#53: Efectele săptămânii de 4 zile de muncă: 71% mai puțin burnout și 39% mai puțin stres; Românii, liderii Europei la incompetență digitală; Tinerii vânează joburile bănoase, dar uită de soft skills.
Bonus: Munca hibridă - o idee bună executată prost; Ne întâlnim și învățăm împreună la Târgul de Cariere Cluj; Noi beneficii: plan personalizat de somn pentru părinți.
Servus! Ediția 53 e aici.
Suntem ultimii în Europa (și) la competențe digitale.
În 2022 sectorul de IT și servicii număra 147.000 de angajați, un sector cu o rată anuală a creșterii de 15-17%, conform datelor de la INS. Paradoxal, la capitolul competențe digitale suntem ultimii din Europa, un loc cu care ne cam obișnuim în cam toate statisticile care contează.
Pandemia ne-a pus față în față cu această realitate. Cele mai mari discrepanțe s-au văzut între copiii din mediul rural și cei din zona urbană. Copiii de la orașe beneficiază de infrastructură, au avut acces la dispozitive, iar părinții care au un minim de cunoștințe au fost alături de ei, ba chiar i-au ajutat și pe unii profesori cu instalarea și folosirea platformelor. Pe când cei de la țară au avut probleme cu accesul la internet, nu aveau dispozitive, iar profesorii și părinții nu prea îi puteau ajuta pentru că nici ei nu erau familiarizați cu mediul online.
La nivel european Finlanda, Danemarca, Țările de Jos și Suedia se situează în continuare în fruntea clasamentului statelor membre ale UE, cu cel mai mare indice al economiei și societății digitale. Dar și ele se confruntă cu lacune în anumite domenii, cum ar fi Inteligența Artificială și gestionarea volumelor mari de date.
Doar 54 % din europenii cu vârste cuprinse între 16 și 74 de ani au cel puțin competențe digitale de bază. Uniunea Europeană are ca obiectiv ca 80% dintre europeni să aibă competențe digitale până la finalul anului 2030. Planul de acțiune pentru educația digitală (2021-2027) prevede formarea profesorilor în domeniul digital, dezvoltarea aptitudinilor și competențelor digitale de bază de la o vârstă fragedă și alfabetizarea digitală, inclusiv pentru combaterea dezinformării.
Sursă foto: Pexels
Cel mai mare experiment al Săptămânii de Lucru de 4 zile: un succes răsunător.
Între iulie și decembrie 2022, 61 de companii din Marea Britanie au făcut cel mai mare experiment din lume pe săptămână de lucru de 4 zile. La final 92% dintre antreprenori au declarat că vor continua cu acest program, iar 30% au decis că aceasta va deveni o schimbare permanentă. Asta pentru că firmele nu au avut de pierdut în plan financiar, însă au câștigat angajați mai puțin stresați și mulțumiți de timpul petrecut cu familiile. Suplimentar, a scăzut și gradul de oboseală, a crescut numărul orelor de somn, iar calitatea sănătății mintale per total s-a îmbunătățit.
Rezultatele experimentului sunt confirmate și de David Frayne, cercetător asociat al University of Cambridge, care a condus interviurile cu angajații. În plus, acesta încurajează companiile de pretutindeni să încerce reducerea programului, cel puțin ca experiment. Și ne dă și câteva cifre care susțin afirmațiile:
71% mai puțin burnout;
39% mai puțin stres;
48% oameni mai mulțumiți la muncă;
60% mai bună gestionare a timpului împărțit între muncă și familie;
73% oameni mai fericiți în general.
Cât despre companii, acestea declară că numărul demisiilor a scăzut cu 57% în anul acesta, și cu 65% numărul cererilor de concediu medical. Iar toate astea nu fac decât să continue rezultatele experimentelor anterioare din Irlanda și SUA. Sperăm să vedem acest lucru, măcar la nivel de experiment, și în România.
Sursă foto: freepik
Tinerii aleg joburile bine plătite, dar uită de soft skills.
Educatorii și experții în domeniul educațional sunt îngrijorați de preocuparea tinerilor pentru a prinde un loc bine plătit în sectoare precum domeniul tech, inginerie, big data, dar care ignoră partea de soft skills – abilități absolut necesare la orice loc de muncă. Studiile recente arată că studenții aleg specializări și cursuri care să le asigure un loc de muncă bine plătit și cam atât, fără a pune accentul pe dezvoltarea personală pe termen lung.
