HWNews #8: Angajații spionați de angajatori, Job Phishing - țepe online cu anunțuri de angajare și fenomenul Quiet Quitting ia amploare
BONUS: Devine tot mai scump să lucrezi de acasă, cine plătește facturile?
Servus și bun găsit la ediția 8 a Newsletterului Hacking Work.
Scriem clar, curajos și cinstit despre piața muncii, ca să mergem la serviciu, nu la scârbiciu și pentru că avem nevoie de Leadership, nu Leadershit.
Să îți fie de folos!
Angajatorii își spionează angajații, folosind metode inovatoare.
Metodele prin care angajatorii monitorizează activitatea angajaților care lucrează de acasă și prin care îi spionează au devenit din ce în ce mai ingenioase și variate. În martie 2020, volumul vânzărilor de software de supraveghere la locul de muncă s-a triplat și nu s-a mai înregistrat nicio scădere, declară un cercetător de la Harvard.
Dacă lucrezi într-o companie cu cel puțin 500 de angajați, există toate șansele ca această supraveghere să se întâmple. Iată patru moduri în care poate avea loc:
Înregistrarea apăsării tastelor și a mișcării mouse-ului prin monitorizarea lor live direct de pe computer. E ușor înșelată de angajați prin programarea e-mailurilor pe tot parcursul zilei sau cu ajutorul unui gadget care mișcă mouse-ul astfel încât să pară că lucrează intens.
Urmărirea telefonului mobil. Pentru angajatori, cantitatea apelurilor telefonice private a devenit atât de îngrijorătoare încât, în sectorul financiar, există persoane care au sarcina de a asculta aceste apeluri telefonice. Pe lângă asta, e foarte dificil să oprești geolocalizarea, iar angajatorii sunt foarte atenți la locul din care răspunzi.
Monitorizarea hiper-locației. Telefoanele și insignele de serviciu pot fi echipate cu tehnologia Bluetooth, care oferă angajatorilor o localizare precisă a angajaților. Cercetătorii spun că angajatorii se folosesc și de alte obiecte care folosesc această tehnologie pentru a-i supraveghea la domiciliu.
Software de analiză a emoțiilor. Este o tehnologie în curs de dezvoltare capabilă să surprindă emoțiile pe baza expresiilor faciale. Deci dacă o companie le comunică angajaților prin Zoom că ar trebui să se întoarcă la birou, tehnologia biometrică le-ar putea analiza instantaneu expresiile faciale.
Job Phishing, un nou trend în înșelătoriile online.
Numărul țepelor din piața muncii a crescut în ultimii doi ani. Munca de acasă, demisiile în lanț, care au însemnat și mai multe locuri disponibile pe piața muncii și creșterea numărului de interviuri online, sunt printre factorii care au încurajat ‘jobphishing-ul’, țepe date atât de angajatori, cât și de angajați.
Experții de la Better Business Bureau (BBB) au estimat pentru publicația Worklife.news că anual sunt înregistrate peste 14 milioane de victime și pagube în valoare de 2 miliarde de dolari. Numărul de cazuri raportate este cel puțin dublu față de 2021.
Mineral, o companie din domeniul resurselor umane, este dintre victimele fenomenului jobphishing. Totul a început cu un simplu anunț de job pe LinkedIn, pentru o poziție de grafic designer. Departamentul de HR primea e-mail-uri ciudate de la oameni care întrebau dacă într-adevăr jobul este real sau de ce au fost contactați dacă nici măcar nu au aplicat.
Care a fost schema țeparilor? Au creat multiple conturi pe LinkedIn cu numele companiei, dar și profiluri false de angajat. Au copiat textul anunțului de pe pagina Cariere și l-au modificat puțin, schimbând plata din salariu în tarif pe oră și au fost adăugate beneficii exagerat de mari. Se menționa că plata se va face doar prin transfer bancar, iar adresa de e-mail a companiei era falsă. Obiectivul principal al escrocilor era să afle informațiile contului bancar.
