#60: Românii au nevoie să lucreze 7 zile din 7 pentru a se întreține; Suntem luați de proști, pentru că nu facem nimic să ne deșteptăm: 35% dintre români n-au citit nicio carte și cresc analfabeți.
Bonus: Clujul - cel mai scump oraș din România, Marile puteri ale lumii reglementează Inteligența Artificială; Quiet ambition: reușita în carieră arată cu totul altcumva după pandemie.
Servus. Iată că am atins un nou număr rotund; ediția 60 aterizează direct în inbox-urile a 5325 de abonați în această dimineață.
Să vă fie de folos!
Dăm cărțile pe față: Deșteaptă-te române e doar un cântec, prostia e imn național.
35% dintre români nu au citit niciodată o carte, potrivit Eurostat, iar asta sădește analfabetism: 41% dintre elevii României nu ating un nivel de bază în citire. Printre tineri regăsim același procent dezastruos: 35% nu au citit niciodată o carte, iar doar 16% spun că citesc lunar. Sociologii susțin că tehnologia este unul dintre motivele care influențează această decizie.
Românii citesc mai puţin de 5 minute pe zi, ca medie generală. 93,5% nu cumpără nici măcar o carte pe an, 68,5% nu au citit o carte în ultimul an şi doar 6,2% dintre români citesc în mod constant, potrivit Eurobarometru şi Eurostat.
Din 1990 și până astăzi, au dispărut 8207 de biblioteci din România. În prezent, pe teritoriul întregii țări au mai rămas doar 8458 de biblioteci naționale, universitare, specializate, școlare, publice sau private.
E nevoie însă de doar 6 minute de lectură pe zi pentru a vedea schimbări radicale la nivelul creierului sau pentru a reduce nivelul stresului cu 68%. Persoanele care citesc au volum mai ridicat de substanță cenușie în mai multe arii din lobul temporal și parietal, conform cercetătorilor. În plus, sporirea nivelului de educație este posibilă doar în prezența lecturii.
Vă întrebăm pe voi: de unde ar trebui să pornească dragostea de lectură, setea de cunoaștere și normalizarea unor obiceiuri sănătoase?
Ce săptămână de lucru de 4 zile? Românii au nevoie de 7 zile din 7.
Dovada clară că, pentru tot mai mulți români, salariul primit la jobul principal nu este suficient pentru a acoperi costurile actuale ale vieții: de la începutul anului până acum, au fost înregistrate 450.000 de candidaturi pentru joburi part-time, conform eJobs. Acestora li se adaugă 37.000 de candidaturi pentru joburile project based, împreună reprezentând 15% din totalul aplicărilor din perioada ianuarie-aprilie 2023.
Joburile part-time au o creștere de 50% comparativ cu anul trecut, iar cele de weekend înregistrează o creștere de 200%.
Jumătate dintre cele peste 450.000 de aplicări au fost înregistrate din partea candidaților cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani care fie încă nu câștigă salariul dorit la locul de muncă principal, fie vor să facă o schimbare de carieră și, pentru o perioadă, vor să încerce și altceva. Peste 80% dintre aplicări aparțin candidaților fără experiență profesională anterioară și celor entry level (cu maximum doi ani de experiență), iar procentul celor care au senioritate mai mare de 5 ani este marginal.
Totuși, numărul de joburi scoase în piață de angajatori este mai mic cu 10% față de anul trecut. Cele mai multe opțiuni sunt din domenii precum: arte, entertainment, retail, servicii, transport/logistică, industria alimentară și turism.
Țară, țară vrem acasă.
Peste 80% dintre foștii angajați ai companiei UMB, cel mai mare constructor român de autostrăzi, care au plecat să lucreze în străinătate, s-au reîntors în cadrul firmei, pentru a lucra la dezvoltarea infrastructurii rutiere din România, conform declarației lui Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor. Salariile, care nu scad sub 4.000-5.000 de lei și pot ajunge până la peste 10.000 de lei, în cazul inginerilor, fac parte dintre motive, însă și munca aproape de casă și de familie a fost un factor decisiv pentru românii întorși la muncă acasă.
Deși mulți români pleacă să lucreze în străinătate în căutarea unor oportunități mai bune de muncă, mulți se întorc fără să ezite, pentru a fi alături de familiile lor, atunci când găsesc oportunități care să îi avantajeze.