Învățarea prin interacțiunea cu ceilalți colegi din birou – observarea lor și discuțiile libere pe orice temă - este redusă la zero atunci când vine vorba de munca remote. Partea de soft skills, care înclină mult balanța la o angajare, e afectată în mare măsură de munca la distanță, iar experții sunt îngrijorați că asta afectează și va afecta în continuare noile generații.
Ne vedem miercuri și joi la Târgul de Cariere de la Cluj.
Săptămâna viitoare, miercuri și joi, 15 și 16 martie, are loc la Cluj Târgul de Cariere | Cluj, organizat de echipa excepțională de la Târgul de Cariere. Fiindcă interesul este uriaș și vin să participe foarte multe firme care oferă locuri de muncă, ne-am gândit împreună cu organizatorii să oferim profesioniștilor din HR și managerilor de companii, dar și tuturor curioșilor, un mic training de comunicare de criză în employer branding și recrutare, pornind de la recentul caz al IKEA Timișoara.
Sunt 150 de locuri în sală, prioritate au oamenii de HR și angajatorii de la Târg, dar sigur vom găsi loc pentru toți cei curioși. Trainingul are loc miercuri, 15 martie, de la ora 17.30, în sala mare din BT Game Arena, practic pe terenul de joc, în spațiul deja pregătit pentru Târgul de Cariere. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile, înscrie-te aici.
Munca hibrid – o idee bună, implementată greșit.
În condițiile unei viitoare crize economice, tot mai multe companii tind să renunțe la modul de muncă hibrid și își obligă angajații să revină la birou. Experții din domeniu vorbesc despre o implementare slabă a sistemului hibrid, care nu satisface nevoile și cerințele angajaților în materie de colaborare, cultură, creativitate și angajament.
În loc să le ofere oamenilor echipamente și platforme digitale compatibile cu munca la distanță și să creeze un stil de conducere și procese adecvate, firmele și managerii gândesc conservator și improvizează, forțând utilizarea metodelor și instrumentelor specifice muncii la birou. În consecință, organizațiile lucrează cu un sistem de colaborare și comunicare ineficient, când ar putea să îl construiască sănătos, pe baza feedbackului din partea angajaților.
Peste 80% de manageri sunt îngrijorați de capacitatea angajaților la distanță de a se implica pe deplin în eforturile echipei și de a construi relații cu colegii lor, potrivit unui sondaj realizat de Cisco. Munca în format hibrid a făcut lucrurile mult mai dificile, deoarece persoanele care aleg să lucreze online se pot simți lăsate pe dinafară față de cei care aleg să lucreze de la birou. Pentru a reduce dezavantajele muncii hibride și pentru a încuraja o cultură organizațională unitară, managerii pot urma 3 recomandări:
Să încurajeze autonomia echipei, dar să ofere un sprijin suplimentar noilor angajați. Echipele vor avea libertatea de a decide cum va arăta structura lor hibridă, dar vor urmări clar anumiți parametri. Pentru angajații noi, poate fi desemnat un mentor sau un coleg de muncă care poate răspunde la orice întrebare și care îi poate îndruma.
Să seteze așteptări pentru interacțiunile hibride și să le ofere o semnificație. Liderii ar trebui să stabilească reguli de bază pentru angajații în regim hibrid. Este important ca aceștia să încurajeze crearea de legături în echipă, asigurându-se că fiecare angajat se simte inclus.
Să se asigure că toate vocile sunt auzite. În fiecare ședință de grup sau individuală, să se asigure că cineva monitorizează, ascultă și intervine în numele vocilor care nu sunt auzite. De exemplu, după o ședință generală a tuturor angajaților, managerii pot lua în considerare posibilitatea de împărți angajații în grupuri mai mici pentru a discuta despre probleme și pentru a colecta feedback.
Sursă foto: Pixabay
Nevoie urgentă de instrumente digitale adaptate pentru munca la distanță.
Angajații își doresc aplicații, programe și instrumente care să le permită să colaboreze mai bine. Acesta este un pas firesc în evoluția muncii de la cea de la birou, către nowhere work. Oamenii sunt tot mai convinși că dacă beneficiază de uneltele corecte, pot să-și facă treaba cel puțin la fel de bine de acasă, potrivit cercetărilor realizate de Microsoft.
