#107: Raportul Global al Riscurilor: ce pericole ne amenință în 2024; Middle managerii sar din barcă: 40% din nou-numiți își caută job; Angajații „distractivi”, înapoi la birou!
Bonus: Educația, veriga slabă în fața corupției; România pune IT-ul pe harta joburilor disponibile în lume; Statul la Stat: bani mulți, competențe ioc; 82% dintre angajați sunt în pragul epuizării.
Servus. Ediția 107 este aici. Mulțumim că ne ajuți să ajungem cu cele mai valoroase informații și la prietenii sau colegii tăi.
Managerii, epuizați să joace la toate capetele.
Middle managerii de la nivel global se confruntă cu o situație dificilă: sunt suprasolicitați, au prea multe responsabilități și primesc prea puțin ghidaj și sprijin pentru a le gestiona. Jumătate dintre ei se simt copleșiți de sarcini, iar 43% se simt epuizați, arată un studiu realizat de Capterra.
Managerii se confruntă cu și mai mari presiuni din cauza muncii la distanță și hibride (se așteaptă de la ei să facă mai mult decât oricând), cu presiunea resimțită din partea conducerii pentru a obține rezultate și cu așteptările angajaților care își doresc mai mult sprijin și îndrumare. Potrivit Gartner, unul din cinci manageri nu ar alege acest rol dacă ar avea de ales deoarece nu se simt pregătiți să conducă schimbarea în organizații.
Problema devine și mai evidentă pentru femeile manager. Ele au șanse mult mai mici să primească formare managerială continuă, comparativ cu colegii lor bărbați. Această lipsă de sprijin îi împinge pe mulți manageri noi „peste bord” – 40% dintre ei își caută deja alte joburi.
Există însă speranțe de îmbunătățire: 59% dintre lideri intenționează să investească mai mult în programele de dezvoltare a managerilor. Tehnologia poate juca, de asemenea, un rol important: 76% dintre manageri privesc cu optimism inteligența artificială, deoarece automatizarea sarcinilor administrative repetitive le-ar putea elibera aproape jumătate din timp.
Harta oportunităților: Industria care angajează cei mai mulți oameni în fiecare țară.
Căutarea unui loc de muncă poate fi dificilă, mai ales dacă abilitățile tale nu sunt relevante în țara în care locuiești. O hartă realizată de Resume.io și Visual Capitalist, bazată pe anunțurile de angajare de pe LinkedIn, ne oferă o imagine clară a industriei care angajează cei mai mulți oameni în fiecare țară.
În România, din totalul anunțurilor de angajare, 12,4% sunt în industria IT, 11,3% în domeniul vânzărilor cu amănuntul, 9,6% în producție și 9,2% în administrație publică. Dacă aruncăm o privire către vecinii noștri, observăm unele similarități: în Ungaria și Ucraina găsim cele mai multe locuri de muncă în IT (14,1%, respectiv 16,2%), în Bulgaria domină cele din domeniul vânzărilor cu amănuntul (13,7%), în Serbia industria construcțiilor caută cei mai mulți angajați (11,8%), iar în Moldova cele din agricultură au cea mai mare pondere (14,5%).
La nivel global, industria IT conduce detașat numărul de anunțuri de angajare. Această tendință subliniază importanța abilităților digitale și nevoia crescută de specialiști în această zonă. Pe locul al doilea se situează recrutarea, redând nevoia companiilor de a găsi candidați calificați rapid și eficient, mai ales în domeniile competitive.
Se păstrează totodată diversitatea regională – industria dominantă variază semnificativ de la o regiune la alta. De exemplu, în Moldova locurile de muncă disponibile în agricultură au o pondere însemnată, în timp ce în Marea Britanie companiile din domeniul construcțiilor sunt în căutare de cei mai mulți angajați.
Statul la stat: Bugetarii români vor bani mai mulți și școală mai puțină.