Angajații bumerang: soluția pentru criza de oameni care ne scapă printre degete.
71% dintre angajații britanici care au demisionat în timpul pandemiei ar fi dispuși să se întoarcă la fostul lor loc de muncă, doar că angajatorii nu îi întâmpină mereu cu brațele deschise.
Aproape jumătate dintre manageri, adică 44%, sunt reticenți în a reangaja foste talente, conform unui studiu realizat de compania britanică de recrutare Robert Walters. Experți în recrutare la nivel mondial vin însă și contestă această atitudine, afirmând că așa-numiții angajați bumerang ar putea fi o alegere inspirată, dacă ideile preconcepute ale angajatorilor nu ar exista.
Studiul, efectuat pe un eșantion de 3.000 de profesioniști, a arătat că jumătate dintre angajați (49%) recunosc că motivele anterioare, pentru care au părăsit locul de muncă, și-au pierdut sau diminuat însemnătatea în piața actuală. De asemenea, 82% dintre respondenți rămân în legătură cu foștii lor angajatori, iar aproape o treime afirmă că fac acest lucru în principal pentru a-și păstra opțiunile de angajare valabile.
Experții recomandă managerilor să aibă mai multă încredere în foștii angajați, deoarece aceștia se pot întoarce mai bine pregătiți, cu experiență relevantă în companie și pot aduce plus valoare prin ideile lor, în termen mult mai scurt decât orice angajat nou. În plus, reîntoarcerea lor poate fi benefică pentru moralul și performanța generală a echipei.
Potrivit sondajului, 45% dintre cei care și-au părăsit locul de muncă după pandemie au făcut-o pentru salarii mai bune, în timp ce 35% au plecat pentru o cultură organizațională mai sănătoasă sau pentru ceea ce părea, măcar, la acel moment, un grad mai mare de satisfacție a muncii. Astăzi, pentru toți cei care s-au simțit „păcăliți” să lase în urmă locuri de muncă sigure, într-o perioadă incertă, acest confort a ajuns să cântărească mai mult decât înainte.
Conduci oameni? Hai la Talent Academy, Micro-MBA-ul specialiștilor care știu că se poate și mai bine.
Programul educațional Talent Academy este un Micro-MBA acreditat la nivel internațional, organizat la București și la Cluj, construit special pentru antreprenori, executive managers și profesioniști cu rol de management, profesioniști HR, talent managers și business managers, practic pentru oricine vrea să conducă oameni folosind principii dezvoltate științific și metode de lucru moderne.
Livrat în România prin parteneriatul dintre Connect CEE, University of Suffolk și Școala SPOR, Talent Academy oferă participanților săi standarde globale de calitate și o certificare internațională în managementul talentelor emisă de Universitatea din Suffolk, Regatul Unit al Marii Britanii. Grupele din Cluj și București încep cursurile în luna mai.
Locurile se ocupă rapid, iar oportunitatea este una extraordinară, astfel că te încurajăm să te grăbești să-ți rezervi locul.
SUA și China pun la punct Inteligența Artificială.
Statele Unite ale Americii și China, cele mai mari rivale în domeniul tehnologiei, se pregătesc să adopte proiecte de lege pentru reglementarea inteligenței artificiale. Administrația Națională pentru Telecomunicații și Informații (NTIA) din SUA a lansat o solicitare publică cu privire la politicile pe baza cărora ar trebui să funcționeze A.I. Printre acestea se numără accesul la date și modul în care inteligența artificială ar putea fi folosită în diferite sectoare industriale, cum ar fi domeniul financiar sau cel medical.
Administrația Spațiului Cibernetic din China a dezvăluit o serie de măsuri pentru gestionarea serviciilor de inteligență artificială, inclusiv responsabilizarea furnizorilor pentru corectitudinea datelor utilizate în antrenarea instrumentelor de inteligență artificială. În cazul în care platformele generează conținut inadecvat, companiile trebuie să actualizeze tehnologia în termen de trei luni, pentru a împiedica generarea de conținut similar, potrivit proiectului de lege. În cazul nerespectării regulilor, furnizorii vor fi amendați, li se vor suspenda serviciile sau se vor confrunta cu anchete penale.