Oamenii se plâng de redundanța unor task-uri precum copierea de informații în e-mailuri, sau identificarea numerelor individuale ale colegilor cu care trebuie să ia legătura. Ei au nevoie de chat-uri funcționale, posibilitatea de a trimite documente, link-uri, video-uri și de a primi feedback imediat.
59% dintre intervievați consideră că instrumentele digitale de care dispun nu sunt potrivite nevoilor echipei, 64% spun că ele nu integrează procesele companiei (softuri specifice de marketing, finanțe, vânzări), iar 72% își doresc aplicații compatibile între ele pentru a nu fi nevoiți să schimbe platforma. Practic, oamenii își doresc programe specifice, adaptate nevoilor lor și nu soluții generale, mai ieftine dar mai puțin performante. Iar aici s-ar putea că noua vedetă de pe piața IT, inteligența artificială, să devină mai importantă decât credem.
Munca remote este un drept câștigat și benefic, la care oamenii nu vor să renunțe.
Cei mai mulți dintre cei lucrează deja complet remote vor ca acest lucru să continue, conform studiului realizat de Buffer. 98% vor să lucreze remote pentru restul carierei și ar recomanda și altor persoane același model de lucru. Se pare că aceste dorințe sunt sprijinite de companiile lor: 71% dintre ei declară că li se oferă această posibilitate permanent, iar pentru 64%, companiile finanțează echipamentul de lucru.
În ceea ce privește beneficiile personale, flexibilitatea câștigă teren. Referitor la beneficiile legate de muncă, oamenii care lucrează flexibil spun că le e mai ușor să lucreze cu un nivel de concentrare ridicat (75%), să gestioneze stresul (65%) și să evite distragerile (50%). Principalele probleme personale sunt statul acasă în lipsa unui motiv de a ieși (21%), alături de singurătate (15%), iar hoțul de timp numit “ședințe” răpește între 1 și 10 ore săptămânal, pentru trei sferturi dintre ei.
Andra Pintican: Managerul este orchestrator de performanță, nu stăpân de sclavi.
De câte ori te-ai gândit că vrei să pleci din organizație, dar nu ai unde să te duci? Această frică vine din credințele noastre adânc înrădăcinate cum să nu suntem suficient de buni, nu suntem angajabili sau că nu merităm să fim în altă parte. Nimic mai greșit și neadevărat. Tu ești cel care trebuie să ia atitudine.
Alături de Andra Pintican disecăm subiectele fierbinți ale momentului din piața muncii, de la concedieri, discriminare și agresori, până la nevoia de învățare și recalificare, inclusiv în cazul managerilor care nu înțeleg ce înseamnă să fii lider. Urmărește noul episod și află ce înseamnă să fii în learned helplessness (neputința învățată), dar și care este primul lucru pe care trebuie să-l faci dacă vrei să devii antreprenor.
Idei valoroase pentru organizații sănătoase, oferite de MedLife:
Nou beneficiu oferit de angajator: ateliere de somn pentru părinți.
Părinții se confruntă cu un deficit de trei ore de somn pe noapte, în medie, în primul an de viață al unui copil, potrivit sondajului realizat de Snuz. Proaspetele mame pierd peste 650 de ore de somn în primul an de la nașterea copilului, în timp ce tații pierd în medie 90 de ore.
În acest sens, companiile introduc, în pachetul lor de beneficii, programe de training pentru părinți și planuri personalizate pentru somn, susținute de persoane specializate, pentru a diminua efectul privării de somn asupra muncii. Prin aceste workshopuri, angajatorii sprijină familiile să încurajeze obiceiuri de somn holistice și durabile, pe termen lung. Meta a început recent să ofere acest beneficiu angajaților săi, mișcare care ar putea declanșa o tendință pe piața beneficiilor pentru angajați.
Sursă foto: Sander Sammy on Unsplash
Suntem ultimii în Europa la muncă hibridă și nu știm cum să ne redesenăm birourile.
Pandemia a accelerat diverse tendințe ale pieței muncii și a schimbat obiceiurile multor angajați care acum preferă să lucreze de acasă sau în format hibrid. În România, 46,1% dintre angajați lucrează exclusiv de la birou, 18,4% lucrează integral de acasă, 32,5% au un program hibrid, iar 3% vin la birou doar pentru întâlniri și ședințe, conform unui sondaj realizat de eJobs România. Însă, acest procentaj este cu mult sub media europeană, România așezându-se în coada clasamentului internațional.