Angajații din sectorul public din România aspiră la salarii între 1.500 și 2.000 euro, conform celui mai recent sondaj realizat de Centrul de Formare APSAP, deși 72% dintre aceștia recunosc că le lipsesc competențele digitale esențiale. Cercetarea evidențiază o discrepanță imensă între așteptările salariale și nivelul de pregătire, în timp ce doar 0,1% dintre respondenți manifestă interes pentru cursurile care îi pot ajuta să deprindă sau să-ți îmbunătățească aceste abilități.
90% dintre angajații de la stat consideră că un venit motivant ar începe de la 1.000 euro, dar aproape 40% dintre ei speră totuși la un salariu de 1.500-2.000 euro. Aproape 50% dintre respondenți nu au participat la nicio formă de formare profesională, în ciuda obligativității legale de a urma astfel de cursuri pentru avansare și a faptului că acestea le sunt puse la dispoziție în mod gratuit.
Această nevoie de actualizare a competențelor devine cireașa uriașă de pe tortul problemelor din sistemul public, fiind totodată esențială pentru îmbunătățirea eficienței administrative și a serviciilor oferite cetățenilor. Lipsa interesului și participării la programele de formare profesională accentuează riscul unui decalaj tot mai mare între nevoile și cerințele oamenilor românilor și capacitățile celor care ar trebui să furnizeze sau faciliteze soluțiile.
Prejudecățile de gen, la ordinea zilei pe LinkedIn.
Bărbații au mai multe recomandări scrise de foști șefi sau colegi pe profilurile lor de pe platforme precum LinkedIn și Indeed, comparativ cu femeile. Mai mult, natura recomandărilor variază în funcție de gen – cele pentru bărbați se concentrează adesea pe abilitățile hard, iar cele oferite femeilor se axează pe abilitățile soft.
Motivul pentru care femeile primesc mai puține recomandări ar putea consta în reticența acestora față de autopromovare. Mai mult, atunci când femeile își descriu abilitățile potențialilor angajatori, o fac în termeni mult mai puțin favorabili decât bărbații cu performanțe egale, conform unui studiu din 2019. O parte din consecințe constă astfel în minimizarea abilităților tehnice ale femeilor și perpetuarea prejudecăților.
Cei mai buni 4 roboți de la campionatul BRD FTC vor pleca la Houston.
Weekendul acesta (22-24 martie), la centrul Agora din Iași are loc campionatul național de robotică pentru liceeni BRD First Tech Challenge. Și dacă nu știați deja, România a fost campioană mondială en-titre în anii trecuți, o echipă de la noi fiind prima din afara SUA care a câștigat acest titlu. Echipele de elevi iau parte la o experiență de învățare prin colaborare, care presupune meciuri, dar și demonstrații cu roboți, după luni dedicate etapelor de construcție, proiectare, testare, echipe care formează alianțe, spectacole ale galeriilor, mentorat, pitching și marketing, premii diverse precum cel mai bun design sau cea mai fair-play echipă. Primele 4 echipe clasate pe podium vor pleca la etapa mondială din Houston.
BRD Groupe Société Générale este un susținător al educației STEM încă de la începuturile ei la noi în țară, alături de Asociația Nație prin Educație. Tematica mondială a competiției de anul acesta este cum pot impacta domeniile STEM arta și creativitatea și cum pot fi încurajați tinerii să proiecteze soluții pentru o lume mai bună. Dacă vreți să-i urmăriți și voi pe inginerii, developerii și designerii viitorului, o puteți face LIVE pe canalul de YouTube al competiției.
Tratăm cauza, nu efectul: Corupția lovește în România direct la rădăcină.