Cazuri asemănătoare s-au văzut și la case mai mari, cum ar fi Splunk, Amazon sau Walmart. Impactul unor astfel de incidente asupra companiilor este profund negativ, pentru că imaginea organizației este afectată, iar candidații și publicul își pierd încrederea în companie.
Compania Mineral a luat câteva măsuri, cum ar fi verificarea tuturor cererilor de pe LinkedIn, raportarea tuturor activităților suspecte, adăugarea unor mesaje de avertizare în descrierea job-urilor și pe pagina de Cariere, toți cei care trimiteau e-mail-uri primeau răspunsuri oficiale din partea companiei, iar oamenii erau redirecționați către pagina cu anunțul oficial al jobului.
Două idei de ținut minte:
1 - Dacă anunțul sună prea bine ca să fie adevărat, înseamnă că, aproape sigur, așa și e.
2 - Dacă are greșeli gramaticale, dacă imaginile par false, dacă nu ai o persoană de contact și o adresă de e-mail reală a companiei și mai ales dacă îți cer date personale, stai deoparte!
Pandemia, Marea Demisioneală și criza au accentuat fenomenul jobphishing, mai ales pe platformele de joburi. Chiar dacă multe dintre ele, în special LinkedIn, au un sistem antifraudă dezvoltat pe mai multe nivele, procesul de identificare al înșelătoriilor din online poate să dureze și două săptămâni, iar numărul victimelor devine astfel destul de mare.
Sursă foto: Anne Nygård on Unsplash
Cuvintele contează pentru un CV bun. Când îți scrii CV-ul, evită unele expresii prea oficioase, din limba de lemn: responsabil pentru, aprofundare, muncitor, cooperare, a gândi out of the box, lucru în echipă. Sunt mult prea vagi, comune și nu transmit nimic despre tine. Expertul Ken Coleman ne sfătuiește să includem verbe precum: contribui, realiza, finaliza, prezenta, îmbunătăți, crește, evalua, testa, verifica, dezvolta, ilustra.
Săptămâna de lucru de 4 zile - un succes, după cea mai lungă perioadă de testare.
Agenția de marketing Literal Humans din Marea Britanie testează săptămâna de lucru de 4 zile, o campanie începută acum 3 luni și care se încheie la sfârșitul anului.
Rezultatul? Majoritatea angajaților spun că nu își doresc să mai lucreze 5 zile pe săptămână, sunt mult mai fericiți pentru că reușesc să se odihnească, să se ocupe de lucruri administrative, să-și petreacă timpul alături de cei dragi sau, pur și simplu, și-au descoperit pasiuni noi care îi relaxează, permițându-le să se concentreze mai bine pe lucru, în zilele stabilite.
Iar afacerea funcționează la cei mai buni parametri de performanță. Deci, se poate, dacă tranziția este făcută corectă.
Recesiunea vine la pachet cu mari dureri de cap.
Pe măsură ce tot mai multe companii caută să strângă cureaua odată cu recesiunea economică, liderii de afaceri iau tot mai mult în considerare reducerile de costuri și reevaluează avantajele și politicile din epoca pandemiei. Adevărul este greu de auzit, dar important de recunoscut – astfel, se conturează trei tipuri de provocări pe care angajatorii le pot anticipa și pe care le pot gestiona pentru a ieși din recesiune cu o echipă mai puternică:
1. Bonusuri nesustenabile. În ultimii doi ani, angajatorii au folosit prime, călătorii și loterii pentru a atrage și loializa talente pe o piață competitivă unică. Pe măsură ce economia se deplasează în jos, este probabil ca acestea să fie printre primele cheltuieli la care se va renunța.
2. Scăderea oportunităților de avansare. Într-o recesiune, angajații mai în vârstă amână adesea pensionarea până când economia își revine. Într-adevăr, un sfert dintre lucrătorii din SUA incluși într-un sondaj recent BMO Real Financial Progress Index au declarat că amână planurile de pensionare, iar asta poate scădea rata de promovare în cadrul companiilor și crea blocaje frustrante pentru angajații ambițioși mai tineri.