În acest context, companiile își reconfigurează spațiile de birouri pentru a le transforma în zone recreaționale și de socializare, cu accent pe estetică și experiențe. Însă, se confruntă cu dificultăți în deciziile de investiție într-un nou design, fiindcă managerii companiilor nu știu în ce măsură și în ce fel birourile fizice mai sunt relevante sau nu pentru afacerea lor. Această indecizie este explicată prin faptul că modul de lucru de dinaintea pandemiei nu a fost modificat timp de 50 de ani, iar schimbarea paradigmei este dificilă pentru unii lideri de business.
„Marea provocare a companiilor este să creeze un spațiu de birouri care să reflecte propria lor cultură organizațională. Înainte de a avea loc o schimbare, trebuie să te uiți la misiunea, viziunea și valorile acelei companii, cât și la planurile de viitor și tipul de angajați, astfel încât să poți dimensiona și pregăti un model pentru cum ar trebui să arate acel spațiu de birou și munca pentru această companie în viitor”, spune Sebastian Mîndroiu, specialist în design interior, în cadrul unui interviu acordat platformei de jurnalism multimedia Panorama.ro.
Sursă foto: freepik
Proiectul Hacking Work ajunge la voi grație sprijinului pe care îl primim de la DevNest, compania de software pasionată de oameni, idei și expertiză digitală, unde descoperi ce te interesează și aprofundezi ce te pasionează. Vezi că angajează, scrie-le și se aranjează 😊.
Scurte și tari.
Atlassian, Citigroup și marile bănci produc noi valuri de concedieri. Producătorul de software Atlassian a anunțat luni că va concedia 500 de angajați, aproximativ 5% din forța sa de muncă. Citigroup Inc. a anunțat de asemenea că va renunța la sute de locuri de muncă, însă această reducere reprezintă mai puțin de 1% din forța de muncă a companiei, care numără la acest moment 240.000 de angajați. Această mutare vine la scurt timp după ce rivalul JPMorgan Chase & Co. a anunțat că va concedia sute de angajați din divizia de credite ipotecare, și după ce Goldman Sachs Group Inc. a început una dintre cele mai mari runde de reduceri de locuri de muncă din istoria sa, cu planuri de eliminare a mii de poziții în cadrul companiei. Pe lângă asta, SiriusXM concediază 8% din forța de muncă, adică 475 de angajați, Alerzo, platformă de comerț B2B, concediază peste 800 de persoane, iar Waymo, 209 oameni.
___
În următorii 10 ani, 40% din treburile casnice vor fi automatizate. În prezent, dedicăm muncii din gospodărie 4 din 10 ore. Activități precum gătitul, curățenia și cumpărăturile vor putea fi automatizate destul de ușor în următorul deceniu, conform datelor furnizate cercetătorilor de la Universitățile Oxford, Marea Britanie și Ochanomizu din Japonia de experții A.I. Unul dintre beneficiile automatizării sarcinilor casnice este mai mult timp liber pentru a petrece timp alături de cei dragi sau pentru hobby-uri.
___
Nu creștem suficienți tineri viabili din punct de vedere economic și emoțional. 63% dintre bărbații cu vârste cuprinse între 18 și 29 de ani din SUA sunt singuri (nu sunt nici căsătoriți, nici într-o relație serioasă), cu 51% mai mulți decât acum patru ani, aflăm din ediția #230 a newsletter-ului
al lui Victor Kapra. În rândul femeilor, această cifră este de 34%. Mulți bărbați nu au abilitățile emoționale necesare pentru a forma relații semnificative. Acest lucru este valabil de mult timp, iar lumea noastră digitală, amplifică aceste neajunsuri, susține profesorul Scott Galloway. Violența atinge cote mai ridicate în culturile în care afecțiunea fizică este minimă, conform cercetărilor.___
IQ-ul afectează fericirea? Oamenii cu IQ între 70 și 99 au fost mai nefericiți în comparație cu cei cu IQ între 120 și 129, conform unor cercetări. Pe de altă parte dacă ai un IQ scăzut nu înseamnă că nu poți dobândi abilitățile necesare pentru un parcurs academic și profesional de succes. Robert J. Sternberg este un psiholog american de top și profesor de dezvoltare umană la Universitatea Cornell, iar în urma testelor IQ din copilărie a avut un coeficient de inteligență scăzut. Dar cu ajutorul unei profesoare și-a continuat studiile, absolvind în cele din urmă Summa Cum Laude la Universitatea Yale.