Educația e cel mai vulnerabil sector în fața corupției, avertizează raportul recent al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) privind starea economiei în România anului 2024. Acest domeniu esențial pentru dezvoltare suferă din cauza mitelor, nepotismului și manipulării licitațiilor, care afectează calitatea și accesul la educație. Pe lângă educație, și alte zone importante, precum sănătatea, achizițiile publice sau companiile de stat sunt grav incapacitate de corupție. Conform OCDE, investițiile în educație sunt imperios necesare pentru a asigura egalitatea de șanse și pentru a combate sărăcia, sectorul având un rol major în consolidarea forței de muncă și reducerea decalajelor sociale.
Raportul subliniază nevoia de acțiuni concrete pentru a combate corupția în educație, cu accent pe consolidarea sistemelor de integritate și mai multe resurse oferite consilierilor de etică. De asemenea, se remarcă încă o dată importanța investițiilor în resurse educaționale, cum ar fi formarea corespunzătoare a profesorilor și dotarea școlilor cu tehnologie actuală, mai ales în zonele dezavantajate. Educația financiară este de asemenea un domeniu esențial și insuficient dezvoltat astăzi, ce are scopul de a face din tinerii de azi adulți care știu gestiona mai bine finanțele personale și de a spori, per total, încrederea cetățenilor în sistemul financiar.
OCDE atrage atenția asupra necesității unei abordări integrate pentru reforma educațională și lupta împotriva corupției, considerând aceste aspecte fundamentale pentru progresul României pe calea dezvoltării durabile și a justiției sociale. Astfel, îmbunătățirea calității educației și asigurarea accesului egal la învățământ pentru toți românii devin priorități în vederea creării unei societăți echitabile și prospere.
Unul din cinci copii părăsesc sistemul de învățământ pentru a-și susține financiar familia.
România se confruntă, astfel, cu cea mai mare rată de abandon școlar timpuriu din Uniunea Europeană. Proiectul „15 sub 15", realizat de jurnalistele Ana-Maria Ciobanu și Andreea Pietroșel, împreună cu fotografii Bogdan Dincă și Felicia Simion, ne aduce în atenție 15 povești cutremurătoare ale copiilor aflați sub vârsta legală de angajare, care muncesc în comunitățile lor. Prin aceste relatări, proiectul dezvăluie crud inechitățile cu care se confruntă copiii, abandonați de sistemele românești și forțați să se maturizeze înainte de vreme, cu o educație precară.
Organizațiile Teach For Romania și Smartree se angajează în lupta pentru egalitatea educațională, solicitând pe această cale sprijinul societății și al mediului de afaceri: „Forța de muncă de mâine are nevoie de educație de calitate azi și șanse egale de reușită, indiferent de mediul din care provine.” Această inițiativă punctează necesitatea investițiilor în educație, fundamentul construirii sustenabile a oricărui viitor din care am dori să facem parte.
Vrei să înveți tot ce este nou în managementul echipelor?
Ești în căutarea unei oportunități care să-ți ofere nu doar cunoștințe solide, ci și certificare internațională, alături de un mentor dedicat și pasionat? Talent Academy este un program inovator structurat în șase module, care te va ghida prin cele mai moderne concepte și metode din Managementul Resurselor Umane. Certificat de University of Suffolk, acest micro-MBA îți va oferi oportunitatea de a învăța și interacționa cu unul dintre cei mai respectați profesori din domeniu, Andrew Taylor.
În cadrul acestui curs vei descoperi strategii avansate pentru gestionarea echipelor, vei învăța cum să integrezi planificarea strategică în activitățile tale și să aduci plus valoare organizației tale.
Mai avem doar câteva locuri disponibile, în Cluj și București.
Proiectul Hacking Work ajunge la voi grație sprijinului pe care îl primim de la DevNest, compania de software pasionată de oameni, idei și expertiză digitală, unde descoperi ce te interesează și aprofundezi ce te pasionează. Vezi că angajează, scrie-le și se aranjează 😊.
📜 Scurte și tari.