În China, giganții din tehnologie Alibaba Cloud și Baidu au creat platforme și aplicații ca alternative la ChatGPT. Tongyi Qianwen, dezvoltat de Alibaba, va avea o interfață de tip ChatGPT și va rula pe toate aplicațiile dezvoltate de Alibaba. Baidu a anunțat o alternativă la platforma dezvoltată de OpenAI, în limba chineză, Ernie bot.
Omenirea trebuie să se pregătească pentru impactul cu Inteligența Artificială.
Sundar Pichai, CEO Google, a declarat recent că se așteaptă ca inteligența artificială să aibă un impact asupra „fiecărui produs din fiecare companie” și că societatea trebuie să se adapteze la noile tehnologii. CEO-ul Google ne încurajează să profităm de asistentul cu superputeri, deoarece A.I. va avea un impact pozitiv asupra societății, chiar dacă, inițial, unii profesioniști, mai ales cei din domeniul cunoașterii, ar putea fi afectați.
Unul dintre modurile prin care Google se străduiește să reducă potențialele prejudicii este lansarea treptată a produselor sale A.I., astfel încât societatea, dar și inginerii, să aibă timp să se adapteze și să înțeleagă modul de funcționare al noilor tehnologii. Un alt motiv ar putea fi și reducerea impactului asupra angajaților. Umblă vorba că cei de la Google se pregătesc de încă o nouă rundă de concedieri, mai ales după ce Sundar Pichai a declarat că Google „analizează literalmente fiecare aspect a ceea ce facem” pentru a-și restructura costurile și creșterea eficienței cu 20%.
Idei valoroase pentru organizații sănătoase, oferite de MedLife:
Epoca ambiției tacite a început, iar reușita în carieră înseamnă azi cu totul altceva.
Quiet Ambition este un concept nou (ori cel puțin de foarte puțin timp are și o denumire), care definește schimbarea priorităților și a obiectivelor de carieră ale oamenilor, în urma pandemiei COVID-19 și a tuturor contextelor dificile din ultimii ani. Altfel spus, oamenii nu mai bifează obiective doar de dragul de a și le adăuga la palmares. Pentru prima oară în istoria recentă, ambiția în carieră nu mai e ceva ce oamenii simt să contorizeze drept victorie personală.
Dacă până acum majoritatea oamenilor se concentrau pe atingerea succesului profesional și pe obținerea unor performanțe remarcabile în carieră, acum „reușita” a început să însemne altceva pentru ei: se gândesc la sensul vieții și acțiunilor lor, la îngrijirea sănătății personale, la prioritizarea timpului liber și a familiilor lor.
Conceptul de Quiet Ambition se referă la faptul că oamenii își doresc să își urmeze pasiunile și să câștige bani din asta, dar nu într-un mod care să sacrifice alte aspecte ale vieții lor, cum ar fi sănătatea sau relațiile personale. În loc să își construiască cariere impresionante pentru a obține succesul în domeniul ales, un nou articol publicat de Fortune.com ne arată că americanii caută acum să își transforme pasiunile sau talentele în surse de venit, care să le permită să își păstreze mintea întreagă și un cât mai sănătos echilibru între viața profesională și cea personală.
Tu simți că evenimentele recente ți-au influențat modul în care privești munca sau îți manifești ambițiile profesionale? Dacă da, scrie-ne în comentarii în ce fel ai resimțit tu această schimbare de mentalitate.
Proiectul Hacking Work ajunge la voi grație sprijinului pe care îl primim de la DevNest, compania de software pasionată de oameni, idei și expertiză digitală, unde descoperi ce te interesează și aprofundezi ce te pasionează. Vezi că angajează, scrie-le și se aranjează 😊.
Scurte și tari.
Cluj-Napoca este oficial cel mai scump oraș din România, urmat de București și Brașov, potrivit unei analize HotNews bazate pe prețurile produselor alimentare și a prețului pe metru pătrat al locuințelor, acest ultim criteriu înclinând în definitiv balanța pentru Cluj. La polul opus, cel mai redus cost al vieții poate fi regăsit în Reșița, Alexandria și Vaslui.