3. Tensiuni provocate de întoarcerea la birou. Musk nu este primul (și nu va fi ultimul) care a luat o poziție fermă în ceea ce privește munca la distanță, dar declarația sa a lovit un nerv colectiv. Lucrul remote este un subiect sensibil pentru mulți, iar deciziile de revenire la birou trebuie luate păstrând în vedere obiectivele strategice de afaceri.
Ne place sau nu, toată lumea va trebui să se adapteze. Locul de muncă cu care ne-am obișnuit se transformă, dinamica puterii revenind, în majoritatea companiilor, în favoarea managementului. Angajații Millennial și Generația Z care se confruntă cu prima lor criză economică urmăresc subiectul cu îngrijorare – doar 28% se așteaptă ca economia să se îmbunătățească în anul următor, mulți recunoscând că știu doar despre lucruri rele care se întâmplă în timpul unei recesiuni. În general, 80% dintre angajați spun că se tem pentru siguranța locului de muncă, în contextul recesiunii.
Suntem abia la jumătatea newsletterului 😊.
Dacă ne citești pe GoogleMail, mergi acum pe browser ca să ai acces la întregul conținut, iar dacă trebuie neapărat să pui lectura pe pauză, nu uita să revii. Te asigurăm că e foarte tare până la final.
Automatizarea te poate lăsa șomer.
În 2030, piața muncii va fi foarte clar împărțită între oameni și roboți. Tot mai multe joburi vor fi automatizate, mai ales cele în care domină femeile - cum ar fi postul de recepționer, asistent, ospătar sau funcționar în cadrul sistemului bancar.
Cu cât angajații păstrează distanța față de utilizarea creativă a tehnologiei, iar companiile nu investesc în educația lor pentru a fi capabili să efectueze sarcini non-repetitive, cu atât riscul este mai mare ca jobul să fie automatizat.
Sursă foto: Andy Kelly on Unsplash
Românește, românești.
România, la coada Europei la calitatea drumurilor. Nu o spunem noi, ci datele din Raportul Competitivității Globale din 2019, publicat de World Economic Forum. Raportul a fost realizat pe baza unui sondaj de opinie, iar respondenții au putut acorda un scor și calității drumurilor din țara lor.
În fruntea clasamentului se află țări precum Olanda, Elveția sau Austria, iar la coada clasamentului suntem noi, alături de Ucraina, Bosnia și Herțegovina și Moldova. Surprinzător, în primele 15 locuri ale clasamentului se află două țări din Europa de Est cu un scor foarte bun, Croația (locul 6) și Turcia (locul 14). Motivul ar putea fi și faptul că sunt țări care se bazează foarte mult pe turism.
___
Salariul minim ar putea crește cu 16%. Social-democraților le-a prins bine briza mării, deoarece vin cu o propunere de majorare a salariului minim din 2023, care ar urma să crească la 1.863 RON net, și o majorare de 8-10% la punctul de pensie, ce ar urca astfel la 1.700 RON.
___
Salarii atrăgătoare în învățământul privat. Printre opțiunile educaționale pe care le iau în calcul părinții se regăsesc și grădinițele și școlile private. În lunile iulie și august 2022, numărul locurilor de muncă din educație s-a majorat cu 20%, conform BestJobs. Salariile se situează între 600 și 1000 euro pentru învățătorii și profesorii de la orice nivel și includ beneficii extrasalariale precum program flexibil, asigurare medicală, decontarea transportului sau locuință de serviciu.
___
"Marele exod" al elitei. Sistemul educațional românesc alungă elita elevilor din țară, în lipsa unor condiții bune de studiu. Astfel, cei mai buni elevi aleg să studieze la școli internaționale după absolvire. Ministerul Educației este atât de depășit, încât nici măcar nu deține o evidență a celor care pleacă, însă conform UNESCO avem aproape 40 de mii de tineri care studiază în altă țară.