Dacă munca noastră ți se pare valoroasă și crezi că facem ceva bun, ne poți sprijini și tu. Ai la îndemână două metode: poți deveni abonat premium YouTube (caz în care obții și acces în exclusivitate la anumite materiale pe care le publicăm) sau ne poți susține printr-o donație când dorești. Îți mulțumim că ne ajuți să construim un viitor mai bun pentru oameni și organizații.
___
82% dintre angajați sunt în pericol de epuizare profesională anul acesta, însă doar jumătate dintre angajatori iau în considerare bunăstarea acestora în designul muncii, conform unui raport global Mercer. Presiunea financiară afectează 43% dintre angajați, în timp ce 40% suferă de epuizare, iar 37% se confruntă cu un volum de muncă excesiv. Mai puțin de 50% dintre angajatori proiectează fluxul de lucru având în vedere bunăstarea oamenilor, iar mai puțin de o treime cunosc riscurile majore ale neglijării acesteia.
___
Mediaset, o televiziune din Spania, are o prezentatoare creată de inteligența artificială. Alba Renai este primul „influencer” virtual care va prezenta o emisiune. Totuși, este departe de a fi perfectă: mișcarea buzelor nu corespunde întotdeauna cuvintelor, care uneori apar cu întârziere. De asemenea, în interviurile pe care le-a realizat cu alți creatori de conținut, tehnologia deepfake este înlocuită cu o figură 3D care îi trădează natura și stârnește controverse.
___
România este țara cu cele mai multe mame minore din UE, cu aproape o treime din cifra totală de 27.845. Institutul Național de Statistică (INS) ne informează că la nivelul anului 2021, în România existau 8.024 de mame minore, dintre acestea, 3.446 aveau 17 ani, 2.424 – 16 ani, 1.409 – 15 ani şi 745 – între 10 şi 14 ani.
___
Angajații Porsche AG vor primi un bonus de până la 9.690 de euro, datorită rezultatelor solide din 2023. Banii vor ajunge la angajați odată cu plata salariilor din aprilie, urmând să beneficieze de bonus cei care lucrează la unitățile Porsche din Germania şi la subsidiarele companiei.
___
Trei bănci dispar în acest an din România – OTP Bank România, Alpha Bank România și First Bank – ca rezultat al preluării lor de către Banca Transilvania, UniCredit Bank România și Intesa Sanpaolo Bank România. Acest proces lasă în incertitudine profesională aproape 5.000 de angajați, având în vedere că experiențele anterioare arată că doar o fracțiune dintre aceștia (între 10% și 30%) ar putea fi reintegrați în noile structuri bancare.
___
4.859 de lei a fost câștigul salarial mediu net în luna ianuarie 2024, în scădere cu 220 lei față de luna decembrie 2023, conform datelor furnizate de INS.
___
Cinci dintre cei 45 de finaliști ai ediției din acest an a Premiilor Pulitzer pentru jurnalism au dezvăluit că au folosit inteligența artificială în procesul de cercetare, de raportare sau de redactare a reportajelor. Tu ce crezi? Este AI-ul o „substanță interzisă” dacă vrei să performezi, sau un ajutor de nădejde de care ar trebui să ne folosim?
___
Cum să construiești încredere în echipele care lucrează de acasă – video de 2 minute de la Simon Sinek.
___
Books Express se închide și are lichidare de stoc acum. Dacă voiai să-ți iei niște cărți, merită să arunci un ochi aici, poate le găsești la un preț și mai bun.
___
Uite aici cinci website-uri care te-ar putea ajuta în căutarea unui loc de muncă remote: Index.dev, RemoteOk, Remote.co, Wellfound, The AI Job Board.