___
848 de cetățeni ucraineni și-au găsit de lucru în România, în timp ce peste 1.800 de cetățeni ucraineni s-au înregistrat în evidențele agențiilor teritoriale din subordinea Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) pentru a beneficia de servicii de informare, consiliere profesională și mediere a muncii. Cei mai mulți cetățeni ucraineni refugiați înregistrați au fost în: București (383), Suceava (143), Maramureș (134), Galați (115), Arad (106), Timiş (98), Bihor (93) și Constanța (77). Conform datelor publicate de ANOFM, 354 de angajatori și-au arătat disponibilitatea de a încadra în muncă cetățeni ucraineni, declarând 4.497 locuri de muncă disponibile pentru aceștia.
___
Munca de acasă = timp în plus să lucrezi. La nivel global, angajații care lucrează de acasă economisesc 72 de minute, în medie, conform unei cercetări realizate de National Bureau of Economic Research. Însă, 40% din timpul economisit lucrând de acasă (29 minute) este ocupat tot cu activități ce țin de job. Acest procent variază de la 31% în Germania, la 53% în Taiwan, Singapore și Malaezia. Media europeană este de 37%. Celelalte activități către care se mai redistribuie timpul economisit sunt cele dedicate relaxării (34%–24 de minute), îngrijirii personale (11%–8 minute) și timpului petrecut cu copiii (15%–11 minute).
___
EY taie locurile de muncă a 3000 de angajați. Gigantul în servicii financiare Ernst & Young va reduce 3.000 de locuri de muncă în SUA, invocând "supracapacitatea" din anumite departamente. EY a anunțat că decizia nu este legată de planurile eșuate de divizare a departamentelor de audit și consultanță, conform primelor speculații ale experților, ci o măsură luată "după evaluarea impactului condițiilor economice actuale". Concedierile vor afecta aproximativ 5% din forța de muncă a companiei din SUA, iar fiecare dintre cei rămași fără loc de muncă vor primi pachete financiare de compensare însemnate, conform reprezentanților companiei.
___
Samsung strânge punga, plafonează majorarea salarială la 4,1% pentru toți angajații și îngheață creșterile salariale pentru membrii consiliului de administrație. Această plafonare este percepută de oameni drept o reducere de beneficii, situându-se considerabil mai jos decât majorarea salarială de anul trecut, de 9%, care a fost cea mai mare din ultima decadă. Samsung a justificat necesitatea acestei măsuri prin faptul că se confruntă cu o creștere semnificativă a costurilor cu materialele, cipurile și stocarea, din cauza penuriei mondiale de componente electronice, iar contextele dificile au dus la o scădere cu aproape 96% a profitului, în primul trimestru al anului 2023.
Zeții, cei mai bogați turiști săraci.
Mai mult de jumătate dintre tinerii americani călătoresc frecvent, făcând trei sau mai multe călătorii în ultimul an, potrivit Morning Consult. Generația Z nu așteaptă până când vor avea locuri de muncă bine plătite sau până când vor avea economii, ci găsesc modalități care să se potrivească cu bugetul lor prezent.
Principalele motive pentru care tinerii americani călătoresc sunt: să se relaxeze, să evadeze și să petreacă timp cu prietenii și familia. Totodată sunt motivați să călătorească pentru aventură, îmbunătățirea stării mintale și bogăția experiențelor culturale, mai mult decât celelalte generații. Aproximativ 68% dintre respondenți, cu vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani, sunt interesați să experimenteze o nouă cultură, în timp ce doar 21% sunt în căutarea vieții de noapte și a cluburilor, spune un alt studiu.
Pentru 76% dintre cei cu vârste între 18 și 25 de ani, călătoriile au cea mai mare pondere în costurile lor. Zeții caută cele mai ieftine opțiuni atunci când călătoresc și aproape jumătate așteaptă să primească ajutor financiar de la părinți, conform StudentUniverse. De asemenea, sunt dispuși să reducă alte cheltuieli pentru a putea plăti costurile călătoriilor, despre care consideră că-i îmbogățesc mai mult decât ar face-o economisirea unor sume de bani. Doar 11% dintre cei care călătoresc frecvent provin din gospodării care câștigă 100.000 de dolari sau mai mult anual. Majoritatea (61%) câștigă mai puțin de 50.000 de dolari pe an, conform Morning Consult.
Tinerețea e direct proporțională cu nefericirea la job.