___
Facultățile private, falimentare și sedii scoase la vânzare. Sediul Facultății de Drept din Cluj-Napoca al Universității Dimitrie Cantemir a fost scos la vânzare la prețul de 2 milioane euro, instituția sistând concursul de admitere pentru anul 2022-2023 și dublând taxa de școlarizare.
Work from home: cât ne costă să lucrăm de acasă?
Partea nevăzută a WFH: majorarea costurilor privind energia. În Marea Britanie, a lucra de acasă înseamnă, în medie, 133 lire în plus, lunar, la facturile de energie. Se estimează că angajații cu normă întreagă vor avea un consum zilnic al gazelor mai mare cu 75% (în perioadele friguroase) și al electricității cu 25%.
În Irlanda, angajații care lucrează de acasă pot beneficia de o indemnizație zilnică de 3,2 euro, însă doar 10% dintre angajatori oferă acest beneficiu, conform CIPD Irlanda. Costurile ridicate ale energiei și ale încălzirii ar putea duce la o revenire la birou, mai ales pentru cei cu un cost mai scăzut al navetei.
___
Întoarcerea la birou, mai atractivă financiar. În contextul creșterii facturilor la utilități și prețurilor la alimente s-ar putea ca mulți angajați să se întoarcă la birou sau să vină de 2-3 ori pe săptămână pentru a reduce cheltuielile din gospodărie. Companiile care vor permite modul de lucru hibrid sau care vor acorda ajutor financiar angajaților vor câștiga pe termen lung loialitatea angajaților și vor avea o imagine bună pe piața muncii.
Quiet Quitting: un trend în plină ascensiune
Sursa foto: Your Dictionary
___
Quiet Quitting nu e despre angajați, ci despre mediu de lucru și manageri.
Conceptul de Quiet Quitting nu are nimic de-a face cu angajații leneși, ci cu respingerea unei culturi toxice a muncii. Acest tip de renunțare tacită nu e cauzat de faptul că oamenii nu mai pot sau nu mai vor să muncească, ci de faptul că nu mai sunt dispuși să o facă în locurile nepotrivite, în orice condiții și pentru (ori alături de) oamenii nepotriviți. Așa gândește Owen Hughes, Senior Editor ZDNet, părere expusă cât se poate de răspicat și argumentat într-un articol editorial apărut recent.
Aceeași concluzie este întărită și de multiple cercetări, realizate pe durata a zeci de ani, care le-au cerut în mod regulat oamenilor să evalueze dacă „mediul lor de lucru este unul în care oamenii se simt motivați să facă pași suplimentari”, intrinsec. Datele lor indică faptul că acest concept de Quiet Quitting este, înainte de toate, o consecință directă a incapacității managerului de a construi relații eficiente și durabile cu angajații.
___
Reboarding, o idee de contracarare a trendului Quiet Quitting.
Reboarding este un instrument util, folosit de regulă atunci când a avut loc o schimbare majoră la locul de muncă sau când un angajat se întoarce dintr-o perioadă de concediu.
Însă experții în domeniul muncii spun că nu ar trebui să fie păstrat doar pentru acele situații – ba chiar că poate reprezenta soluția cea mai eficientă împotriva tendinței de Quiet Quitting, renunțarea tacită caracterizată în primul rând de o demotivație tot mai pregnantă printre angajați.
Astfel, ar fi mult mai potrivit să privim conceptul de reboarding drept o investiție continuă în oportunități de învățare adaptate ambițiilor de dezvoltare profesională ale fiecărui angajat, ceea ce, la sfârșitul zilei, va ajuta la loializarea talentelor, va contribui la sporirea sentimentului de apartenență în rândul angajaților, la motivație și implicare, aspecte benefice atât pentru angajați, cât și pentru angajatori.
Sursa foto: Worklife
___
Efectele Quiet Quitting asupra sănătății mintale.
Reducerea contribuției la locul de muncă ar diminua nivelul de implicare și scop care contribuie la satisfacție. Mai puțin efort, angajament și satisfacție la locul de muncă ar putea duce la zădărnicie, lipsă de sens și plictiseală – având un impact negativ asupra sănătății mintale.
Motivația vine din sentimentul apartenenței.