___
Mai sănătos, chiar dacă mai scump. E clar că nu mai suntem în epoca „mâncăm pentru a trăi", ci am trecut în modul „trăim pentru a mânca sănătos", chiar dacă portofelul mai strigă uneori după ajutor. Majoritatea participanților la un studiu global realizat de Edenred, inclusiv românii, și-au declarat dragostea necondiționată pentru alimentația sănătoasă, direcționând o parte importantă din bugetul lor către mâncare (40% în cazul românilor). În plus, Organizația Mondială a Sănătății spune că angajații cu obiceiuri nutriționale echilibrate pot fi chiar și cu 20% mai productivi.
___
Profesorii versus inteligența artificială. 60% dintre profesorii de limba engleză nu văd inteligența artificială ca pe un substituent al învățării tradiționale a limbilor străine, evidențiind valoarea incontestabilă a interacțiunii umane și a înțelegerii culturale care nu pot fi replicate de algoritm, arată un sondaj recent. 54% dintre aceștia simt că nu sunt suficient pregătiți pentru a integra aceste tehnologii în procesul educațional, iar această cifră pare a fi mai degrabă un strigăt de ajutor al cadrelor didactice, care au o nevoie imperativă de formare și adaptare.
🧠 Idei valoroase pentru organizații sănătoase, oferite de MedLife.
Implicarea angajaților, asul din mâneca echipelor prospere.
Doar 33% dintre angajații din Statele Unite erau implicați la locul de muncă în 2023, relevă un sondaj realizat de Gallup. Analiza datelor surprinde diferențe semnificative în funcție de generație: Baby Boomers sunt cei mai implicați – 36%, Generația Z – 35%, Milenialii – 32% și Generația X – 31%.
Lipsa de implicare are consecințe negative grave, atât pentru angajați, cât și pentru companii: prăbușesc productivitatea și loialitatea și cresc direct proporțional fluctuația angajaților.
Ce poate face un lider bun pentru a îmbunătăți implicarea angajaților? Gallup oferă câteva sfaturi concrete:
Oferă feedback în mod regulat: Oamenii au nevoie să știe cum se descurcă și cum pot contribui mai bine.
Ține oamenii la curent cu ceea ce se întâmplă: Transparența și comunicarea deschisă sunt esențiale pentru a crea un sentiment de apartenență.
Oferă libertatea de a lua decizii: Angajații cărora li se acordă încredere și autonomie sunt mai implicați și mai productivi.
Include echipa în stabilirea obiectivelor: Când oamenii participă la stabilirea obiectivelor se simt mai motivați să le atingă.
Se preocupă de bunăstare: Oamenii care se simt apreciați și susținuți sunt mai implicați.
Se asigură că toți sunt incluși: Sentimentul de apartenență și colaborare este esențial pentru o implicare ridicată.
Discută ce ați putea îmbunătăți: Un mediu de învățare continuă și de feedback constructiv stimulează implicarea.
Implementarea acestor sfaturi nu este o sarcină ușoară, dar este esențială pentru a crea un loc de muncă prosper și un climat orientat către progres și învățare. Este important ca liderii să fie proactivi în identificarea nevoilor și dorințelor specifice ale oamenilor – asta este abordarea care, pe termen lung, va face diferența.
Highlights concedieri.
Unilever concediază 7.500 de oameni, adică 5,9% din totalul angajaților. Anunțul a fost făcut la pachet cu decizia de a face un spin-off pentru divizia de înghețată (Magnun și Ben & Jerry's).
329 de locuri de muncă vor fi desființate la PwC Australia. Acțiunea face parte dintr-o restructurare majoră, ca urmare a unui scandal național în care un fost partener a dezvăluit planurile de impozitare ale guvernului.
Shell, compania petrolieră, taie cel puțin 20% dintre locurile de muncă din echipa de tranzacţii, pentru a reduce costurile companiei.
Jumătate dintre IT-iștii români: „Se concediază și la noi”.