___
Renunțăm la TikTok sau cărăm două telefoane? Telefoanele de serviciu revin în viețile angajaților, în contextul în care tot mai mulți angajatori interzic aplicații precum WhatsApp și TikTok pe dispozitivele care conțin și informații sensibile despre activitatea de la locul de muncă. Întoarcerea la telefoanele de serviciu poate fi o schimbare benefică și pentru mulți angajați, care vor putea separa mai bine viața personală de cea profesională și vor resimți mai puțin presiunea de a fi disponibili în permanență pentru angajator pe device-urile personale. Drept urmare, operatorii de telefonie mobilă beneficiază de această tendință, deoarece companiile care revin la telefoane de serviciu trebuie să le și furnizeze dispozitive, iar vânzările de telefoane către companii au crescut semnificativ în ultima perioadă.
___
“Ești concediat!” nu e atât de rău pe cât pare. O concediere în contextul actual în care mulți își pierd joburile, uneori nu pe criterii de performanță, ar putea cauza oricui o criză existențială. Slujba pe care o avem nu e totul, chiar dacă la o prima vedere așa pare. Cel mai bun sfat ar fi să încercăm să conștientizăm situația, să înțelegem că avem foarte puțin control asupra circumstanțelor angajării curente și că nu suntem responsabili dacă dintr-un anumit motiv care nu ține de noi ne pierdem locul de muncă. Asta ne ajută să acceptăm situația, să ne deconectăm oarecum de ea și să începem să facem pași spre a depăși impasul.
ProVorbe.
„Fiecare angajat, fiecare coleg și fiecare partener francizat este ambasadorul business-ului nostru. Oamenii ne aleg pe noi, nu noi îi alegem pe ei. Avem colegi care vin din corporații foarte mari, pe mai puțini bani. Îi interesează că pot să învețe de la noi și că fac antreprenoriat.” – Lucian Bădilă, co-fondator 5 to go
Urmărește episodul cu Lucian Bădilă aici și descoperă cum a devenit 5 to go o afacere de succes și employer of choise, adică un angajator ales și dorit de oameni.
Concediile sabatice vindecă lipsa de motivație.
Burnout-ul și munca lipsită de sens contribuie la unul dintre fenomenele care ia amploare în prezent – quiet quitting. Cum putem totuși schimba dinamica în acest sens? Cercetările spun că o soluție poate fi să îți iei un concediu sabatic – altfel spus, o pauză prelungită de la locul de muncă. În ultimii ani, numărul angajatorilor care oferă perioade sabatice a crescut exponențial. Unii angajați, în special cei din poziții de management, își iau propriile perioade sabatice neplătite atunci când organizațiile lor nu le oferă.
Angajatorii care doresc să motiveze și să loializeze angajații pot încorpora concediile sabatice în ofertele lor. Îmbunătățirea încrederii în sine, conștientizarea nevoii de a nu mai sacrifica timpul dedicat familiei și curajul de a începe noi proiecte sunt doar câteva dintre beneficiile acestor perioade. Cele mai frecvente perioade sabatice pe care le iau angajații sunt cele dedicate unor proiecte de suflet (hobby-uri), cele inspirate de dorința unei noi aventuri sau cele care au drept scop o căutare mai profundă a sinelui, ca urmare a unei slujbe într-un mediu toxic.
Sursă foto: Dino Reichmuth on Unsplash
Uite ce FAIN: Lasă-ți mintea să zboare, îți va ajuta creierul să ia decizii bune.
Creierul uman ia decizii bazate pe o varietate de informații provenind din surse interne și externe, fiind influențat de context, obiective individuale, experiențe anterioare, emoții și starea generală de spirit. Diferite părți ale creierului sunt implicate în procesul decizional, inclusiv cortexul prefrontal, cortexul cingular anterior și ganglionii bazali. Acestea ajută la procesarea informațiilor și la luarea deciziilor cu privire la comportamentul viitor, prin analiza probabilităților și evaluarea consecințelor, iar toate aceste decizii sunt influențate de factori precum experiențele anterioare și mediul social și cultural în care ne regăsim.
Momentele de relaxare totală lăsa loc inconștientului să ne arate problemele cu care are de-a face. Altfel spus, e extrem de important să ne lăsăm mintea de „zboare”. Modul implicit în care creierul nostru creează conexiuni devine activ atunci când oamenii par să facă „nimic”. Acest lucru se întâmplă de obicei atunci când suntem într-o stare relaxată și nu ne concentrăm asupra unor sarcini sau obiective specifice - de exemplu, când stăm într-un avion și privim pe fereastră.