S-a dovedit care este acel lucru care motivează oamenii să lucreze cu adevărat eficient: sentimentul de apartenență.
Acest tip de conectare reală este doar unul dintre valorile esențiale care creează experiența pozitivă a angajatului, alături de sensul, scopul, realizările, echilibrul dintre viața profesională și viața privată și recunoașterea pe care le primește în cadrul organizației, conform unui nou studiu desfășurat la nivel global, cu participarea a peste 23.000 de angajați.
Deloc surprinzător, totul începe cu liderii și managerii care pregătesc scena, creionează aceste practici la locul de muncă și creează, în definitiv, experiența angajatului.
Astfel, un alt articol bazat pe documentare științifică îndeamnă liderii să își adreseze o singură întrebare, esențială: Tu ai lucra pentru un șef ca tine? Indiferent de răspuns, concluzia rămâne aceeași: e mult mai ușor să construiești o echipă grozavă atunci când ești un lider bun.
Carieră în IT? Ți-ai găsit Nest-ul.
Prietenii de la DevNest duc treaba asta cu dragostea pentru IT la un alt nivel și creează în mod constant oportunități reale pentru pasionații ce gândesc la fel. Astfel că, dacă ești gata să faci o schimbare în carieră sau să descoperi ce înseamnă cu adevărat să lucrezi într-o companie IT, asta ar putea fi șansa pe care o așteptai: QA internship.
Dacă ești student sau absolvent de Informatică, ești gata să lucrezi într-un mediu provocator și să te distrezi în timp ce-o faci, ți-ai găsit locul. Nici experiență profesională anterioară nu ți se cere, ci doar dorință de lucru și spirit de echipă. Pentru a aplica, trimite CV-ul la: hello@devnest.ro, până pe 20 septembrie. Dacă ești selectat, vei fi admis într-un stagiu de internship plătit la valoare întreagă, pentru două luni (17 octombrie – 17 decembrie), activitatea urmând să se desfășoare de la sediul DevNest din Cluj. Sună cam bine, așa-i?
#Știațică?
Unele gesturi îți spun dacă interlocutorul merită sau nu încrederea ta. Uneori, lipsa de încredere e o „senzație”. Nu știi mereu ce e în neregulă, însă „simți” că cineva nu e demn de încrederea ta.
Dovezile cercetărilor recente sugerează că există patru gesturi subtile care ți-ar putea confirma neîncrederea în interlocutor, atunci când sunt făcute împreună: dacă își agită mâinile, își atinge frecvent fața, se apleacă ușor în timpul conversației și încrucișează brațele.
Evident, nu poți interpreta aceste gesturi ca un predictor cert al gradului de încredere pe care îl merită persoana la care te raportezi, însă dacă ai deja senzația că „ceva e în neregulă” în cuvintele pe care le auzi, s-ar putea să vrei să te păstrezi atent și la ce spune, dincolo de ele.
___
Africa este din ce în ce mai atractivă pentru outsourcing. Se apropie cu pași repezi de China și India în ceea ce privește furnizarea serviciilor de externalizare pentru corporațiile occidentale. Ghana, Kenya, Etiopia, Nigeria și Africa de Sud au fost numite punctele fierbinți de externalizare de către Empower Africa.
___
LinkedIn include noi cursuri pe platforma de learning. Potrivit platformei, numărul de persoane care au adăugat certificări la profilul lor a crescut cu 44% în ultimii doi ani. Astfel că LinkedIn oferă acces la cursuri certificate de la giganții din tech - Oracle, Meta și IBM.
___
Viețile oamenilor sunt incluse uneori în costul dezvoltării. Ultimul supraviețuitor al unui trib indigen a murit în Brazilia, după ce a rezistat contactului cu oamenii timp de 26 de ani, încheind astfel în 2018 genocidul început în anii ‘70. În acest timp, întregul trib a fost omorât de fermieri și exploatatorii de resurse pentru a obține mai mult pământ, iar guvernul brazilian pare să ignore drepturile indigenilor, în schimbul avansării economice.