45% dintre angajații din industria IT spun că firma lor este în prezent în proces de restructurare, companiile de outsourcing conducând lista cu 73%, conform unui sondaj realizat de Digital Business. 43% dintre respondenți indică lipsa proiectelor ca fiind principalul motiv pentru care companiile de IT din România concediază, iar 31% susțin că au fost dați afară și oameni care erau deja într-un proiect. În privința departamentelor afectate, 33% au indicat QA – testarea, 31% dezvoltarea, iar 22% spun că firma lor restructurează toate departamentele.
Raportul Global al Riscurilor: de ce să ne ferim în 2024?
Care sunt pericolele care ar trebui să ne îngrijoreze cel mai mult în acest an, dacă ne-am baza pe cifre și argumente științifice? Aproape 1.500 de experți din mediul academic, guvernamental, de business și al societății civile au analizat factorii ce țin de economie, mediu, geopolitică, societate și tehnologie, iar concluziile lor au fost sintetizate de către World Economic Forum în Raportul Global al Riscurilor.
Fenomenele meteo extreme reprezintă principala amenințare. Dacă în 2023 s-au înregistrat temperaturi record în multe regiuni ale globului, ca urmare a fenomenului El Niño, experții se așteaptă ca în 2024 să se înregistreze valuri extreme de căldură, secetă și inundații. Un alt risc major este dezinformarea, o problemă care a câștigat teren în urma pandemiei de COVID-19. Multe țări se confruntă cu un teren propice pentru răspândirea dezinformării, aceasta din urmă contribuind la polarizarea politică și socială.
Celelalte riscuri se referă la criza costului vieții, atacurile cibernetice, recesiune, lanțuri de aprovizionare pentru bunuri și resurse esențiale afectate, conflicte armate între state sau atacuri asupra infrastructurii critice. Găsești mai jos o imagine de ansamblu asupra provocărilor globale cu care ne confruntăm.
📆 Arta de a cartografia relații de încredere în organizații.
Zi de zi, organizațiile suferă transformări care ne afectează semnificativ viețile, până la nivel individual. Încrederea devine poate cea mai de preț monedă de schimb, iar managerii sunt nevoiți să o cultive sănătos și sustenabil.
Dacă vrei să înțelegi cum funcționează rețelele organizaționale și să înveți să sprijini procesul de inovare, îți recomandăm cursul „Analiza Rețelelor Organizaționale” – training cu certificare. ”Organizational Network Analysis (ONA) este o metodologie științifică aplicată în business, dezvoltată interdisciplinar din știința rețelelor, managementul schimbării, dezvoltare organizațională și psihologie organizațională.”
Cursul se desfășoară în perioada 1-30 aprilie 2024, în fiecare joi, între orele 12 și 15, online. Mentorul este Silvia Fierăscu – doctor în Științe Politice și Știința Rețelelor, activează de peste 13 ani ca cercetător, consultant, trainer și speaker în analiza rețelelor sociale la nivel global. ✨ Bonus: Sesiuni Q&A cu experți în domeniu. Înscrierile se fac AICI, până la 1 aprilie inclusiv.
😠 Șefu’ care taie chefu’: Boots își cheamă angajații distractivi înapoi la birou. Mamele nu sunt amuzate.
CEO-ul Boots, Sebastian James, insistă ca angajații să revină la birou cinci zile pe săptămână în loc de trei, începând cu luna septembrie, în numele creării unui mediu de lucru „distractiv”. Această solicitare pare a veni în directă contradicție cu eforturile companiei de a celebra „eroii de zi cu zi ai echipei” de Ziua Internațională a Femeii, în condițiile în care acestea reprezintă mare parte din forța de muncă a gigantului lanț farmaceutic britanic.
În contrast cu optimismul CEO-ului, concluziile studiilor McKinsey și King’s College London arată clar beneficiile flexibilității muncii pentru femei, care le ajută să echilibreze responsabilitățile familiale cu cariera, în lumina decalajului salarial și a costurilor ridicate pentru îngrijirea copiilor. Decizia de a reveni la metode de lucru „normale” contravine preferințelor și nevoilor angajaților, riscând să îndepărteze tocmai forța de muncă feminină pe care Boots pretinde că o valorizează.