Atunci când acest mod implicit este activ, alte rețele își reduc din activitate, iar asta permite creierului să se plimbe printre gânduri. Fie că vrem, fie că nu, în momentele astea, amintiri plăcute sau neplăcute pot ieși la suprafață declanșate de diferiți stimuli senzoriali. Toate aceste trăiri pot să ne lase cu impresia că nu avem control asupra gândurilor noastre, dar dacă le acceptăm și încercăm să le înțelegem, ele pot să ne ajute să identificăm probleme pe care nici nu știam că le avem, dar și să găsim soluții pentru ele.
Sursă foto: Edu Lauton on Unsplash
Rubrica de curiozități vă este oferită de FAIN, brandul românesc de cosmetice naturale atent meșteșugite, care îmbrățișează și mângâie pielea oricui.
FAIN îi tare fain pentru oamenii faini.
InSPORation
Locul ei în bucătărie a însemnat iubire. O conversație Tazz de 8 martie. Cei de la Tazz au lansat o campanie cu ocazia zilei de 8 martie și au invitat 8 bărbați ca să discute despre gătit. Când vorbim despre mâncare ne vin în minte cele mai dragi persoane: mama, bunica sau sora. ”Acasă e acolo unde e mama” sunt cuvintele unuia dintre invitați, care ne-au rămas în minte.
Femeile se ocupă cel mai mult de gătit, 53% mai exact, conform studiului realizat de Cult Research, iar dacă adunăm numărul orelor petrecute în bucătărie, ne dăm seama cât de mult timp stau femeile lângă oameni, într-o viață: 9 luni, 1 an și 7 luni, uneori chiar și mai mult. Campania Tazz ne îndeamnă să mulțumim mai des, să oferim mai mult timp celor dragi și poate chiar ajutor în bucătărie. Bine, am putea la fel de bine să ne și comandăm ceva, ca să oferim timp celor dragi.
___
Bonus: Ford a lansat Men’s ONLY Ford Explorer pe 8 martie. De Ziua Internațională a Femeii, Ford a lansat un produs fictiv destinat 100% bărbaților. Urmărește spotul integral, înainte să comentezi - punem pariu c-o să și afli niște lucruri interesante, pe care nu le știai. :)
Cartea câștigătoare.
Când să te încrezi în intuiție și când să lași lucrurile la voia întâmplării? Și tu amâni să-ți faci ordine în Inbox sau în dulap? „Algoritmi pentru viață. Știința din spatele deciziilor umane” combină modelele computaționale cu psihologia umană și îți oferă strategii pentru o viață mai bună.
O carte scrisă de un psiholog și un programator care va cizela modul în care abordezi probleme dintre cele mai diverse, de la alegerea apartamentului până la alegerea partenerului de viață. Spor la citit!
___
Ți-a plăcut Hacking Work News? Dă forward și unui prieten!
Newsletter-ul este scris de echipa Hacking Work:, Izabella, Ioana, Daiana, Andreea și Doru, ajutați de voluntarii noștri implicați: Ana, Sergiu, Mihai și Cosmin. Ionuț este meseriașul nostru în producție audio-video și grafică.
Echipa Parametru realizează producțiile video ale episoadelor de podcast, iar în prelucrarea episoadelor ne este de ajutor soluția software de transcript Vatis Tech, asigurând cea mai bună acuratețe în limba română (95%+). Toate platformele web Hacking Work se bucură de serviciile excepționale de găzduire și mentenanță oferite de Hosterion.
Ne găsești pe 🟠Youtube 🔵Spotify 🟠Google Podcast 🔵Apple Podcast 🟠RSS 🔵Substack 🟠Facebook 🔵Linkedin 🟠Instagram 🔵Twitter și 🟠TikTok.
___
Aici găsești toate edițiile noastre anterioare – merită citite și explorate repetat.
Îți mulțumim că ne citești sau ne asculți, în versiunea audio. Fiecare comentariu, distribuire sau abonare ne ajută real – la fel cum ne ajută fiecare idee sau poveste pe care alegi să ne-o împărtășești.
Ai ceva important să le spui cititorilor noștri? Scrie-ne: news@hackingwork.ro.
Ne recitim joi! Servus!