___
Terapia cu halucinogene poate reduce drastic consumul excesiv de alcool. Un studiu realizat asupra efectelor terapeutice ale folosirii psihedelicelor în tratarea tulburărilor legate de consumul de alcool a constatat că doar două doze de ciuperci halucinogene cu psilocibină asociate cu psihoterapie au dus la o scădere cu 83% a consumului excesiv de alcool în rândul participanților.
Cei care au primit un placebo și-au redus consumul de alcool cu 51%. Până la sfârșitul studiului desfășurat pe opt luni, aproape jumătate dintre cei care au primit psilocibină au încetat complet să bea, comparativ cu aproximativ un sfert dintre cei care au primit placebo.
Pe unde ne mai poți vedea.
Doru a fost invitat la podcastul lui Florin Roșoga, unul dintre cele mai longevive și diverse astfel de produse media de la noi, iar episodul e disponibil gratuit aici.
A reieșit o discuție onestă și documentată, pe tema Employer Branding: Cum Pot Companiile să Îmbunătățească Experiența Angajaților, pornind de la brandul de angajator și trecând prin toate aspectele esențiale: construirea climatului, a culturii pentru inovație, a valorilor sustenabile și a rețelei de încredere, dar și impactul tuturor acestor puncte importante în construirea loialității, pe termen lung.
Cartea câștigătoare.
În cartea „Creierul deprimat. De ce ne simțim atât de rău când o ducem atât de bine?”, autorul Anders Hansen, cel mai apreciat formator public suedez, creionează dezvoltarea creierului și explică care sunt motivele pentru care uneori ne simțim atât de rău.
Anxietatea și depresia sunt stări naturale ale psihicului nostru, asta deoarece creierul nostru nu s-a dezvoltat pentru a fi fericiți și bucuroși tot timpul, ci pentru a ne hrăni și a supraviețui. Autorul cărții susține că ne-am putea simți mai bine având grijă de creierul și de corpul nostru.
Sweet and Spicy.
Dragostea e oarbă, dar recrutarea n-ar chiar trebui să fie. Ei bine, de multe ori, cam așa arată procesele actuale: recrutorii „pescuiesc” toți în aceeași baltă destul de goală, fără date și prea multe ambiții, iar talentul le scapă mereu printre degete. Pare o competiție nedreaptă - iar contextele recente au dezechilibrat și mai mult balanța puterii, în procesele de recrutare.
Video-ul de mai jos te face să te gândești cât de câștigat ar fi cel care ar descoperi metoda de a face candidatul să vină la el, în loc să alerge el bezmetic, orbecăind ca restul „turmei”? În cazul unei rațe, poate fi vorba despre niște porumb. În cazul oamenilor, poate fi mai greu, dar companiile inteligente, empatice și adaptabile ne arată constant că nu-i imposibil.
InSPORation.
Compania clujeană Fortech a derulat în acest an o campanie de amploare uriașă, cu scopul de a își construi notorietatea pe piața muncii. Clujul a fost invadat în primăvară de mesajele Fortech, atât pe sistemele de afișaj stradal, cât și online. După primele videouri din primăvară, care spuneau povestea a patru angajați, acum Fortech revine cu un nou video, care păstrează stilul, narațiunea și ideea primei campanii.
Execuțiile video și grafice sunt impecabile și aparțin băieților de la Komiti, se simte atenția la detaliu în fiecare secundă de video și se observă ochiul de artist în fiecare pixel. Tonul pozitiv atât vizual, cât și sonor, vocea lui Adrian Cucu și modul inteligent prin care se leagă poveștile dau strălucire filmului.
Totuși, câteva puncte esențiale, ce țin de strategie, rămân nelămurite: care este propunerea de valoare a angajatorului, care este marele scop la care te cheamă să te alături și care este diferențiatorul real în identitatea și oferta companiei (asta pentru că povești despre oameni faini și pasionați au cam toate firmele)?