Aproximativ un sfert de milion de mame din Marea Britanie s-au văzut nevoite să-și părăsească locurile de muncă în ultimii ani din cauza dificultăților de a jongla între carieră și îngrijirea copiilor, conform Societății Fawcett, astfel că această mișcare nu pare doar retrogradă, ci și capabilă să aducă prejudicii reale companiei.
🌶️ Sweet & spicy.
Cum ești recompensat pentru treaba bună pe care o faci la job? Ai ghicit.
💡 #Știațică: Americanii se simt mai singuri decât europenii.
Adulții de vârstă mijlocie din SUA resimt un nivel crescut de singurătate față de cei din Europa, arată un nou studiu al Asociației Americane de Psihologie. Cercetarea mai arată o creștere generală a sentimentului de singurătate atât în Statele Unite, cât și în Europa, în comparație cu generațiile anterioare.
Factorii care contribuie la această discrepanță includ diferențele în normele culturale (individualismul, scăderea conexiunilor sociale și utilizarea rețelelor sociale), dar și dificultățile economice (insecuritatea locului de muncă și inegalitatea veniturilor). Mai mult, rețelele de protecție socială din SUA tind să fie mai zgârcite în ceea ce privește concediul, sprijinul pentru șomaj sau pentru îngrijirea copiilor, în comparație cu unele țări europene.
Cercetarea solicită intervenții politice adaptate contextelor naționale și schimbărilor generaționale, cum ar fi îmbunătățirea plaselor de siguranță socială și promovarea beneficiilor pentru familie și muncă, pentru a combate singurătatea și a încuraja crearea conexiunilor sociale.
📊 Rezultatele sondajului: Utilizarea inteligenței artificiale în pregătirea pentru interviu.
Dintre persoanele care au răspuns sondajului nostru (publicat în ediția 105 și pe Linkedin), 205 (46%) au folosit inteligența artificială pentru a le ajuta în procesul de recrutare, cu CV-ul, scrisoarea de intenție, ori chiar pregătirea pentru interviu. La celălalt pol, același procent de respondenți nu a folosit instrumente bazate pe inteligența artificială cu acest scop.
Concluzia? Utilizarea instrumentelor bazate pe AI pentru pregătirea interviului este o tendință în creștere, dar există încă o oarecare reticență în a le utiliza. Este important ca cei care le utilizează să fie conștienți de avantajele și dezavantajele acestora.
Ți-a plăcut Hacking Work News? Trimite-l unui prieten!
Newsletter-ul este scris de echipa Hacking Work: Ioana, Izabella, Andreea, Ionuț, Loredana, Cristina, Tibi și Doru, ajutați de voluntarii noștri implicați: Alexia, Sergiu O., Mihai și Sergiu U..
Platformele web ale proiectului Hacking Work sunt găzduite de Hosterion. Materialele audio-video sunt pregătite cu ajutorul soluției software de transcript Vatis Tech.
Ne poți vedea pe 🔵Youtube și asculta pe 🔵Spotify sau 🔵Apple Podcast. Urmărește-ne pe platforma ta preferată: 🟠Linkedin 🟠Facebook 🟠Instagram și 🟠TikTok.
Aici găsești toate edițiile noastre anterioare – merită citite și explorate repetat.
Ediția internațională e disponibilă aici – dă de știre tuturor prietenilor și colegilor care nu sunt vorbitori nativi de limbă română.
Mulțumim că ne citești sau ne asculți. Fiecare comentariu, distribuire sau abonare ne ajută foarte tare, la fel cum ne ajută fiecare idee sau poveste pe care alegi să ne-o împărtășești.
S-a schimbat modificarea la faza cu Books Express.
https://www.facebook.com/share/kXM3h6bX6Qo4vhy4/