primul pas pentru firme este să planifice alături de angajați și răspundă la următoarele întrebări:
Vor fi mai puține ședințe? Când vor avea loc?
Flexibilitatea programului va fi afectată? Sau va rămâne în continuare, cât timp oamenii își ating obiectivele?
Cum va fi afectată munca remote?
Angajații vor trebui să lucreze și după program?
Angajații vor putea alege care dintre zile este liberă? Sau va fi stabilită la nivel de companie?
Ce măsuri se vor lua pentru a menține calitatea serviciului pentru clienți?
Cum s-ar putea schimba deadline-urile, așteptările și sprijinul pentru ca angajații să se ocupe de sarcini în mai puține zile?
Al doilea pas constă în crearea unor platforme transparente pentru feedback și implementarea unor pași care să asigure siguranța psihologică a angajaților:
Definirea situației ca o problemă de învățare, nu una de execuție.
Liderii ar trebui să admită că nimeni nu va avea toate răspunsurile, inclusiv ei.
Managerii trebuie să dea dovadă de curiozitate și să pună întrebări.
Al treilea pas se referă la factorii interni care îi afectează pe angajați: stresul, grijile, îndoiala sau alte emoții negative generate de noul model de lucru. Stresul a scăzut pentru 32% dintre angajații participanți la studiu, dar pentru 16% a crescut. Managerii pot contribui prin stabilirea unor deadline-uri realiste și a timpului în care vor fi disponibili în timpul săptămânii de lucru de 4 zile.
Al patrulea pas implică sincronizarea programului la nivel de firmă. În primul rând, trebuie stabilit cât timp ia fiecare sarcină, pentru a o integra eficient în noul program. În al doilea rând, trebuie prioritizate categoriile de sarcini. Astfel, angajații vor ști dacă pot aloca mai mult timp unei sarcini abia primite, în funcție de importanța ei. În cele din urmă, trebuie stabilit cum va fi gestionat serviciul clienți și dacă acești oameni vor rămâne la vechiul program sau nu.
Ultimul pas este reprezentat de eliminarea distragerilor. Companiile pot renunța la toate acele întâlniri, e-mailuri, chat-uri de grup și întreruperi inutile ale sarcinilor. De asemenea, trebuie comunicat clar că oamenii nu trebuie deranjați în afara orelor de muncă sau în anumite perioade din timpul programului.
Voiai să treci la săptămâna de lucru de 4 zile până acum? Te sperie gândul că trebuie atât de multe de făcut pentru a fi implementată? Pentru noi e valoros să știm dacă schimbarea are sens pentru tine, așa că scrie-ne în comentarii.
Cartea câștigătoare.
Frica de incertitudine și de necunoscut ne pune multe frâne, însă nu ne putem feri de neprevăzut. Cum luăm decizii în astfel de situații și cum reușim să diminuăm daunele?
Află din cartea „Lebăda neagră” a celebrului autor Nassim Nicholas Taleb, disponibilă la editura Curtea Veche. Spor la citit! 🙂
Ți-a plăcut Hacking Work News? Trimite-l unui prieten!
Newsletter-ul este scris de echipa Hacking Work: Izabella, Ioana, Daiana, Andreea și Doru, ajutați de voluntarii noștri implicați: Ana, Sergiu, Mihai și Cosmin. Ionuț este meseriașul nostru în producție audio-video și grafică.
Echipa Parametru realizează producțiile video ale episoadelor de podcast, iar în prelucrarea episoadelor ne este de ajutor soluția software de transcript Vatis Tech, asigurând cea mai bună acuratețe în limba română (95%+). Toate platformele web Hacking Work se bucură de serviciile excepționale de găzduire și mentenanță oferite de Hosterion.
Ne poți asculta pe 🔵Youtube 🔵Spotify 🔵Apple Podcast. Urmărește-ne pe platforma ta preferată: 🟠Linkedin 🟠Facebook 🟠Instagram și 🟠TikTok.
Aici găsești toate edițiile noastre anterioare – merită citite și explorate repetat.
Mulțumim că ne citești sau ne asculți. Fiecare comentariu, distribuire sau abonare ne ajută foarte tare, la fel cum ne ajută fiecare idee sau poveste pe care alegi să ne-o împărtășești.
Beneficiul de work from home, acela m-ar determina să plec dacă l-aș pierde. Sunt mult mai productivă lucrând de acasă în liniște, am timp fizic pentru activitățile mele after work, cycling și running. Practic cele două trei ore pierdute în trafic dus întors, dacă lucrez de acasă le folosesc pentru sport și sunt infinit mai fericita și dau randament.