O firmă uriașă de outsourcing, care are peste 1000 de angajați, vrea să se înfățișeze drept creativă și inovatoare: ”crafters” presupune creativitate uriașă, migală, măiestrie și pasiune și mai ales produs propriu, totul așezat într-un spațiu cald și intim, care găzduiește o comunitate creativă, nu o armată.
Nu o să prea găsești ”crafting” în firme cu 1000 de oameni, acolo totul este producție și operațiuni, eficiență și randament, accent pe volum și viteză, pe când meșteșugul locuiește în spații și echipe mult mai mici, pune accent pe rafinament și măiestrie, iar creativitatea și inovația nu se împacă deloc cu tarifarea la oră, care este regula de bază în outsourcing. Clayton Christensen lămurește această separare în ”Dilema inovatorului”.
E ca și cum fabricile de bere în cantități industriale Bergenbier, Tuborg sau Golden Brau ar începe să spună că de fapt ele fac bere craft, meșteșugită. Nu prea merge, nu prea ține. O campanie cu multă forță, cu execuții excelente și memorabile, dar cu o strategie și poziționare greu de înțeles și crezut.
ProVorbe.
Pentru că am vorbit de educație și învățământ în această ediție și pentru că e prima săptămână de școală, revenim cu un citat din episodul 20 al podcastului, în care am avut-o ca invitată pe Andreia Mitrea, fondatoare Colina Learning Center.
Noi suntem total de acord cu ce spune. Voi ce ziceți? Vedeți aici episodul cu Andreia: Andreia Mitrea - Dacă școala este o închisoare, mereu ți se va spune ce sa faci Hacking Work |S01E20 - YouTube
Ajută-ne să te-ajutăm.
Pregătim harnici și conștiincioși sezonul 2 al podcastului Hacking Work și suntem nerăbdători să aflăm ce întrebări aveți, ce teme v-ați dori să abordăm, ce invitați considerați potriviți pentru podcast.
Ce întrebări ai pentru noi? Primul episod din sezonul al doilea al podcastului Hacking Work vă va fi dedicat vouă, celor care ne susțineți. Doru Șupeală, gazda podcastului, va răspunde întrebărilor, va citi scrisorile și poveștile care prezintă interes pentru publicul larg și va prezenta mesajele voastre.
Trimite toate aceste mesaje, întrebări și povești prin e-mail la podcast@hackingwork.ro.
Mulțumim pentru susținerea, interesul și încrederea pe care ni le oferiți în dezvoltarea primului produs multimedia din România care vorbește cinstit, clar și curajos despre piața muncii.
Newsletterul este creat, scris și expediat cu bucurie de echipa Hacking Work: Daiana, Izabella, Ioana, Tomi și Doru, sprijiniți de grafica lui Ionuț.
MedLife și DevNest sunt susținătorii proiectelor Hacking Work.
Acest concept a fost realizat de Pluria, Undelucram.ro și Școala SPOR.
De producțiile video se ocupă echipa Parametru.
Ne găsești pe 🟠Youtube 🔵Spotify 🟠Google Podcast 🔵Apple Podcast 🟠RSS 🔵Substack 🟠Facebook 🔵Linkedin 🟠Instagram 🔵Twitter și 🟠TikTok.
Îți mulțumim mult că ne ajuți să devenim mai buni cu fiecare ediție. Fiecare comment, share, like sau subscribe ne ajută enorm.
Aici sunt edițiile 1, 2, 3, 4, 5, 6 și 7 - merită citite și explorate repetat.
Avem deja aproape 3000 de cititori fideli. Dacă ai ceva important să le spui, scrie-ne și vedem cum putem să te ajutăm: news@hackingwork.ro.
Ne revedem joia viitoare, dimineață la prima oră. Servus!
quiet quitting nu exista fara quiet firing (ca nu mai primesti oportunitati nici cand ceri) si quiet promotions (cand primesti mai multe taskuri fara promovare si/sau salariu mai mare), iar dintre toate 3 quiet quitting e cel mai putin probabil sa fie, tinand cont ca pana la urma presupune sa faci fix si nimic mai mult din ce iti cere angajatorul.