Dintre toate generațiile, tinerii din generația Z sunt de departe cei mai puțin fericiți la locul de muncă. 26% dintre Zeți sunt nefericiți la job, iar 17% se gândesc să își dea demisia, conform unui studiu realizat de Cangrade.
Nivelul de fericire resimțit de fiecare generație depinde și de valorile pe care le are. Sentimentul de mândrie este esențial pentru Generația X și Mileniali, în timp ce Generația Baby Boomer se definește prin muncă, aceasta devenind un element definitoriu al identității lor. Pentru Generația Z, fericirea la job este strâns legată de cât de pasionați sunt de ceea ce fac, își doresc să aibă sens în muncă, să se dezvolte continuu și nu vor fi mulțumiți fără noi oportunități de învățare, mentorat și creștere.
Rolul de manager = Sisiful modern.
Pentru mulți manageri, misiunea de a păstra armonia și echilibrul în echipele lor a fost una aproape imposibilă în ultimii trei ani. 46% dintre manageri se așteaptă să treacă printr-un burnout până la sfârșitul anului, conform unui studiu realizat de Workforce Institute. Pandemia a schimbat rolul managerului, iar fișa postului nu mai arată deloc la fel ca înainte.
Marea Demisioneală, inflația, concedierile în masă au fost doar câteva dintre momentele care le-au dat mari bătăi de cap managerilor. Nici angajații nu-i pun pe manageri într-o lumină foarte bună: 32% dintre ei consideră că managerii lor au nevoie de training și formare suplimentară. Specialiștii susțin că managerii trebuie să se reorganizeze și să se concentreze asupra altor lucruri:
Eliminarea ambiguității în ceea ce privește evaluarea performanței și setarea unor obiective mult mai clare pentru angajați;
Crearea unor conexiuni reale, pentru o cultură organizațională stabilă, mai ales în contextul muncii de tip hibrid. Managerii trebuie să se asigure că angajații lor se simt importanți și, mai ales, văzuți, atât la birou, cât și de la distanță;
Construirea unui mediu în care angajații se simt în siguranță, găsesc colegi empatici și compasiune. Angajații care simt că managerul sau compania au grijă de ei sunt cu 69% mai puțin predispuși să caute un alt loc de muncă, cu 71% mai puțin predispuși să ajungă la epuizare și de trei ori mai implicați la locul de muncă, conform unui studiu Gallup;
Prioritizarea dezvoltării profesionale a angajaților. Conform cercetării 15Five, doar 52% dintre angajați au declarat că au avut discuții despre viitorul carierei lor cu managerii. Conversațiile periodice despre evoluția carierei, așteptări și limitări, chiar și încurajarea angajaților să se ocupe de alte proiecte în afara activității lor de la muncă, poate construi relații de încredere, unanim avantajoase.
Toate recomandările de mai sus ar putea contribui la creșterea gradului de loializare al angajaților și la un mediu stabil și armonios, atât pentru echipe, cât și pentru manageri.
Copiii noștri luptă cu stresul și anxietatea. Cum îi ajutăm?
Cum va fi viitoarea generație de adulți? Exact cum o vom crește.
Tu știi ce i se întâmplă copilului tău și ce suferințe are în lumea lui interioară?
De ce sunt tot mai mulți copii sau tineri care suferă de anxietate și depresie?
Cum îi putem ajuta pe tineri să se readapteze la viața după pandemie?
Trăim într-un mediu hipercomplex, iar creierul uman are o capacitate limitată de procesare. Avem chiar și noi, adulții, dificultăți în a gestiona ceea ce ni se întâmplă, dar pentru copii și tinerii e o adevărată luptă. Cum îi putem ajuta pentru a nu rămâne blocați în stările de anxietate și depresie?
Aflăm de la Raluca Anton, în cel mai recent episod al podcastului Hacking Work.
Ești părinte? Te-ai confruntat cu astfel de semne din partea copiilor tăi? Cum le-ai gestionat?
#Știațică: Dacă ți-ai pierdut ideea, ajută să-ți lași telefonul în cealaltă cameră?
Adulții americani își verifică telefoanele de 344 de ori pe zi, în medie – adică o dată la patru minute – și petrec în total aproape trei ore pe zi pe dispozitivele mobile, potrivit unui raport recent. Cu cât telefoanele devin mai utile, cu atât le folosim mai mult. Nu doar utilizarea lor are consecințe, ci și simpla prezență în încăpere ne poate influența modul în care gândim.
Într-un studiu recent, cercetătorii le-au cerut participanților fie să își pună telefoanele lângă ei, astfel încât să fie vizibile (cum ar fi pe un birou), fie în apropiere și departe de vedere (cum ar fi într-o geantă sau într-un buzunar), fie într-o altă cameră. Participanții au îndeplinit apoi o serie de sarcini pentru a-și testa abilitățile de a procesa și de a-și aminti informații, capacitatea de a rezolva probleme și de a se concentra.
Performanțele au fost mult mai bune atunci când telefoanele lor se aflau într-o altă încăpere, ori cât mai departe de ei – indiferent dacă erau vizibile, pornite sau nu. Concluzia s-a păstrat valabilă în ciuda faptului că participanții au afirmat că nu se gândeau în mod conștient la ele.
Sweet & Spicy – bunătăți oferite de Tata Vlad.
Odată cu apariția inteligenței artificiale, ne mutăm din era lui TL;DR (”too long, didn’t read”/„prea lung, nu am citit”), în era lui TL;DW (”too long, didn’t write”/„prea lung, nu l-am scris”).
40% din aproape 12.000 de angajați care au participat la un sondaj realizat de Fishbowl au folosit ChatGPT sau alte instrumente de inteligență artificială la locul de muncă. Aproape 70% au recunoscut că au făcut asta fără să le spună managerilor lor.
Tu din care categorie faci parte?
Rubrica de bunătăți umoristice vă este oferită de batoanele naturale din fructe uscate de la Tata Vlad. Gustoase și făcute cu suflet, în inima Clujului.
Ți-a plăcut Hacking Work News? Dă forward și unui prieten!
Newsletter-ul este scris de echipa Hacking Work: Izabella, Ioana, Daiana, Andreea și Doru, ajutați de voluntarii noștri implicați: Ana, Sergiu, Mihai și Cosmin. Ionuț este meseriașul nostru în producție audio-video și grafică.
Echipa Parametru realizează producțiile video ale episoadelor de podcast, iar în prelucrarea episoadelor ne este de ajutor soluția software de transcript Vatis Tech, asigurând cea mai bună acuratețe în limba română (95%+). Toate platformele web Hacking Work se bucură de serviciile excepționale de găzduire și mentenanță oferite de Hosterion.
Ne găsești pe 🟠Youtube 🔵Spotify 🟠Google Podcast 🔵Apple Podcast 🟠RSS 🔵Substack 🟠Facebook 🔵Linkedin 🟠Instagram 🔵Twitter și 🟠TikTok.
___
Aici găsești toate edițiile noastre anterioare – merită citite și explorate repetat.
Îți mulțumim că ne citești sau ne asculți, în versiunea audio. Fiecare comentariu, distribuire sau abonare ne ajută real – la fel cum ne ajută fiecare idee sau poveste pe care alegi să ne-o împărtășești.
Ai ceva important să le spui cititorilor noștri? Scrie-ne: news@hackingwork.ro.
Anunță-ți colegii și prietenii să se aboneze pe toate canalele noastre video, audio, blog și newsletter, dacă nu au făcut-o încă. Ne reîntâlnim joi! Servus!
Dragostea de lectură, setea de cunoaștere și alte obiceiuri sănătoase ar trebui sa pornească chiar din primii ani de viață, de acasa. O poveste scurtă înainte de culcare poate fi citită unui copil în 10-15 minute. 10-15 minute de conectare, timp de calitate și o chestie care poate deveni un obicei sănătos care ar face o diferență enormă pentru un viitor adult.
Dacă mergem mai departe, niște metode interesante de abordare a lecturii pe la orele de limbă română sau limbi străine în scoli și licee ar fi tare utile. Uite aici un proiect frumos, plecat de la un profesor pasionat care ii face pe copii dornici sa citească. Toată nebunia a inceput într-o clasa de liceu și acum e festival internațional, cu peste 6000 de copii participanți din tara și străinătate.
https://stirileprotv.ro/stiri/1-decembrie/metoda-inedita-prin-care-o-profesoara-a-inspirat-mii-de-elevi-sa-se-apuce-de-citit.html